Çok Konuşulacak Bir Teori: Hogwarts Savaşı'nın Gerçek Kahramanı Aslında Kim?

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Çok Konuşulacak Bir Teori: Hogwarts Savaşı'nın Gerçek Kahramanı Aslında Kim? – Fantastik Canavarlar

image

Hogwarts Savaşı, birçok kişi için Harry Potter dünyasındaki en önemli olay. Bu önemli olayın perde arkasında bizim görmediğimiz birçok olay gerçekleşti hiç şüphesiz. Bu savaşın esas kahramanı da perde arkasında mıydı acaba? Harry, Ron ve Hermione’nin okula girdiği andan itibaren yaşanan olaylar ve bu olayların kimi zaman ölümden dönmeye kadar gittiği hepimizin malumu. Ancak burada… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Bu teoriyi bende önceden düşünmüştüm ama benimki daha farklıydı.

Bence bu teori doğru değil,doğru olmadığını düşünmemin sebepleri şunlar,
Gri leydinin Harry ye diademin yerini kolayca söylemesinin sebebi Gri leydi Harry nin içindeki Voldemort un ruhunu hissetmesi bence,yani bir şekilde bu çocuğun doğru söylediğini onun gerçekten diadem i yok edeceğine inandı,
Voldemortun Snape i Avvada kedavra ile öldürmedi çünkü,voldemort mürver asanın Snape e sadık olduğunu düşünüyordu(öyle olmamasına rağmen),eğer snape asa ile karşılık verseydi Voldemort un laneti geri teperdi,o yüzden nagini ile öldürdü,
Harry nin draco yu kurtarması kahramanlık değilde iksir sayesinde demek bence yanlış,bi düşünün Harry hiç bir zaman birine zarar vermek,birini öldürmek gayesinde olamaz,draco kurtarması onun ölmesine izin vermeyecek kadar iyi olması,
Ron o kadarcık zeki değilmi,bence basilisk dişi fikri aklına gelmesi,ve çatal dilli gibi konuşması çok zor değil,(Saii hetes) bizde konuşmaya çalışmadık mı arkadaşlar,o kadar şansla ilgili değil.
birde bakınız ışıl ve alperenin yorumları.
edit:“Delailah: Dumbledore, çatal ağzını nasıl anlayabiliyor?
J.K.Rowling: Aynı zamanda Eciş Bücüşçe’yi, deniz dilini ve çatalağzını da anlayabiliyor. Bu adam harika” çatal dili sonradan öğrenmek kolay olmasa gerek ama imkansız değil demekki.
bakınız:J.K rowling hayranların sorularını yanıtlıyor

1 Beğeni

5 yıl önce Harry konuşurken duymuştu diye hatırlıyorum ben o zaman hatırlamaması pekala mümkün.

bizim baktığımız açıdan evet 5 yıl önce duydu okur olarak öyle görüyoruz ama,yani en yakın arkadaşı 5 yılda hiç bidaha duymamışmıdır ? bence duymuştur.

Teori net olarak doğru değil.
Nedenlerine gelecek olursak;

  • Gri Leydi konusundan önce şunu anlamak gerekiyor ki Harry’nin içindeki hortkuluk sayesinde Harry de tıpkı Karanlık Lord gibi onun bazı özelliklerine sahip. İkna kabiliyeti de bunlardan biri. Bilgiyi kolayca almasının sebebi bu.

  • Yasak Orman’a giitmesinden önce Neville’e Nagini konusunu söylemesi; zaten savaşta yeterince kayıp yaşamış, Ron ve Hermione’nin olası ölümlerinden sonra arkada bu işi devam ettirebilecek birini bulması gerekiyordu. Hogwarts’ta son senesi de olsa kendini bulmuş, direnmiş ve diğer öğrencilere liderlik yapabilen bir Neville’e tabi ki söyleyecek. Bunun Felix ile ilgisi yok.

  • Ron’un bir anda çatalağız olması konusu. Felix bir sıvı şanstır kimseye herhangi bir dili öğretemez. Harry bile içindeki hortkuluk sayesinde Çataldili konuşurken Ron’un “bir şekilde” bunu öğrenmiş olması Rowling’in hikayeyi bağlama çabasından başka bir şey değildir.

  • Voldemort’un Snape’i öldürmek için büyü yerine Nagini tercihi ve Hary’i kontrol etmesi Narcissa’yı görevlendirmesi… Felix “içene” şans getirir.Dİğer şahısların kararlarını doğrudan etkilemez. Yani Harry Felix’i içti diye Voldemort Naginiyi öne sürmedi. Bunlar oldu çünkü Rowling de biliyor ki bu şekilde bağlamasa hikaye asla ama alsa Harry lehine sonuçlanmayacaktı.

Yani teori asılnda tamamen dayanksız şekilde acabalar üzerine kurulu.