- Türlerin Kökeni - Kim Boyoung
- Kasiyer - Sayaka Murata
- Ben, Eski Ben Değilim: Müslümanlaş(tırıl)mış Rumlarda Bellek ve Kimlik - Mert Kaya
- Asmalımescit 74: Bohem Hayatı - Fikret Adil
- İra: (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) - Daniel Finn
- Adelaide - Genevieve Wheeler
- Cinsellik Muamması Türkiye’de Queer Kültür ve Muhalefet - Cüneyt Çakırlar
- Eğer Kötü Olsaydık - M. L. Rio
- Annem Öldü Mü - Vigdis Hjorth
- Döşeğimde Ölürken - William Faulkner
- Brooklyn’e Son Çıkış - Hubert Selby Jr.
- Ördekler, Newburyport - Lucy Ellmann
Sadece altı kitaplık planım var. Diğerleri duruma göre değişir büyük ihtimalle. ![]()
- Stephen King - O
- Oğuz Atay - Tutunamayanlar
- Drizzt serisine devam
- Elric serisini devam ettir.
- Witch serisine başla
- Kara Kule serisine başla
Genelde okuma listesi yapmıyorum, yapsam da tutmuyor. Elimdeki kitap bitince bir sonraki kitabı neredeyse random seçiyorum. Bazen de yeni çıkan ve hemen alıp okuduğum kitaplar da oluyor. Arada yine aklıma estikçe birikmiş çizgi romanlar ve mangalardan okuyorum.
Ama kafamdakilerin bir kısmını yazayım, bakalım ne kadarını tutturabileceğim ![]()
Alfa Gregory Maguire’ın Lanetli serisini tamamladı.
İlk kitabı yirmi küsür sene önce Yerdeniz Yayıncılık’tan çıkan versiyonu ile okumuştum.
Son kitabı henüz almadım ama bu seriye başlayıp tamamlamayı düşünüyorum.
2025’de İthaki BKK’den sadece 2 kitap okumuşum. Buraya biraz yüklenip mümkün oldukça çok sayıda okumak istiyorum.
Hyperion’un Pegasus çevirisini 2021’de okumuştuk. 4 sene geçmiş. İthaki de sadece ilk kitabın tekrar baskısını yapabildi. Devamı gelirse tekrar ilk kitaptan başlayarak okuyabilirim. Ama serinin tamamının çıkmasını beklerim sanırım. Aralarda 2-3 sene yeni kitabı beklemek istemiyorum.
Aynı şekilde Expense serisini okuma düşüncem de var ama onun da devamında problem var gibi bir süredir.
Fırtına Işığı yeni kitabı bekliyorum.
Şuan başka aklıma gelmiyor. Beğendiğim yazarların çıkınca hemen alıp okuyacağım kitapları da olacaktır muhtemelen.
Bir de çok fazla sayıda birikmiş okunmayı bekleyen çizgi roman ve manga mevcut ![]()
- Stephen King - Medyum [Medyum #1]
- Stephen King - Doktor Uyku [Medyum #2]
- Stephen King - Mahşer
- Stephen King - 22/11/63
- Stephen King - Kubbe’nin Altında
- Stephen King - O
- Svetlana Aleksiyeviç - Kadın Yok Savaşın Yüzünde [Ütopyanın Sesleri #1]
- Svetlana Aleksiyeviç - Son Tanıklar: Çocukluğa Aykırı Yüz Öykü [Ütopyanın Sesleri #2]
- Svetlana Aleksiyeviç - Çinko Çocuklar [Ütopyanın Sesleri #3]
- Svetlana Aleksiyeviç - Çernobil Duası: Geleceğin Tarihi [Ütopyanın Sesleri #4]
- Svetlana Aleksiyeviç - İkinci El Zaman: Kızıl İnsanın Sonu [Ütopyanın Sesleri #5]
- Oğuz Atay - Tutunamayanlar
Stephen King’in yazdığı en uzun dört roman bu seneki en büyük hedefim. Svetlana teyzenin yazdığı kitapları da uzun zamandır bekletiyordum. Bu sene sırasıyla okumaya çalışacağım. Tutunamayanlar’ı da Türk edebiyatı eksikliklerimden birini tamamlamak adına bu sene içerisinde okumayı planlıyorum. Okuduğum kitaplar hakkında yapmayı düşündüğüm paylaşımlarla da bu sene itibariyle forum içerisinde daha aktif olmak istiyorum, umarım başarılı olurum.
