Yazar da kitap da önemlidir, ama ben sırf kapağını çok beğendiğim için almıştım bu kitabı 
Can’ın bastığı Yukio Mişima kitaplarının kapağını seviyorum. Kapak tasarımı Utku Lomlu’ya ait. Kendisi çok başarılı bir grafik tasarımcısı: Utku Lomlu’nun tasarımlarıyla ödüllü Can kapakları! | Can Yayınları
Vikipedi: Utku Lomlu - Vikipedi
His Dark Materials ciltli baskıları. Umarım İthaki bizde de bu tarz bir baskı yapar.
Alttaki de yeni keşfettim Percy Jackson baskısı 

Kanon Kitap’ın bazı kitapları İngilizcesiyle bastığını keşfettim. Antik Yunan ve Roma Hikayeleri’nin İngilizce baskısının kapağı çok hoşuma gitti. Antik Roma’nın Dini kitabının da aynı şekilde İngilizcesi var.
Bir de Türkçelerini basmamış olsa da İlyada ve Odysseia da bulunuyor. Kapakları çok hoş yine. Böyle sade olmaları çok hoşuma gitti. Fiyat olarak da diğer İngilizce kitaplara göre daha uygunlar doğal olarak. Bu şekilde ikili basmaya devam edeceklerini söylediler.
Çok güzel duruyor
Darısı başımıza 
Evet çok güzel. Umarım bir gün böyle güzel kapaklarla okuruz.

İthaki’nin de basmaya başladığı siyah kapakları bu eserlere yakıştıramıyorum. Normalde kitap kapakları pek umrumda olmaz ama seriye dair böyle muazzam illüstrasyonlar varken, siyah kapaklar çok ruhsuz ve sıkıcı geliyor.
Bu da HarperCollins Silmarillion baskısı.
Attıklarım resimli harry potter gibi baskılar. Böyle baskıları ülkemizde az bir şekilde görmek çok üzüyor…
Edit:1 Amazon tr varmış ama fiyatı çok üzdü 

Baskısı yokmuş ama kapak çok hoşuma gitti. Canım çikolata çekmedi de değil 
Ciltli olsaymış. Şömizmi çikolata kabı. Cildi de çikolata olurdu. 
Ciltliymiş ama şömizli mi bilmiyorum. Kapağa baktıkça insanın yiyesi geliyor
Can Yayınları basmış bunu ama yeni baskısı yok 
Yabancı basım Philip K.Dick kapakları. İlk dört kapak, yazı tipinden fonta kadar aynı düzen içerisinde. Son ikisi farklı yayın evlerine ait. Tamam Alfa çok iyi iş yapıyor PKD’leri basarak, ama gönül isterdi ki kapaklar da şahane olsun.
Bu arada kesip biçtiğim için fotoğraflar net olmadı. 
En kötü kapaklar nedense hep bizde