Siyah Kardan Adam

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Siyah Kardan Adam – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Karanlığa düşmüş küçük bir ev Soğukla mutsuz gökyüzü Kuzgunlar sessiz Ve sen, evet sen Beni bu cehennemden kurtarabilecek Eşsiz ışığınla beni aydınlatabilecek O kutsiyetteki eşsiz yaratık Her neredeysen çabuk gel Çabuk gel ki bu karanlıkta kaybolmayayım.” Hava soğuktu. Hem de çok soğuk. Muhtemelen çok kuvvetli kar yağacak. Turgut ellerini montunun ceplerine sokmayı çok istiyordu. Çünkü… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba @Yalibuk

Öncelikle nerede yaşadığınızı sorabilir miyim? Çünkü öykünüz bir hatalar yığını gibiydi. Anlatım bozukluğu, eksik ekler, da ve de’nin yanlış yazımı vs. Hepsinden bolca var. Diğer yandan birkaç paragrafda bazı kelimelerin tekrarı çok rahatsız edici. Öykünüzü keşke birkaç kere okusaydınız. Şayet bunu yapmış olsaydınız ya da seçkiye göndermeden önce başka birinin fikrini alsaydınız öykünüz daha derli toplu dururdu.

Kaleminize sağlık. Bu tür hatalar siz yazdıkça azalacaktır. Ayrıca başkalarının fikrine başvurmaktan da geri durmayın lütfen. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar, :raised_back_of_hand:
Hikayeniz hızla yazılmış gibiydi. İmla haricinde mantık hataları da çoktu. Özellikle hikaye sonunda ölmüş birisi neden vardı? Onu da ölenin ruhudur diyerek geçiştirdim. :sweat_smile: Ortada çok güçlü bir düşman varken kuvvetinin birden sonlanması da ayrı bir sorundu. Hikaye konusu güzeldi. Bence ölen karakterin sonunu o şekilde anlamsızca bitirmeyin. Yani karakterlerin ölümü tabii ki olur. Biz hayalperest insanlar bunu yaratma ve yok etme gücü olarak düşünürüz. Ama dediğim gibi öykülerin sonralarının okuyucuya anlamlı gelmesi için karakterlerin öylesine ölmesini sağlarsanız okuyucu bunu bazen bıkkınlıkla karşılayabilir. Sonraki seçki de katılımınız dileyiğiyle :wave:

1 Beğeni

@SJack, @Ilhan_Kahraman değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Öykümün ortak sorunu imla sorunu, anlatım bozukluğu ve son kısmının aceleye gelmesi…
Aslında ben daha fazla yazmak istemiştim ama 5000 karakter sınırı beni yavaşlattı. Bu bakımdan öykümün sonunu istediğim gibi veremedim diyebilirim. Ama ben bu işi hobi amaçlı yapıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınızdan dolayı. İyi akşamlar.

2 Beğeni

şimdi nasıl anlatayım bilmiyorum. hikaye konusu güzel onun dışında gerçekten bir hata cümbüşü var. sakin sakin yazsanız tane tane anlatsanız efsane bir hikayeye dönüşebilir. @Ilhan_Kahraman beyin hikayesi için de aynı eleştiriyi yapmıştım. koşmak bir anlatma biçimi değil. çok koşuyorsunuz. turgut öyle yapmış sonra bu olmuş sonra araba patlamış… allah’ım dedim neler oluyor bir anda… umut sarıkaya’nın bir karikatürü vardı füzeyle dünyayı fetheden çocuklar gibi bir şey… yani işin içine ciddiyetsizlik giriyor koşunca… biz hikayeyi okurken yoruluyoruz. hobi olarak konusunda hepimiz aynıyız aslında… ben makina mühendisiyim yazar değilim… :slight_smile: biraz daha özenir, hikayenizi dış bir gözle okur veya tanıdığınız (okurluğuna güvendiğiniz) birilerine okutup revize edip buraya yollarsanız çok daha iyi olur bence… elinize sağlık…

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bir kitap haline getirmişsiniz öyküleri. Kapak tasarımı çok güzel olmuş. Arkadaşlarıma öykümü gösterdiğimde “tam olarak şu kısmı anlayamadım,” dediklerini duydum. Biraz hızlı yazmışım herhalde. Ama o ayarı sonraki öyküde iyi ayarlamam lazım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.