Bakanlığımızın Zombi Politikası

“Şimdi kürsüye, kendisi de eski bir zombi olan dernek başkanımız Hayri Bey’i davet ediyorum.”

Türkiye Cumhuriyeti, zombilerden yararlanma politikalarına ağırlık vermeye başlayalı 20 yıl olmuş, söz konusu politikaların ekonomik ve sosyal hayata büyük katkıları olmuştu. Zombi İşleri Bakanlığı (ZİB), Z1B1 virüsüyle enfekte olmuş kişileri rencide etmeden tanımlamak için “zombi birey” veya “yiyici” terimlerinin kullanılmasını öneriyordu.

Z1B1 virüsüne küçük yaşlarda yakalanan Hayri Bey, “Haydi Zombiler Okula” kampanyasından yararlanarak ortaokulu bitiren ilk zombi birey olmuş ve bu üstün başarısı sayesinde gün gelip TZKYD (Türkiye Zombilerini Koruma ve Yaşatma Derneği) başkanı seçilmesinin yolu açılmıştı. Başkan, usul adımlarla kürsüye çıktı ve konuşmasına başladı:

“Öncelikle, sizlerinki gibi genç ve taze beyinlerle bir arada bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Hepimizin bildiği gibi, çok zor günler geçirdik… Sokakta beyin yeme yasağı ilk ilan edildiğinde ne yapacağımızı bilemedik. Çoğumuzun, o zamanki parayla 3000 liralık cezayı göze aldığını hatırlıyorum. O zaman kelle paçacılar da bu kadar yaygın değildi, yani beyin yeme dürtümüzü köreltecek hiçbir şey yoktu. O günleri ne zaman hatırlasam, gözümden bir damla kan gelir…”

Hayri Bey gözünden damlayan kanları sildikten sonra konuşmasına devam etti:

"İnsanlar bizim doğal içgüdümüze saygı duymadılar. Şimdi düşünüyorum da onların da haklı sebepleri olabilir, beyinlerini yedirmek istememiş olabilirler. Neyse ki sayın devlet başkanımız, kendisinden Allah razı olsun, her mahalleye bir kelle paçacı açılmasını zorunlu hale getirdi de beyin talebimizi bir nebze olsun karşılayabildik.

Hayatımı anlatsam film olur derler ya, benimki tam da öyle işte. Eskiden bize kız bile vermezlerdi, hâlâ da kolay kolay vermezler. Zamanında ben de normal bir insana aşık oldum. Babası, “benim zombiye verilecek kızım yok” demiş. Kız, ‘Babam zombi kıyameti de kopsa, beni sana vermez. Kaçır beni.’ dedi. İnsanların aşkımızı yadırgamayacağı, mutlu olabileceğimiz bir yer bulma hayaliyle yola çıktık. O zamanlar sosyal mesafe kuralını bilmiyorduk. Yolda karnım acıkınca kızın beynini yemeye çalıştım ama aç kaldım. Meğer kızda beyin yokmuş.

Ortaokulu nasıl bitirdiğimi çok soruyorlar. Hiç unutmam, bir gün biyoloji dersinde plastik beyin yemiştim, hızımı alamayıp arkadaşlara saldırınca hocam tuttu kolumdan, beni kelle paçacıya götürdü. ‘Bundan sonra sana her hafta kelle paça ısmarlayacağım. Yeter ki arkadaşlarının beyinlerine dokunma’ demişti. Hakkını ödeyemem doğrusu.

Övünmek için söylemiyorum, yıllardır tövbeliyim ama alt komşumuz Kezban Teyze’yi yediğim günü de hiç unutamıyorum."

Birkaç saniye duraklayıp dinleyicilere muzip bir şekilde gülümsedikten sonra devam etti:

"Hepsini yedim sandınız değil mi? Hayır, hepsini ben yememiştim. Konu komşu tüm zombileri davet etmiştim. Müthiş bir ziyafet olmuştu doğrusu… Tabi bunlar hep eskidendi, insan etini ağzıma almayalı nereden baksanız 3-4 ay olmuştur, şimdi ancak bayramdan bayrama.

Bir de yolda çocuklar çevirip soruyorlar, ‘Hocam zombi eti yemek günah mıdır?’ diye. Minecraft diye bir veri madenciliği oyunu varmış, orada bitcoin ararken zombiler çıkıyormuş. Önceleri ‘ne bileyim yavrum, Hatipoğlu muyum ben’ diyordum da artık ‘vicdanının sesini, dinle bak ne diyor, zombi de olsa insan insandır’ diyorum.

Neyse ki zombi bireyler olarak artık eskisi kadar baskı altında değiliz. Kelle paçacıların yaygınlaşması ve sosyal mesafe kuralının hem insanlara hem de bizlere öğretilmesiyle Z1B1 virüsünün yayılım hızı oldukça azaldı. Fakat ayrımcılık halen mevcut. Bunu da insanıyla, zombisiyle kenetlenmiş bir millet olarak aşacağımıza inanıyorum."

Salonda büyük bir alkış koptu. Bir süre sonra soru-cevap faslına geçildi ve izleyicilerden birisi söz aldı:

“Ordumuza bağlı zombi birliklerinin yaptığı hizmetler ortada. Millet olarak size müteşekkiriz. Fakat sosyal medyada faaliyet gösteren zombi karşıtı bir oluşum olan Beynimizi Yedirmeyiz Platformu’nun son günlerde dillendirdiği bir iddianın aslını sizden öğrenmek istiyorum. Asker uğurlamalarında hâlâ insan beyni yiyormuşsunuz, doğru mu?”

Salon bir anda buz kesti…

1.Bölümün Sonu

Evren Bal

Virüsün adı Z0MB1 olsa daha ilgi çekici olurdu sanki?

Aslına bakarsanız aklıma geldi ama o kadar da tesadüf olması inandırıcı olmaz diye düşündüm, geriye kalan her şey çok gerçekçi olduğu için :smiley:

1 Beğeni

Hikayem güncellendi.