Bakalim ne zaman si̇leceksi̇ni̇z

55916301-288-k57458

18 Beğeni

Ufak da olsa kendi fikrimi belirtmek istiyorum:

Özel mesajları bilemem ama forum içi mesajların topluca silinmesinin engellenmesi, tartışma ve konu bütünlüğünün kopmaması açısından. Verilen cevaplar, sorulan sorular muallakta kalıp okuru yanıltabileceğinden durum böyle.

Cübbeli Ahmet’i kim savunuyor bilmiyorum fakat forumdan uzaklaştırılmanız “birilerinin bir şeyler gücüne gittiği için” değil de gelen uyarılara rağmen siyasi içerikli mesajlara devam etmeniz. Merak etmeyin, bir şeylerden rahatsız olan (sizin rahatsız olduklarınızdan rahatsız olan) tonla insan vardır bu forumda. Sadece forum kurallarını dikkate almak gerekiyor. Zaten yeterince sıkıntıya düşmüş insanların gündemden kaçıp nefes almak adına geldikleri bir mecra burası. Siyaset arenasına çevirmenin manası yok bana göre. Sizinle beraber aynı konu başlığındaki birçok kullanıcının mesajı da silindi zaten. Ha, ben Kayıp Rıhtım’ın avukatı değilim, bir forumdaş olarak fikrimi belirtiyorum salt.

Amacım size saldırmak değil, asla. Fikirlerinize saygı duyup zamanında kitap tavsiyesi bile aldım sizden, amacım o değil.

5 Beğeni

Bu kadar ofansif olmanıza gerek var mı sizce? @Vector’unda belirttiği gibi toplu mesaj silinmesinin konu başlıklarında tıkanmalara yol açacağı yüzünden silinmemesi daha uygun görülüyor. Siz birden çok sayıda mesaj silmişseniz bu yüzden uyarı almışsınızdır.

Yasaklanan ya da uzaklaştırılan kullanıcılar içeriğinde bu tutuma devam ettiğiniz için 3 gün boyunca uzaklaştırıldığınız yazıyordu. Forum kurallarında bu durum zaten izah edilmişti diye hatırlıyorum.

Yanlış anlamayın, sizi tanımıyorum. İstikrarlı bir şekilde uyarı aldığınız halde bu davranışınıza devam ettiğiniz için uzaklaştırıldınız bence. Belki bir düşünmek istersiniz. Kişisel olarak fikirlerinizin engellenmeye çalışıldığını düşünmüyorum.

Sadece hararetli bir siyaset tartışmasını özellikle şuan konuşmak bana yanlış geliyor. İnsanlar ölüyorlar. Siyaset önceliğimiz olmamalı. Konuyu takip ettiğim ve yazılanları okuduğum için bu şekilde konuşuyorum.

Çünkü bende bazı konuları geriden takip ediyorum ya da yeni tıkladığım bir başlık oluyor mesela. Bir kopukluk olduğu zaman konunun başını bulana kadar allak bullak oluyor herşey o an kafamda.

4 Beğeni

Rahatsız olunan bir durumda (haklı ya da haksız) hemen bir grubu, platformu, insanı etiketlemekten vazgeçilse keşke. :smiley: Hemen şuycu, buycu yapıyoruz ve bir gruba atıp değerlendiriyoruz. Biriciklikten ve özerklikten dem vuruyor ancak buna olanak sağlanmıyor. Ne yazık ki önyargıların ve stereotiplerin ayrımcılığa giden yolu bu. Dikkat etmek gerekiyor.

Ben de bu platformun yönetim kadrosunda yer aldım, bırak X kişisini vesaire korumayı, dini inancım bile yok. Böyle ayrımcı ve yasaklayıcı yer olmadı kısaca Kayıp Rıhtım.

3 Beğeni

Hehehe. Hocam “Beni corona değil sizin düzeniniz öldürür. Evde kalırsam nasıl para kazanacağım.” diyen tır şöförünün gözaltına alındığı bir ülkede yaşıyorsunuz. Bu site de o ülkede ve o ülkenin insanları yönetiyor. Bence fazla özgürlük bekliyorsunuz :smiley:

5 Beğeni

İlber Ortaylı’nın bilmediği bir şey var mı çok merak ediyorum. Uzmanlık alanı Osmanlı’nın sadece 2 yüzyıllık bir dilimi ama taş devri hakkında bile soru sorsak cevap vereceğine eminim.

2 Beğeni

Bir tarih adamına tarih bilmiyorsun demek ne kadar sağlıklı acaba :thinking:

2 Beğeni

Sayın Faust,

Neden her seferinde ortamı bu kadar germeye meraklı olduğunuzu anlayamıyorum doğrusu. Gerçek hayatta da sürekli her şeye muhalefet olan birisinizdir belki, bilmiyorum ama şu yaptıklarınız hiç hoş değil. Boşu boşuna huzurumuzu/huzurunuzu kaçırıyorsunuz.

Bir kere şu konuya bir açıklık getirelim. Foruma üye olurken her kullanıcının kabul ettiği kurallar var. Üye olma işlemi sırasında bunlar karşınıza çıkıyor ve kabul ettiğinizi beyan ediyorsunuz. Ve bu kurallar sizleri baskı altına almak için değil, tartışmaların saygı ve sevgi çerçevesinde yürütülmesi için konuldu. İsterseniz kurallarımızı buradan hatırlayabilirsiniz:

Geçmişe dönük iletilerinizi silmemenizi sizden sıklıkla rica ediyoruz. Çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi, konu bütünlüğü bozuluyor. Sorulara cevap vermişsiniz, sorduğunuz sorulara yanıt almışsınız. Ama siz mesajlarınızı silince bunların hepsi havada kalmış. Mesaj düzenleme seçeneği belirli bir güven seviyesine ulaşan üyelerimize tanıdığımız bir ayrıcalık ancak siz bunu kötüye kullanmışsınız. Bu yüzden üyelik seviyeniz düşürüldü. Artık mesaj düzenleyemeyeceksiniz. Üzgünüm, siz istediniz.

İkincisi, iletilerinizin hâlâ Cüppeli Ahmet hakkında kullandığınız sözler yüzünden silindiğini düşünme hatasına düşüyorsunuz. Yaptığınız yanlışın ve hareketlerinizin çirkinliğinin farkında bile değilsiniz. Olay nasıl gelişti, şöyle bir bakalım. Önce şu mesajı yazdınız:

Ben ziyadesiyle muhterem, iki cihanın nuru, alimlerin sultanı, her sözü bir ibret vesikası olan Cübbeli Ahmet Hoca Efendi’mizin piyasaya süreceği kudsî materyalleri beklemekteyim… :yum:

Bu mesajınız birkaç üyenin şikayeti üstüne sistem tarafından otomatik olarak silinmiş. Ardından upuzun bir mesaj atıp mesajınızın silindiğinden şikayet etmiş ve şu cümleleri kullanmışsınız:

Cübbeli Ahmet denen şarlatanın benzer şeyler yaptığı her zaman görülmekte. Bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal.

Burada normal olmayan, forum yöneticilerinin böyle bir kişinin şikayetini dikkate almaları ve iletiyi kaldırarak onun gibi olan kişilere ödün vermeleri.

Sayın forum yöneticileri, ne yaptığınızın farkında mısınız? Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?

Baştan söyleyeyim iletimde herhangi bir dine saldırı yok. Yalnızca dini çıkarlarına alet eden bir zavallının, adi bir şarlatanın yerilmesi var. Böyle bir zatın hayranı olan birinin rahatsız olması, rahatsızlığının sonunda şikayette bulunması normal. Peki sizi rahatsız eden nedir?

Bakın burada iki önemli cümle var. “Bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal,” ve “Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?.” Siz burada forumdaki başka bir üyeye/üyelere açıkça hakaret ediyorsunuz. Fikirlerine ve kişiliğine saldırıyorsunuz. Böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez.

Cüppeli Ahmet benim babamın oğlu değil. Burada mesajlarınızın silinmesinin asıl sebebi bu hakaretleriniz. Gelin bir de şöyle düşünün. Foruma aşırı bağnaz biri üye olsun, sonra gitsin evrimle ilgili bir başlığa şöyle yazsın:

“Darwin denen bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal. Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?.”