1)Stephen King-Gwendy’nin Sihirli Tüyü
2)Stephen King-Gwendy’nin Son Görevi
3Andrzej Sapkowski-Kader Kılıcı
4)Andrzej Sapkowski-Elflerin Kanı
5)Dostoyevski-İnsancıklar
6)John Verdon-Gözlerini Sımsıkı Kapat
7)Jo Nesbo-Kızılgerdan
8)Adam Nevill-Kan Kırmızı
9)Valadimir Bartol-Alamut
10)Tolstoy-Çocukluk,Ergenlik,Gençlik
11)Grange-Sisle Gelen Yolcu
12)Susanna Clarke-Piranesi
Genelde plan yapmam, bilirim ki planlama bana göre değil. Rüzgâr ne yönden eserse o yöne gitmek gibi bir alışkanlığım var. Yine de odada rafların arasında şöyle bir dolanıp toparlamaya çalışayım listeyi.
- Tepenin Laneti, John Verdon… Bitti
- Yılan Avı, John Verdon… Bitti
- Budala, Dostoyevski okuyorum… ama çok zor
- Seçme Öyküler, Mark Twain
- Üç Silahşor, Aleksandr Dumas (baba olan)
- Şahika, A.J.Cronin
- Cinayet A.Ş.,Ayşe Erbulak
- Günaha Son Çağrı, Kazançakis… Bitti
- Yalnızlık Dolambacı, Octavio Paz
- Kasırga, Miguel Angel Asturias
- Sil Baştan, Ken Grinwood
- Bir dostluk öyküsü, Henri Troyat
Bu sene için 20 kitaplık, az sayfalardan oluşan bir liste yaptım. İçinden 12 tanesini seçmem gerekirse,
- Güneşsiz 1-2 - J. C. Grange
- Kitapları Kurtaran Kedi / Kütüphaneyi Kurtaran Kedi - Sosuke Natsukawa
- Günde Bir Doz Kedi - Syou Ishida
- Sihirli Şeker Dükkanı - Hiyoko Kurisu
- Yalnız Kalmak İçin Mükemmel Bir Gün - Nanae Aoyama
- Yabancılarla Bir Yaz - Taichi Yamada
- Tokyo’da Tuhaf Hava - Hiromi Kawakami
- Bir Adamın Savaşı - Haruo Umezaki
- Dört Boyutlu Adam - Juza Unno
- Rüzgar Yükseliyor - Tatsuo Hori
- Alacakaranlık İtirafları - Shiro Hamao
- Meteliksiz Öğrenci - Osamu Dazai
Listeye dönüp bakınca Japon edebiyatı ile dolmuş ![]()
Böyle sayılı desen sayamam da bu yıl okuma niyetinde olduğum birkaç kitap var.
Malazan (erteleye erteleye bir hal oldu ama bu yıl bir ara, aralıksız dalacağım seriye.)
Vorkosigan Saga. Bilimkurgu okumayalı bayağı oldu. Lois Mcmaster Bujold da tavsiye listelerinde çok denk geldiğim bir yazardı, sonunda okuma listenin tepesine aldım. Shards of Honor’un başlarındayım. Bayağı uzun bir seri, yazar da tavsiye ettiği şekilde ufak değişikliklerle kronolojik sırayı takip edeceğim. Seriden birkaç kitabı okuyup ona göre devam edeceğim.
Memory, Sorrow and Thorn’un çevirilerini okuyacağım çıktıkça.
A Trade of Blood yazın çıktığı an okuyucumda.
Sanderson gizli projeler. Bayağı erteledim, İthaki çıkardıkça okuyacağım.
Toplamda bayağı oluyor gibi, ama okuma sürekliliğim kaybolduğu için bakalım hepsini okuyabilecek miyim göreceğim.
12 kitap demiştim ama bazıları birden fazla ciltten oluşuyor.
Üçüncü ay bitmek üzere. Okumayı planladıklarımdan Alev Coşkun’un “Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Ay’” ve “Samsun’dan Sonra En Zor 19 Ay” kitaplarını okudum.
Bu sene için planladıklarımdan üç kitap okunmuş oldu; geride kaldı 18 kitap daha… ![]()
Bi tane Saramago ekle araya bari, üzdün ![]()
Bu arada ben böyle liste yapamıyorum, genellikle o an canım ne isterse ona yöneliyorum. Bu 2024’te çıkmış kitaplığımda öylece duran bir kitap da olabilir, 2026’da yeni çıkmış/çıkacak olan kitap da olabilir.
Paylaşımı görünce 26’nın kitapları bitti 27’nin okunacak kitaplarını paylaştınız sandım bir an
.
![]()
Sil baştan Sanderson evreni de okuyorum. Bu sene FIA 1-2-3 okursam kalanı da 27’de okurum. Bir ihtimal 2028’e de sarkar ama esas 2028 planım o zamana son ciltl de çıkmış olan Malazan’ı okumak. ![]()
Ben 1.5-2 senedir falan yeni çıkan tüm kitapları takip etmeyi bile bıraktım. Bir dönem çok vaktim vardı sorun olmuyordu ama ne okuyacağım konusunda daha seçici olmaya çalışıyorum.
Ben yeni çıkanları takip ediyorum ama konusu ilgimi çekiyorsa alıyorum.