Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald'ın Suçları mı? Yoksa J.K. Rowling'in Suçları mı? (Spoiler'lı İnceleme)

Öncelikle harry potterla 2002 de tanıştım ve 23 yaşındaydım. Önceleri çok popüler diye uzak dyrmuştum. Çünkü popüler kültür endüstrisinin bir tüketim objesi olarak görüyordum. Hiç bir kitabı okumadan felsefe taşını izledim ve çarpıldım. Zaten Zümrüdünanka yoldaşlığı çıkmak üzereydi.
Şimdi 7 kitabı en az yedişer defa okudum sanıyorum. İlk kitabı daha fazla. Onun yeri bende ayrı
FANTASTİK CANAVARLAR serisine gelirsem,
Elbette post yazarının ve diğer eleştirilere sonuna kadar katılıyorum. Çünkü potter evrenine yakışmadı.
Ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan ise Johnny Depp oldu.
Sonuçta grindelwald da bir karanlık lord. Ama Depp’de bu hava yok. O hala fantastik film olarak jack sparrowu aşamamış görünüyor. Nerede fiennes’daki karizma. Voldemortun asa tutuşu bakışı bile karizmaydı. Müritleri hem korku hem saygı ile bakar diz çöker ve Voldemortun onurlandırmasını beklerdi. Tamam güçlü büyüsü olduğunu zebani ateşinde gösterdi. Ama karizma yok adamda. Karanlık lorda yakışmadı. İlk filmdeki çok özlü iksir kullanarak yerine geçtiği makusa elemanı bile daha karizmaydı hatırlayın.
Bunun dışında yazar benim de farkedemediğim bir çok ayrıntı yazmış. Eline sağlık.
Sihirle kalın