Ya da, haşa, olmaz ya, aynı şeyi Atatürk için söylediğini farz edelim. Güzel mi olur? Hoş mu olur? Hayır, aksine çok çirkin bir davranış. Dahası, kavga çıkarmaya davetiyeden başka bir şey değil. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Tekrar ediyorum, mesajlarınız başka üyelere hakaret ettiğiniz için silindi. Cüppeli Ahmet’i korumak için değil. Ben mesajınızı sildikten sonra aynı şeyi üşenmeden sıkılmadan tekrar yazmanız da 3 gün uzaklaştırma cezası almanıza sebep oldu. Engellemedim, dikkatinizi çekerim. Sadece 3 gün susturuldunuz.

Bakın, gidin Koronavirüs gündemi başlığını bir ziyaret edin. Sizin olmadığınız şu son 3 gün boyunca tek bir kavga, tek bir gereksiz tartışma çıkmış mı? Diğer başlıklara da bakın. Ben söyleyeyim, hayır, çıkmadı. Herkes görüşlerini birbirlerine saygılı şekilde, laf sokmadan, çizgiyi aşmadan belirtti. Kimse de kavga etmedi. Ama siz cezanız biter bitmez yine kavga gürültü peşinde koşuyorsunuz. Ayıptır.

Hesap bilgilerinizin olduğu özel mesajları kendiniz silebilirsiniz. Onları sizden ve gönderdiğiniz kişiden başkası göremiyor. Evet, forum yönetimi özel mesajları okuyamıyor. Yok öyle bir şey. Şehir efsanelerine takılı kalmayın arkadaşlar.

Lütfen hareketlerinize çeki düzen verin. Burası dingonun ahırı değil. Kuralları olan bir yer.

37 Beğeni

Ay bu benim eski hallerim. Önceden ben de eleştiri okumaktan sinirlenir kendi kendime kurulurdum ve insanlarla tartışmaya girer sonra da mesajlarımı/üyeliğimi silmeye çalışırdım. Sonra düzeldim. Rıhtım her şeye rağmen özel bir yer. Artık bööööle şeler yapmıorum. (:

25 Beğeni

Buna sesli güldüm ahfjdkslf

2 Beğeni

Haha :joy: çok iyi. Hatta bir ara forumun en sözünü esirgemeyen üyesi mi seçilmiştiniz ne? :innocent:

6 Beğeni

Sizinle bile kavga etmiş olurum hafızam beni yamultmuyorsa? Doğru mu Samet?

3 Beğeni

Etmez olur muyuz? :innocent: Ondan aklımdasınız. :joy: Önemli olan şimdi geçmiş, gitmiş.

5 Beğeni

Sizinle bile derken yani kavga etmeye pek değmez anlamında mı? Çok ayıp.

10 Beğeni

Yok canım olur mu öle şey :d Dahi anlamındaki dahi Einstein gibi yani.

13 Beğeni

Bir yıl girmedik foruma, ortalık Yolgeçen Hanına dönmüş reis @Nemo

1 Beğeni

Tamam uzatmayalım artık… Üyeliği iptal edin de noktalansın bu iş…

Sevgili @Faust, kişisel düşüncem ve isteğim, üyeliğini iptal etmemen ve forumdan ayrılmaman yönünde.
Sırf kendi o partiyi tutuyor diye partisinin eleştirilemez olduğunu düşünen, içerisinde dinle ilgili bir sözcük geçiyor diye her eleştiriyi hatta espriyi bir saldırı olarak gören zihniyetle her yerde karşılaşmak mümkün. O yüzden bu gibi tartışmalara girmeye pek gerek yok dostum.

4 Beğeni

Gereksiz öfke ve işin aslını öğrenip öğrenmeden yapılan çıkışlar ne yazık ki bu tür ortama zemin hazırlıyor. Hatalı olsak da olmasak da her zaman alttan almak birçok anlaşmazlığı çözüyor. Umarım bu kargaşa da kimse kimseyi kırmadan biter.

3 Beğeni

Peki. Madem öyle arzu ediyorsunuz istediğiniz gibi olsun. Unutmayın, ben sizi engellemedim. Sadece sakinleşmeniz için 3 gün uzaklaştırdım. Bugüne kadarki katkılarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun.

3 Beğeni