Post Bozkurtlar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Post Bozkurtlar – Aylık Öykü Seçkisi

image

Diz çökerek yere eğildi, kuru ve artık verimsizleşen topraktan eline bir avuç alarak baktı. Eskiden Hatay olarak bilinen bu yerde soydaşlarının yaşadığını düşünerek yine hüzünlendi. Üzünç her yerini kaplarken parmaklarını aralayarak toprağın elinden kayıp gitmesini seyretti. Toprağının tamamen düştüğüne emin olunca yerinden doğrulmadan, sırtındaki kopuzu da yoklayarak, çantasını omzundan alıp içinden bir kavanoz çıkardı. Çantaya… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Formata uygun, sade ve akıcı, ayrıca fantastik ögeler barındıran güzel bir Dede Korkut öyküsü. Yalnız öykünüzdeki ‘Küçük Kıyameti’ de biraz anlatsaydınız daha güzel olurmuş. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Biraz aceleye gelmiş diyebileceğim kadar sade bir öyküydü yine de eksik kalmış değil, en azından duygusal bakımdan. Giriş kısmını pek sevmiştim. Illa bir eleştiri getireceksem hikayenin pek de “üç boyutlu” olmadığından yakınabilirim. Yine de yüreğine sağlık, şu Türk yurtlarından ve Anadolu’dan toplanan toprak fikri çok hoştu.

1 Beğeni

Sadeliği aslında bilinçliydi, biraz Dede Korkut boylamalarına benzemesi için. Üç boyutluluktan ve gerçeğe yakınlık belki o yüzden eksik kalmış olabilir. Toprak toplama olayını Atatürk’ten esinlendim. Onun da toprağında 81 il+Kıbrıs toprağından parça varmış.

Seri olacağı düşüncesiyle sonraki sayılara bıraktım. Konuyu sonraki bölümlerde işleyebilirim ya da sırf bunu anlatmak için ayrı bir öykü yazabilirim. Çünkü buraya ekleseydim, baya bir laf kalabalığı etmiş olurdum.

Okumaya ve yorumlamaya zaman ayırdığınız için ikinize de teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba Emrecan.
Özellikle girişi çok sevdim. Bu bölgeye araf denmesi ve kopuzun kılıfın içinde bu bölgeye girememesi fikri incelikliydi. Lakin sonu öyle bir bağlandı ki başlangıçtaki ayrıntılı ritmi bulamadım. Bunun dışında boylamaları çok beğendiğimi söylemeliyim. Ama sen yazmayacaktın da kim yazacaktı zaten. :slight_smile: Tabii ki güzel olacak.
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba,

Aynı gün yazamadığımdan başta yakaladığım ritmi tekrar yakalayamadım. O yüzden böyle iki ucu farklı oldu. Zaten hep böyle oluyor, öykünün fikri muhteşem oluyor ama işleyiş ve üslup eksik kalıyor.

Neden ben Eski Türk Dili profesörü müyüm? :smiley: Estağfurullah efendim.

1 Beğeni

Edebiyatçısın ya ondan dedim :slight_smile: Belki bir gün profesör de olursun hem. Kim bilir?

1 Beğeni

Selam,
Ben masal dilini sevdim. Belki anlatıcının tasvir ve eylem anlatılarına birkaç fiil farklı seçilebilirmiş.

Şimdi küçük kıyamet adlı adınca anlatılmamış ama Korkutun masalı buna refere ediyor onu başarılı buldum. Yeni soru işaretlerine yol açıyor ama yine de güzel.

Dünyaya siyadi ve sosyal bir çerçeve çizmişsiniz. Belki sosyolojik olarak karşı çıkılabilir ama hayal gücü ve konu başlığı olarak beğendim

Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

2 Beğeni

Merhaba,

Okuduğunuz ve zaman ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Köyde olunca sinyal bulup da girmek zor oluyor internete. :slight_smile: Öykünün devamı geleceği için açık bıraktım ama zaten iyi öyküleri iyi öykü yapan da içindeki dünyaya dair herşeyi açık etmemesi değil midir? :buyucu:

Aslında toplumun vereceği tepkiyi tarihin kendisinden örnek aldım çünkü en başta topluluk olarak başlayıp lokal kabileler olarak yaşamışız. Devamında da bunları bozup dinlere göre topluluklar oluşturmuş ve en sonunda da milletlere göre toplum olmuşuz. Nihayetinde de bugünkü bireysel duruma gelmişiz. Şu an tam bir bireysellik yok,sonuçta hepimiz topluma bağlıyız ama topluma aykırı düşen kişisel değerlerimizin olmasına da kısmen izin veriliyor. Bu bakımdan olası bir felaketten sonra bu durumun nüksetmesi bana mantıklı geldi.

1 Beğeni

Merhabalar,

Öncelikle kaleminize sağlık, merakla okutan bir öykü yazmışsınız. Gelecek ve geçmiş temalarını harmanlayışınız ve anlatı kısmı pek hoşuma gitti. Sadece, öyküdeki sözcük tekrarları beni biraz yordu. Aşağıya birkaç örnek ekliyorum.

Anladığım kadarıyla gerisi gelecek, öykünün devamında görüşmek üzere :slight_smile:

Sevgiler,

Oradan yıldızların hafif ışıkları bile yansıyordu. Işıklar kapalı olduğundan holografik ışıklar sayesinde oda loş ışığa sahipti.

Işık sözcüğü

…fark etti ki ana odaya girişinden önce kıyafetlerini çıkarma bölmesine gelmişti. Koruyucu kıyafetini çıkararak sol taraftaki, öteki koruyucu kıyafetlerin yanına asıverdi. Kopuzun kılıfını da çıkarıp kıyafetin yanına astı. Kılıf onundu ama sadece dışarı çıkarken alıyor, içeride kopuzu kılıfta tutmuyordu. Kıyafetlerini çıkardıktan sonra arada kalan,…

Kıyafet ve kılıf sözcükleri

1 Beğeni

Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz ve yorum yaptığınız için teşekkürler.

Gerisini bu ay yazmak istiyordum ama ortaya beni tatmin edecek bir öykü çıkmayınca gönderemedim. Gelecek ay artık. Bir sonraki öykü de kelimeleri tekrar etmemeye azami dikkati göstereceğim.

1 Beğeni