Üç Güzeller

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/uc-guzeller/

image

Kendine geldiğinde Üç Güzellerin dibindeydi. Peri bacalarının en güzellerinin, en çok bilinenlerinin ayaklarının dibinde. Yüz yıllardır her türlü olumsuz hava koşullarına, her türlü doğal afete karşı koymuş ve birbirlerinden ayrılmamış olan bir efsanenin kucağında çömelmiş haldeydi. Nasıl gelmiştim buraya? Kim getirmişti beni buraya, kendim mi gelmiştim? Hiç hatırlayamıyordum. Nasıl geldiğimi hatırlayamıyordum ama neden gelmiş olabileceğimi… (DEVAMI…)

-tan ekine gerek yoktu, sanırım gözden kaçmış. Aynı şekilde birkaç yazım hatası var.

Geniş zaman ve geçmiş zaman, birinci tekil ve üçüncü tekil anlatım beraber olunca açıkçası okumak biraz güçleşti. Ama bunun dışında güzel bir öyküydü. Elinize sağlık.

Merhaba

Farklı zaman kiplerini ve anlatımları bir arada kullanmanız okumayı biraz güçleştiriyor, hikayenin bütünlüğünü de bozuyor gibi geldi bana. Birincil tekil şahısla üçüncü tekil şahıs anlatımların farklı yazı tiplerinde olması, bu durumu biraz daha toparlıyor.

Patronun adamları bir gece tekrar giderler Alis’in evine, babayı razı etmek üzere. Karşılıklı atışırlar, tekme tokat girişirler Alis’in babasına. Kaçarlarken de arabalarıyla hızla, görmezler Alis’in köşeden döndüğünü, çarpıp kaçarlar minik Alis’i bırakıp yerde.

Fakat özellikle bu paragrafa geçtiğimde bir an afalladım.

Bunun dışında beni rahatsız eden bir şey olmadı. Güzel bir hikayeydi, kaleminize sağlık. :slight_smile: