Son Deniz Kızı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Son Deniz Kızı – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Söylesene bana deniz kızı,” dedi yeşil gözlü delikanlı. “Masallarda geçen tüm yaratıklar korkunun ve çirkinliğin evladıyken sen nasıl bu kadar güzel olabiliyorsun? Bu kadar masum ve utangaç olup nasıl böylesi cilveli bir gülümsemeyle beni kendine âşık edebiliyorsun?” Deniz kızı, kızarmaya başlayan pembemsi yüzünü saklamak için suyun altına kaçmayı düşünmüştü ama grup vaktiydi ve ortaya çıkan… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Yıllarca Çanakkale’de yaşamış, savaşın en derin noktalarını bilen ve anlatan bir tarihçi olarak hiç bu açıdan bakmamıştım! Deniz kızı teması Çanakkale’ye, Çanakkale de deniz kızı temasına çok yakışmış. Hele ki boğazımızı mayınlardan temizleyen ve aşkı Yusuf’a yardım eden deniz kızı fikrine bayıldım. Kısa ve narin bir aşk hikayesi ne de güzel sonuçlara sebep olmuş. Paris’le Helen’in birbirine bakışını ve Çanakkale’nin başka bir devrini okuyucuya hatırlatmanızı da gerçekten çok sevdim. Kaleminiz daim olsun.

Tarihe meraklı biri olarak geçmiş ile fantastik ögeleri birbirine karıştırmayı hep çok sevmişimdir. Bu yüzden, tarihçi kimliğiniz ile ifade ettiğiniz bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. :blush:

1 Beğeni