Üç Cisim Problemi (Dizi Hakkında Genel Sohbet)

Bugün Netflix’te yayınlanan Üç Cisim Problemi hakkında konuşabileceğiniz ve tartışabileceğiniz yerdir burası. Spoiler içeren kısımları gizlemeyi unutmayınız.

3 Beğeni

İlk bölüme puanım 9/10. Kitabı okuyalı 3 sene olmuş ama yanlış hatırlamıyorsam kitaba bayağı sadık kalmışlar. Karakter seçimlerinden emin değilim cinsiyet olarak. Varsa bir değişiklik söylerseniz sevinirim. Gerilimi ve bilimkurgusal bölümleri çok iyi hissettirdiler bu bölüm bazında. Kısacası ben çok heyecanlandım. Umarım anında sönmez bu heyecanım. :joy:

5 Beğeni

Diziyi izleyeceğim ancak yoğun bir dönemime denk geldi. Tüm bölümlerle gelmiş bir de, ben birer birer izleyip 10-15 günde bitiririm diye düşünüyorum şimdilik. Çok sararsa bu tempo artabilir :smile: .

Kitabı da okumadım, yine alıp okuyamadığım ve uyarlaması daha önce önüme gelen serilerden oldu :smile: .

1 Beğeni

Bu yorumun üzerine diziyi izleme kararı aldım. Kitabı da sen önerdin diye okumuştum (hatta sen hediye etmiştin seriyi, arigato). Bu seri söz konusu olduğunda bi’ şekilde kesişiyor yolumuz görünen o ki. Umarım güzel bir uyarlama yapılmıştır. Herkese iyi seyirler şimdiden :grin:

2 Beğeni
  1. bölüme kadar geldim. Kitaptan nasıl zevk aldıysam diziden de öyle bir zevk alıyorum. Çok güzel uyarlamışlar bana göre. Umarım forum da benimle aynı görüştedir. Yoksa ben kitaplarını çok fazla beğendim diye böyle düşünüyorum sanacağım.

İlk Bölüm 9/10
İkinci Bölüm 9/10
Üçüncü Bölüm 10/10

2 Beğeni

4’e kadar geldiysen 5,6 ve 7’yi nasıl puanladın? :thinking:
İzleyecek fırsat bulunca bakacağım mutlaka öncelikli olarak. Bugün Halo 2. sezon bitiyor zaten ondan kalan vakti bu diziye transfer ederim.

Sistemin azizliği. :joy:

2 Beğeni

4K ’ sını çekip öyle izlemeyi düşünüyorum.
2 ve 3. kitapları alacağımda fiyatlar uçmuş.

1 Beğeni

Daha fazla uçmadan almakta fayda var.

2 Beğeni

Sanırım 3 kitabı da kapsıyor dizi. Sadece ilk kitabı okuduğum için diziye bakmayacağım hiç

Beşinci bölümdeyim ama ikinci kitaplık bir şey daha yok. 3 kitabı kapsaması imkansız.

4 Beğeni

Az biraz izledim şimdi çok kaliteli duruyor. Yarın iş çıkışı tamamlarım diziyi.

2 Beğeni

Diziyi bitirdim arkadaşlar. Genel olarak çok beğendim ve 9 puan veriyorum. Zaten kitap serisinde de bilimkurgusal fikirlere hayran kalmıştım ben. Dizide de bunları iyi yansıtılmış bir şekilde bulmam diziyi sevmemdeki en büyük etken.

Elbette kitabı kadar iyi değil ama başarılı bir uyarlama diyebilirim. Ufak tefek değişiklikler mutlaka vardır. Ben her detayını hatırlayamıyorum çünkü. Bütüne baktığımızda bu ufak detaylar önemsiz görünecektir. Yok bilmem ne okulunda geçiyordu ama burda öyle değil falan gibi yorumlar dizinin iyi olmasına engel olmamalı. Gerilimi, aksiyonu ve merak unsurları yerli yerindeydi. İlk 5 bölüm olaylar hızlı gelişse de son 3 bölüm daha oturaklı olmuş.

Şimdilik benden bu kadar. Daha detaylı ve uzun bir inceleme de gelebilir ama net değil şu an. :slight_smile:

8 Beğeni

Bitirmişsiniz hocam, diğer kitapları kapsıyor muydu?
Kitapları da bir ara okuyacağım çünkü

Duvarabakan bölümü yani son bölüm ikinci kitabın hemen hemen başlarında geçiyor. Ama bulamadığım ve hatırlayamadığım bir kısım var. Bu atom bombalarıyla ekstra hız kazandırma fikri tam olarak nerede geçiyor bir türlü bulamadım. Burayı da netleştirebilirsem tam bir yanıt verebilirim.

Ekstra olarak: birçok karakter ismi ve yer değişmiş gibi. Çok hayati bir öneme sahip değiller ama tartışmaya açık. Mesela ikinci duvarabakanın Kürt olması vs

4 Beğeni

Teşekkürler (20 karakter)

1 Beğeni

Dün ve bugün birerden ilk iki bölümü izledim. Beklediğimden çok daha düşük tempolu bir dizi olmuş. Benim için sıkıntı değil gerçi, merak ede ede devam ediyorum şimdilik. Ama bu tarz büyük bütçeli ve bol reklam boost lu bilimkurgu/fantastik dizilerde hedef izleyici kitlesin ben değilim. Ben zaten garanti izleyiciyim bunlara :joy: . Genelde böyle dizilerde ilk bölüm birkaç görsellik patlaması, birkaç büyük aksiyon falan basarlardı yapımcılar.

Hedeflenen genel izleyici kitleden bu düşük tempo ile ne kadarını sezon sonuna kadar tutabilir emin olamadım valla. Netflix in ilk ay raporunu şimdiden merak ettim.

1 Beğeni

Tempo 3. Bölüm ile başlayıp 8’e kadar devam ediyor. Ama son 3 bölüm artan temposunun yanında ara ara duralıyor. :slight_smile: Genel anlamda temposunu da yeterli buldum ben. Hatta ilk 3 bölüm olaylar hızlı diye yakındım.

1 Beğeni

Dizi bütün batılılaştırmalara rağmen fena gitmiyor. Bu arada Çin versiyonunu şurada buldum. İlk iki bölüm var. Fragmanını izledim de bazı şeyler Netflix versiyonundan çok daha iyi görünüyor. Çin draması yayınlayan ilginç bir Youtube kanalı bu. Dizinin tamamı da malum kanallarda var.

1 Beğeni
  1. Bölümü şimdi bitirdik ve yarıda bıraktiğim kitabına bir şans daha vericem galiba :blush: İkinci ve üçüncü kitaplar ile ilgili çeviri problemleri yazıyorlar senin fikrin nedir bu konuda?
1 Beğeni