Bilimkurgu Klasikleri’ne Yeni Bir Kitap Daha: Kumsalda

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/edebiyat/bilimkurgu-klasikleri-kumsalda/

image

Nükleer bir savaşın dünyanın sonunu getirdiği, kıyamet sonrası Nevil Shute romanı “Kumsalda” tekrardan bizlerle buluşuyor. (DEVAMI…)

6 Beğeni

Çizimi görmeden renk seçimleri nedeniyle BK’den galiba en sevdiğim kapak bu oldu.

1 Beğeni

Benimde konusunu son zamanlarda çıkan bk klasiklerinden en merak ettiğim kitap oldu. Elime ulaşır ulaşmaz hemen okurum yüksek ihtimal.

Fallout 5 :joy:

3 Beğeni

Kitabım dün elime ulaştı. Şu an okuduğum Bk kitabını bitirir bitirmez Kumsalda’ ya başlayacağım.

1 Beğeni

Üç gündür okuyorum, araya iki kitap sıkıştırdım, kitap tarafından lanetlenmiş gibiyim, hem elimden bırakmak istemiyorum, hem depresyona soktu beni. Çok etkilendim, en son Çocukluğun Sonu’ndan bu kadar etkilenmiştim. Kitapta dünyanın sonunu el birliğiyle getirmişiz, gerçek hayatta da yavaş yavaş aynısını yapıyoruz. “ Bu kadar kolay olmamalı, bu kadar kolay olmamalı” diye diye okuyorum. Kahramanlardan ikisi dünyanın sonunu getiren son olaylardan bahsederken ve neyin onları bu duruma soktuğunu anlamlandırmaya çalışırken, biliminsanı kaptana soruyor, “Zannederim siz olsanız uzlaşmayı denerdiniz” Kaptanın cevabı “ Birleşik Devletler’in canını çıkartan, tüm insanlarımızı öldüren bir düşmanla mı? Üstelik elimde hala silah varken? Savaşmayı bırakıp teslim olurdum yani? Gururlu davranırdım diye düşünmek istiyorum tabii ama -yani bilmiyorum” Bunu diyen ailesini, ülkesini, her şeyini yitirmiş bir kaptan. Ne kadar gerçekçi, değil mi? Bu kadar gerçekçi olması düşündürücü zaten, keşke biraz fantastik öğeler olsaydı da ona sığınsaydım.

2 Beğeni

Kitap şimdi bitti, sürpriz bozan alarmı nasıl veriliyor bilmediğim için aklımdakileri ve hissettiklerimi tam olarak aktaramayacağım fakat sanırım hayatımı etkileyen ilk 10 kitap listesine bodoslama daldı, kitapta radyasyon hastalığı var, şu an belirtilerini yaşıyorum, midem bulanıyor, karnım ağrıyor. Size de oluyor mu bilmem, ben kitaba çok dalmışsam orada hastalığı da, üzüntüyü de, umudu da, umutsuzluğu da yaşarım. Aynısı oldu bu sefer. Şimdi kitabı kapayıp normal hayatıma geri dönmek istiyorum. Ama içimdeki heyecanı en azından forumla paylaşmadan nokta koymak istemedim.

3 Beğeni

Mesaj yazarken sağ üstte dişliye benzer işarete tıklarsanız, spoiler kısmını görebilirsiniz.

Bu konuya da yorumlarınızı girebilir daha önce kitapla ilgili yazılanlara bakabilirsiniz :slight_smile: Bende çok beğenmiştim. Savaşla ilgili birisine bir şey anlatmak yerine bu kitabı okutmak her türlü daha yeterli olur :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim, denedim ama beceremedim. Yorumu özellikle buraya yazmak istedim, ben bilim kurgu kitaplarını alırken ille de foruma girip adıyla aratıp yorumlara bakıyorum, benim gibi yapanlara kolaylık olsun diye bu konuya girmiştim yorumumu.

2 Beğeni