Bakalim ne zaman si̇leceksi̇ni̇z

Sayın Faust,

Neden her seferinde ortamı bu kadar germeye meraklı olduğunuzu anlayamıyorum doğrusu. Gerçek hayatta da sürekli her şeye muhalefet olan birisinizdir belki, bilmiyorum ama şu yaptıklarınız hiç hoş değil. Boşu boşuna huzurumuzu/huzurunuzu kaçırıyorsunuz.

Bir kere şu konuya bir açıklık getirelim. Foruma üye olurken her kullanıcının kabul ettiği kurallar var. Üye olma işlemi sırasında bunlar karşınıza çıkıyor ve kabul ettiğinizi beyan ediyorsunuz. Ve bu kurallar sizleri baskı altına almak için değil, tartışmaların saygı ve sevgi çerçevesinde yürütülmesi için konuldu. İsterseniz kurallarımızı buradan hatırlayabilirsiniz:

Geçmişe dönük iletilerinizi silmemenizi sizden sıklıkla rica ediyoruz. Çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi, konu bütünlüğü bozuluyor. Sorulara cevap vermişsiniz, sorduğunuz sorulara yanıt almışsınız. Ama siz mesajlarınızı silince bunların hepsi havada kalmış. Mesaj düzenleme seçeneği belirli bir güven seviyesine ulaşan üyelerimize tanıdığımız bir ayrıcalık ancak siz bunu kötüye kullanmışsınız. Bu yüzden üyelik seviyeniz düşürüldü. Artık mesaj düzenleyemeyeceksiniz. Üzgünüm, siz istediniz.

İkincisi, iletilerinizin hâlâ Cüppeli Ahmet hakkında kullandığınız sözler yüzünden silindiğini düşünme hatasına düşüyorsunuz. Yaptığınız yanlışın ve hareketlerinizin çirkinliğinin farkında bile değilsiniz. Olay nasıl gelişti, şöyle bir bakalım. Önce şu mesajı yazdınız:

Ben ziyadesiyle muhterem, iki cihanın nuru, alimlerin sultanı, her sözü bir ibret vesikası olan Cübbeli Ahmet Hoca Efendi’mizin piyasaya süreceği kudsî materyalleri beklemekteyim… :yum:

Bu mesajınız birkaç üyenin şikayeti üstüne sistem tarafından otomatik olarak silinmiş. Ardından upuzun bir mesaj atıp mesajınızın silindiğinden şikayet etmiş ve şu cümleleri kullanmışsınız:

Cübbeli Ahmet denen şarlatanın benzer şeyler yaptığı her zaman görülmekte. Bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal.

Burada normal olmayan, forum yöneticilerinin böyle bir kişinin şikayetini dikkate almaları ve iletiyi kaldırarak onun gibi olan kişilere ödün vermeleri.

Sayın forum yöneticileri, ne yaptığınızın farkında mısınız? Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?

Baştan söyleyeyim iletimde herhangi bir dine saldırı yok. Yalnızca dini çıkarlarına alet eden bir zavallının, adi bir şarlatanın yerilmesi var. Böyle bir zatın hayranı olan birinin rahatsız olması, rahatsızlığının sonunda şikayette bulunması normal. Peki sizi rahatsız eden nedir?

Bakın burada iki önemli cümle var. “Bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal,” ve “Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?.” Siz burada forumdaki başka bir üyeye/üyelere açıkça hakaret ediyorsunuz. Fikirlerine ve kişiliğine saldırıyorsunuz. Böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez.

Cüppeli Ahmet benim babamın oğlu değil. Burada mesajlarınızın silinmesinin asıl sebebi bu hakaretleriniz. Gelin bir de şöyle düşünün. Foruma aşırı bağnaz biri üye olsun, sonra gitsin evrimle ilgili bir başlığa şöyle yazsın:

“Darwin denen bu zavallı zatı seven ve onun kadar zavallı olan bir zavallının da şikayette bulunması gayet normal. Bu örümcek kafalılara taviz vererek nereye varacaksınız?.”

Ya da, haşa, olmaz ya, aynı şeyi Atatürk için söylediğini farz edelim. Güzel mi olur? Hoş mu olur? Hayır, aksine çok çirkin bir davranış. Dahası, kavga çıkarmaya davetiyeden başka bir şey değil. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Tekrar ediyorum, mesajlarınız başka üyelere hakaret ettiğiniz için silindi. Cüppeli Ahmet’i korumak için değil. Ben mesajınızı sildikten sonra aynı şeyi üşenmeden sıkılmadan tekrar yazmanız da 3 gün uzaklaştırma cezası almanıza sebep oldu. Engellemedim, dikkatinizi çekerim. Sadece 3 gün susturuldunuz.

Bakın, gidin Koronavirüs gündemi başlığını bir ziyaret edin. Sizin olmadığınız şu son 3 gün boyunca tek bir kavga, tek bir gereksiz tartışma çıkmış mı? Diğer başlıklara da bakın. Ben söyleyeyim, hayır, çıkmadı. Herkes görüşlerini birbirlerine saygılı şekilde, laf sokmadan, çizgiyi aşmadan belirtti. Kimse de kavga etmedi. Ama siz cezanız biter bitmez yine kavga gürültü peşinde koşuyorsunuz. Ayıptır.

Hesap bilgilerinizin olduğu özel mesajları kendiniz silebilirsiniz. Onları sizden ve gönderdiğiniz kişiden başkası göremiyor. Evet, forum yönetimi özel mesajları okuyamıyor. Yok öyle bir şey. Şehir efsanelerine takılı kalmayın arkadaşlar.

Lütfen hareketlerinize çeki düzen verin. Burası dingonun ahırı değil. Kuralları olan bir yer.

37 Beğeni