Arınmış Krallığın Esareti

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Arınmış Krallığın Esareti – Aylık Öykü Seçkisi

image

Güneş’in gökyüzü tuvalini kırmızıya boyadığı vakitlerde Eramos Ovası’nın sazlıkları uyum içerisinde salınarak karşılarında yükselen görkemli sarayı adeta selamlıyorlardı. Taşın altına dönüştüğü bu verimli topraklar onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştı ancak başa geçen hiçbir yönetici Raya Krallığı’nınki gibi zalim değildi. Ana Kraliçe Emna’nın tutkularının esiri olmuş bir zavallı olduğu söylenir köylü kadınların arasında. Halbuki pek çoğu… (DEVAMI…)

7 Beğeni

Merhaba,

Keyifli bir anlatımdı her şeyden önce. Hiç sıkılmadan akışına kapıldım. Final de umutlarımı karşıladı, okuyucuyu yarı yolda bırakmadı. Yazarın okuyucusuna verdiği aidiyet duygusu fazlasıyla vardı çalışmanızda.
Olumsuz eleştiri yapacak bir yer bulamadım, samimiyim bu konuda. Belki karakterlere dair biraz psikolojik altyapı olmalıydı. Bu, biraz da benim zevkime göre yapacağım bir eleştiri olabilir. Onun dışında çok güzeldi.

Tebrik ederim

7 Beğeni

Yine harikalar yaratmışsın. :clap: Çok güzel bir hikayeydi, keyifle okudum. Tebrikler!

5 Beğeni

Teşekkür ederim zaman ayırıp değerlendirdiğiniz için. Beğenmenize çok sevindim. Psikolojik altyapı eksikliğini düşünmemiştim hiç tekrar gözden geçireceğim. Normalde ısrarla üzerinde durmaya çalıştığım bir konu ancak üçüncü kişide pek başarılı olamamış olabilirim. :smile: Tekrar teşekkür ederim. :slight_smile::pray:t3:

7 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Eve hapsolduğumuz bu iç karartıcı dönemde yorumun bana çok iyi hissettirdi. Umarım öyküm de sende aynı etkiyi yaratmıştır. Gelecek seçkide görüşmek üzere. :sweat_smile:

5 Beğeni

Merhaba,
Öncelikle hikayenizin akıcılık yönünden oldukça başarılı olduğunu söylemek isterim. Başlangıcından bitiş anına kadar merak duygusunu okuyucunun elinden almayan ve tek solukta okunacak türde bir hikaye olduğunu düşünüyorum. Temanın farklı şekilde işlenmiş olması dikkatimi çekti. Geniş bir konuyu daha spesifik sınırlarda okuyucuya sunmak oldukça cesaret ve yazım yeteneği isteyen bir hareket. Cümleleriniz birbirini tamamlayıcı nitelikte ve güzel bir şekilde birbiriyle uyum içerisinde okuyucuya sunulmuş. Okumaktan çok zevk aldığım bir hikaye oldu. Farklı temalarda sizi tekrar yazım dünyasında görmek dileğiyle…

7 Beğeni

Hiç sıkılmadan okudum hikayeyi gerçekten çok güzeldi. Duvarın dışını ve orda olan asıl olaylarıda çok merak ettim açıkçası. Bazı hikayeler okunurken devamı az çok tahmin edilebiliyor ama okudukça tahminlerim hiç çıkmadı benim için farklı ve çok güzel bir hikayeydi. Sonunda da tüylerim ürpermedi değil :blush: :heavy_check_mark:

5 Beğeni

Teşekkür ederim @2000 ;

Bu temayı başta tarzıma çok uygun bulsam da ilerleyen zamanlarda işin gerçek boyutuyla istemeden yüzleşmek durumunda kaldım. Doğal olarak aklımdan onlarca konu akıp gitti. Bu öykümü temayı ilk öğrendiğimde öylesine ortaya atmıştım. Daha sonra neden geliştirmeyeyim dedim. Değişen her fikrimden bir parça kaldı o nedenle banada değişik geliyor. :smile:

Okuyup yorumladığın için çok teşekkür ederim. Gelecek seçkide de buluşmak dileğiyle… :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Merhaba @Kursat_Akbulut

Öykünü okurken biraz Truman Show biraz Labirent biraz da Uyumsuz filminden kareler geçti gözümün önünden. Aman bu filmlere benzettiğim hissine kapılmasın kimse :slight_smile:
Onlardaki alt tema da sınırları aşıp neler olduğunu merak etmekti sanki. Fantastik bir krallık ve evren yaratmışsın bu dar alanda. Yazım tarzın ve işleyişin, cümlelerin güzel, temiz ve düzenli. Bunlara diyecek hiç bir şeyim yok. Eline sağlık.

Öykünün alt metnini sorguladığımda biraz kafam karıştı doğrusu. Bunu düz bir metin olarak ele alırsam, tamam güzeldi bitti hikaye dersem ayrı bir yöne gidiyorum, altında yatanı sorgularsam ayrı yöne. Acaba sen ne amaçladın merak ediyorum.

Ben alt metinden bir komplo kaos teorisi sezdim :slight_smile:

Eline sağlık

7 Beğeni

Merhabalar;

Zaman ayırıp değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz filmler özellikle duvar kısmını oluştururken ve yazarken benimde aklımdan geçti sürekli bu nedenle alt temayı bağdaştırmış olabilirsiniz. Ben bunlara ek olarak Game of Thrones esintileri de hissetmiştim hatta.

Bu krallığı ve evreni biraz daha ön plana almak istiyordum açıkçası ancak gelişmekte olan olaylar yüzünden zamanın kurbanı oldum bir kez daha. Biraz daha genişletmek isterdim.

