Şeytanların Düşüşü

Merhaba @ebuka,

Hikaye tematik bağlantı açısından oldukça yaratıcı olmuş lakin işleyiş mekanikleri pek olmamış gibime geldi. Hikaye kısa ve kolay okunur vaziyette. Duygudan ziyade aktarmak istediği kurgusal buluşu da aktarmış, yalnız bu tasarımda daha inandırıcı daha kendi çerçevesi içinde tastamam budur işte hissiyatı yaratılabilirdi. Örnekleyelim efendim:

gibi hayır/şer ikilemesi basit kalmış mesela. Daha şeytani bir kullanım, sizin icadınız olan bir değim/çok kullanımlı tamlamalar olabilirdi. Yani sizin icad edebileceğinizi okuyucunun da bunu kabul edeceğini söylüyorum. Bu yetenek sizde var.

Bunu yazmadan geçemedim, doğrusu “tapışlarken” olacak diye düşünüyorum, bende sıkça ve severek bu kelimeyi kullandığım için özellikle yazdım :grinning:

Yukarıdaki pasajla hikaye kurgusunun işleme mekaniği olmamış dediğim şeye örnek verebilirim. Yani şeytan ve şeytanlar bire bir insan hayatının mekaniğine tabiyse bu hayal kırıcı olurdu :slight_smile: . Başka başka şeyler düşündürtmenizi, bize daha önce kapısını açmadığımız kapılar açmanızı dilerdim. Yani tamam çok uzun uzun üzerine düşme fırsatımız olmuyor bu hikayelerde ama şeytanın bir günü dediğimiz şey benim bir günümle aynı olmamalıydı, neredeyse aynı mekaniklerle bu hayatı yaşamamalıyız bence. Bir örnek ver mesela derseniz, çokça olmakla birlikte en son okuduğum için onu örnek vereyim; Mark Twain’in “Gizemli Yabancı” isimli uzun hikayesindeki şeytan gibi.

Son olarak virüsü işlevsel şekilde kullanmak olanağını kendi ayağınıza pas atmış lakin gole çevirmemişsiniz. Mesela sizden gelen bu güzel buluşu ben Alfred’in raporunda; insandan şeytanlara geçen bir virüs nedeniyle şeytanlıkta verimin düşmesi, hatta tanrıya giden yolun algısında değişime neden olduğunu keşfi yer alırdı :wink:. Hani amazonlarda yaşayan bazı mantar türlerinin karıncalara bulaşması sonucu, onların beynine kadar ilerlemeleri ve karıncayı hiç olmayacak yerlere yönlendirip (çok güneşli ortam) orada bekleterek öldürmeleri ve yeni mantarın kafatasını delerek boy vermesi gibi. Bu virüste şeytanları yürüdükleri yoldan saptırmış, bambaşka bir yola sokmuştur gibi. Öff lafı çok uzattım biliyorum :expressionless: Mekaniklerini pek tutmasamda buluşunu pek beğendiğim hikayenizin bir başka varyasyonda, bir başka zamanda okumak dileğiyle sağlıcakla kalın.

2 Beğeni