Tuzdan Emanet

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/tuzdan-emanet/

image

Kimisi için hızlı geçecek, kimisi için de ölümüne uzayacak bir gündü. Eski gelenekleri bilen yaşlıların tamamı bugüne büyük bir umut ve mutlulukla uyanmış olsa da kabağın az sonra patlayacağı baş kendini pek de öyle hissetmiyordu. Köy halkının oluşturduğu çember içinde, içindekileri içip gününü güzelleştiren adamın kemiklerinin dahi kalmadığı toprakların üzerinde dönen boş, kokusu dahi kalmamış… (DEVAMI…)

Merhaba,

Öykünüzde sıfat ve adlaşmış sıfatlar oldukça cömert kullanılmış. Özellikle seçilmiş, şanslı-şanssız, vazgeçilebilir gibi kelimeler birden fazla kullanıldığı için biraz göz yoruyor. Belki biraz azaltma yoluna gidebilirsiniz.

Kadın kelimesi de aynı şekilde çok fazla kullanılmış gibi geldi bana. Bazen art arda birkaç cümle kadınla başlamış. Bunları da alternatif kelimeler yoluyla azaltabilirsiniz.

Konu güzeldi, fakat köyün olağan yaşantısı ve kültürünü anlatan uzun paragraflar, okurken dikkatimi dağıttı. Bunlar öykünün başında kısaca anlatılsaydı ve biz yalnızca Yaşum ve önceki seçilmişin neler yaptığını okusaydık biraz daha derli toplu ve akıcı olurdu diye düşünüyorum.

Emek verilmiş bir öyküydü. Elinize sağlık.