Westerostaki Bazı Büyğk Kaleler
Winterfell
Dragon Stone
Casterly Rock*
Storm’s End
Serinin ikinci kitabı ufukta görünmüşken Yeni Güneş evrenine ait şu çalışmalara bakmanızı öneririm. Çok iyi.
https://www.artstation.com/artwork/4d692
Choedan Kal, bilinen en güçlü sa’angreallerdir. Güç Savaşı sırasında Karanlık Varlık’a karşı kullanılmak üzere yapılmıştır. Biri erkek biri kadın olmak üzere iki devasa heykel şeklindedir. Heykeller devasa olduğundan ve bu nedenle savaş alanına taşınamayacağından dolayı Choedan Kal’a erişim heykelin küçültülmüş halleri olan ter’angrealler ile yapılabilir.
With the Choedan Kal - Jared Magneson
Güya İthaki bunu da basmayı planlıyordu.
Angband’a giren Lúthien burada sihirli bir şarkı söyleyerek Morgoth da dahil olmak üzere tüm kaledekilerin uykuya dalmasını sağladı. Başındaki tacın ağırlığıyla Morgoth tahtından düştü ve üzerinde üç Silmaril’in olduğu tacı yuvarlandı. Beren kılıcıyla Morgoth’un tacından bir Silmaril’i kesip aldı ve beraberce kaleden ayrılmak üzere yola koyuldular.
Çizim: Pete Amachree
Çocuk isimsiz ve çıplak olarak yüksek uçurumların dibinden fışkıran Ar’ın soğuk kaynaklarına girdi. Çocuk bu canlı ve çivi gibi suda, soğuktan titrese de, davranması gerektiği gibi, yavaşca ve dimdik yürüyerek karşı kıyıya geçti. Kıyıya gelince, kendisini beklemekte olan Ogion elini uzattı ve oğlanı elinden kavrayarak ona gerçek ismini fısıldadı.
Çizim: Luke Berliner
Kaynak da verelim Tony Sart on Instagram: "Fin for art “Fantasy is now”. Fun art )) #fantasy #lotr #elf #digital #arts #fun #fanart🎨 #instaart #middleearth #ring #lordoftherings"
Uf bu çok güzel bir başlıkmış. Paylaşılan görsellere bakmalara doyulmuyor. Yalnız ilgili görselin hangi konuya, evrene ya da kitaba ait olduğunu, çizerinin kim olduğunu belirtmeyi unutmayalım.
Andrey Bezrodnykh’ın Solaris için yaptığı çalışma:
Jose Real’ın Altered Carbon çalışması:
Grant Regan’ın 20000 Leagues Under the Sea için yaptığı çalışma:
The Nautilus
Adamın çizgileri, renkleri kullanma tarzını çok beğendim. Sitesi varmış yaptığı şeylere teker teker bakıyorum
Hepsini ben paylaşmış olmayayım diye adını yazdım. Birilerinin araştıracağına şüphem yoktu. Ben de çok beğendim kendisini.