Alt metin konusunda yine sizinle hemfikir olduğumu söylemeliyim. Bizi her anlamda ileriye taşıyacağına güvenmek zorunda olduğumuz bilimin çevreye ve doğaya karşı etkilerini kurgulamaya çalıştım. İnsanlığın sonsuz yaşam arayışını tamamladığı anda üzerinde yaşayacakları bir gezegen kalmayacağı fikrindeyim. Bu nedenle okurun kafasında da bir kaos ortamı uyandırmasını istemiştim. Sizin gibi bir kalemden bunun başarılı olduğunu gözlemlemekte mutluluk verici.

Tekrar vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. :slight_smile: :pray:t2:

7 Beğeni

Merhaba @yaren_demir;

Değerlendirdiğin için çok teşekkür ederim. Seni sıkmadığım için mutlu oldum.

Duvarın arkasını bende daha detaylı bir şekilde ele almak isterdim doğrusu. Ancak başımdan geçen olayları biliyorsun pek iyi hissederek devam ettiremedim kayboldum biraz öykünün içinde. Sen neler tahmin etmiştin devamıyla ilgili merak ettim.

4 Beğeni

İşin içinde bilimin olmasını hiç tahmin etmemiştim mesela. Bazı bilimsel gelişmelerin herkeze faydası olmayacağını vurgulamışsın. Bunun gerçeklik yanıda var. Hoşuma gitti.

5 Beğeni

Kaleminize sağlık. Okurken keşke ben yazsaydım bunu dedim( :grin:)

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :star_struck::pray:t3:

5 Beğeni

Hoşuna gitmesine sevindim. Yorumlarını paylaştığın için çok teşekkür ederim. :sunglasses::smile:

3 Beğeni

Selam @Kursat_Akbulut;

Bu ayki öykülerde ikimiz de şeytanlardan bahsetmişiz. Ama biraz farklı biçimlerde. :slightly_smiling_face:

Yanlış yorumlamıyorsam bazı göndermeler de var metinde: Bilim, beyaz maskeli iblisler, covid-19 üzerine söylenen bazı teoriler…

Ufak tefek teknik aksaklıklar yok değildi metinde ama sırıttığını söyleyemeyeceğim. Genel itibariyle beğendiğimi ifade etmek isterim öyküyü. Kaleminize sağlık. Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın…

4 Beğeni

Selam @ebuka ;

Son zamanlarda yaşadıklarımız çok düşündürdü beni şeytanlar üzerinde, içinden bir türlü çıkamadım ve bu karmaşaya öykümde biraz bile olsa yer vermek istedim doğrusu.
Birçok gönderme yaptım aslında evet çoğunu gözlemlerim sonucunda sisteme bir eleştiri olarak kondurmak istedim.
Teknik aksaklıklar olmuştur mutlaka tekrar inceleyeceğim dikkat ettiğiniz için teşekkür ederim.

Okuyup yorumladığınız için tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere. :slight_smile:

3 Beğeni

“Arınmış Krallığın Esareti” Öykünün ismine ilk baktığımda bir beklenti, okuduktan sonra bu beklentiyi karşılayan zengin bir alt metin ve sembolizm ile karşılaştım. Doğru ve yanlış arasındaki çizginin buharlaştığı, soluk bir gri tonunda bir ton yakaladı bende bu öykü. Anlatımda iki noktada ağzımın açık kaldığını itiraf etmeliyim. “Babasının son nefesi Saku için yeni doğmuş bir bebeğin havayı ciğerlerine ilk defa çektiği o andı.” burada verilmek istenen duygu anca bu kadar güzel anlatılırdı diyebildiğim ilk noktaydı bu satır. Saku’nun nasıl bir karanlık içinde boğulmakta olduğunu ve sonunda ile defa serbest kaldığını kendim soluk çekerek hissettim. Ikinci nokta ise durup 2 dk düşündüren, beni kendi doğru ve yanlışlarım ve inançlarım ile yüz yüze bırakan bir alıntı oldu.“Beyaz maskelilerin hizmet ettiği tanrının adı Bilim’di. Bu tanrı onlara verdiği zekanın karşılığında kan istiyordu.” Emeğine sağlık. Bu hikayelerin devamını bekliyorum :innocent:

4 Beğeni

Merhaba,

Tekinsiz bir öyküydü. Krallığın günümüz dünyasının geleceği olduğu uçak ve gemilerden önce de anlaşılıyordu.

Bu betimlemeyi çok beğendim.

Sorumsuz üretilen -ya da belki sadece ekonomik rekabet için üretilen- bilimin sonumuz olabileceğine dair bir mesaj aldım kendi adıma.

Emna biraz kafamı karıştırdı. Şeytan olamaya şeytan ama acaba aşı bulmaya mı çalışıyordu da o sırada kafayı kırdı- ya da kafası tam olarak yerinde de aşıyı, insanlık için bir şifa olarak değil kendi egosunu beslemek için arıyordu belki- tam anlayamadım. Ama ben seçseydim aşı seçeneğini tercih ederdim sanırım.

Biraz siyasi mesajlar da vardı onlar da dikkat çekiyordu.

Geleceğimize dair olan ve belli bir noktada bunu anlattığı anlaşılan öyküleri her zaman sevmişimdir.

Elinize sağlık…

4 Beğeni

Tebrık ederim guzel yazı…Deneyın ıcınde cocuk olması ve son cumle yuregımı sızlattı …Duygusallıgın yan etkılerı dıyelım… :sweat_smile:

4 Beğeni