Sayı #127: "Piramit Öyküleri"

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sayı #127: “Piramit Öyküleri” – Aylık Öykü Seçkisi

image

Çizim: Emre Alagöz Tarihin gizemli yanları içimizi kemiren birer kurt. Kayıp kıtalar, bilinmeyen ırklar, kaybolan emanetler… Piramitler. Nasıl inşa edildiklerini izah etmek uzmanların işi. Kimi tahminlerle her şeyi baştan kurmak ise hikâye anlatıcılarının. Anlatmak insanı kemirip duran kurtları bir süreliğine de olsa oyalıyor. Bir süreliğine de olsa hep birlikte doyuyoruz. Sırları çözmek için fazla iddiasızız.… (DEVAMI…)

10 Beğeni

Hoş geldin yeni Seçki :v: Özledim, pek sevdiğim kalemler var yine. Keyifle, heyecanla okuyacağım. ‘Mühür’ iyi tema. Diğer temalardan daha az altyapısı var. Yazarı zorlar. Teşekkürler Rıhtım ekibi. Sevgiyle​:ok_hand::v:

5 Beğeni

Bilimkurgu, korku ve fantastik teması olan öyküler hangileri acaba? O öyküleri okumak isterim. Aslında bir şekilde öykülerin türleri de belli olsa ve sevenleri ona göre okusa. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu ay kısacık bir öyküyle burada oldum. :heart_eyes: İyi okumalar. :sparkles:

4 Beğeni

Herkese selam olsun! Açıkçası görselin etkileyiciliği karşısında sözcüklerim yetersiz kalacak. İfade edemeyeceğim.

Yeni sayı ve güzel öyküler devam ediyor. Çok sevindirici.

3 Beğeni

Merhabalar, bende bu ay ilk defa seçkideki yazarlardan biriyim. Söylediğin türlere hitap ettiğimi ve hikayede konu olarak değindiğimi düşünüyorum. Belki bir göz atmak istersin. :slight_smile:

6 Beğeni

Polisiye olsa olmuyor mu acaba? :see_no_evil:

4 Beğeni

İlk defa bu seçkiye katıldım. Tanrılar alemi ve insanları çarpıştırdım birazcık :slight_smile: Göz atarsanız sevinirim. Keyifli okumalar.

5 Beğeni

Herkese merhaba.
Bana korkmak için hayatın gerçekleri yetiyor. Bu yüzden yine gerçeğimsi bir hikâye ile aranızda oldum.
Keyifli okumalar hepimize.

6 Beğeni

Polisiye olmuyormuş, bana söylediler. Polisiye olanları sileceklermiş, benden duymadın! :smiley:

3 Beğeni

Fantastik polisiye zaten benimki😓

2 Beğeni

tamam işte! gitti öykü tüh :smiley:

2 Beğeni

Bu resmin asıl öznesi resimde görünmeyen. O izbe apartmanda iki kişi var zira; koridordaki ayak seslerini duyan, duvardaki çatlağa doğru yönelen ve piramit kafayla göz göze gelen gözlemci. Hiç beklemediği bir anda resme dahil olan. Öykünün bundan sonrası ona bağlı. Kaçmaya mı çalışacak; yahut da çatlaktan sızan nefret, öfke, aşağılama yerine mi çivileyecek onu ve çaresizce akıbetini mi bekleyecek?

3 Beğeni

Doğru saydıysam 45 öykü var. Bereketli bir ay daha. Yazanların ve bu sayfayı hazırlayanların ve de o güzel görseli çizenlerin ellerine sağlık…

4 Beğeni

Çok doğru! Benim için de bu şekilde. Bu tarz da bana hitap ediyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Merhabalar, bu ay benimde seçkideki ilk katılımım. Fantastik bir öyküden yana kullandım şansımı.Öykümün adı “Her Dilek bir ölümden gelir”. Spiritüel öğelerle bezenmiş bir kurgu oluşturdum. Yorumlarınızı bekliyorum. :hugs:

1 Beğeni

45 öykü var, rekor mu acaba? Yeni katılımcılar da çok. :slight_smile: Önceki seçkide fırsat bulamadığım okumaları bu defa telafi etmeyi planlıyorum sanki.
Fantastik-bilim kurgu türünde bir öyküyle katıldığımı söyleyebilirim bu ay.

Görselin Silent Hill tadında mükemmel olduğunu da es geçmemek gerek.

1 Beğeni

Ondan referans alınarak çizilmiş sanırım. Silent Hill kurgu ve distopya olarak Kill Bill ile birlikte en iyi filmdir benim için. Sıkılmadan bin kere izlemişimdir. Pyramid head en çekici slasher karakterlerden biri zanımca. :slight_smile:

2 Beğeni

Silent Hill’in Lovecraftian (Bir şekilde anımsatıyor) doğasına ya da Quentin Tarantino’nun “cool” dehasını yansıttığı filmlerine dalarsak çenem düşebilir. Bunun yerine öykünüzü okumaya başlayarak ‘Hoş geldiniz’ demiş olayım. :slight_smile:

1 Beğeni