Bu 8 maddeye ekleme yapayım ben de
9. Dedalus Diggle
Felsefe taşında sadece adı geçiyor. Voldemort’un düştüğü gece kutlamaları abartan kişi ve Harry ile sürekli karşılaşan silindir şapkalı büyücü
Ölüm Yadigarlarında ise yanında Hestia Jones ile Dursleyleri güvenli bir yere götürüyor.
10. Sirius Black’in Motoru
Felsefe Taşında Sirius Hagrid’e motorunu emanet olarak vermişti. Hagrid de Harry’yi Privet Drive’a bununla getirmişti hatta.
Ölüm Yadigarlarında bu motor belki de Harry’nin hayatını kurtarıyor. O mor düğmeyi, ejderha ateşini, kolay kolay unutamayız.
11. Gringgots - Griphook, ejderhalar
Harry Gringots’a ilk geldiğinde ona bakan cincüce , Griphook, Ölüm Yadigarlarında da karşımıza çıkıyor. Ama bu sefer hırsız olarak giriyorlar
Felsefe Taşında Hagrid’in yavru ejderhası Norbert ile tanışan, Ateş Kadehinde ejderhalara iyice ısınan Harry, Ölüm Yadigarlarında Ron ve Hermione ile birlikte Gringots’tan ejderha sırtında kaçıyor
12. Hedwig
Büyücüler aleminin postacısı baykuşlar Hagrid’in doğum günü hediyesi Hedwig, Harry için çok önemliydi. Rowling’in bir röportajında Hedwig’in ölmesi gerektiği anlatılıyor. Çünkü Hedwig masumiyeti, Harry’nin küçüklüğünü temsil ediyordu. Ölüm Yadigarlarında Hedwig’i kaybediyoruz. Kimler gitmedi ki! Hatta Harry’nin hayatını kurtardı da gitti…
13. Kanlı Baron
Felsefe Taşında Seamus Finnigan bizim Neredeyse Kafasız Nick’e “o kanlar nasıl olmuş” diye soruyor. Nerdeyse Kafasız Nick hiç sormadım diyor. Şahsen ben çok merak etmedim, unuttum. Ama Rowling unutmamış ki bu sorunun cevabını Ölüm Yadigarlarında veriyor. Meğer Kanlı Baron yaşarken Ravenclaw hayaletinin o zamanki hali yani Rowena Ravenclaw’ın kızı Helena Ravenclaw’a aşıkmış. Taç diademi çalıp giden Ravenclaw’ı durdurmak ve geri getirmek için görevlendirilen Kanlı Baron öfkesine yenik düşüp Ravenclaw’ı öldürmüş sonra da kendi canına kıymış. O kanlar bu yani.
14. Grindelwald
Felsefe Taşında çikolatalı kurbağa kartından adını duyduğumuz Grindelwald’ı ve Dumbledore ile arasında geçen efsane düelloyu, düellonun sebepleri ve sonuçları ile birlikte Ölüm Yadigarlarında öğreniyoruz : Mürver Asa…
15. Geyikotu
Geyik otunu da Felsefe Taşında öğreniyoruz. Melez Prenste bir yerde geçiyor ama Ölüm Yadigarlarında baya geçiyor. Ron saptırdığı için, Gringots çıkışı yaralar için vazgeçilmez kaynak geyikotu.
16. Atadamların Kehaneti
Felsefe Taşında Harry’yi kurtaran Firenze’e, Bane ve Ronan kızmıştı. Biz de pek bir şey anlamamıştık. Ama atadamlar orada doğru bir kehanette bulunmuşlardı. Ya da hemen hemen doğru bir kehanet: Voldemort’un Harry’yi yasak ormanda öldüreceğini görmüşlerdi. Sadece zamanı yanlış yorumladılar. Daha 6 sene vardı.
17. Büyücü müsün değil misin?
Felsefe Taşında şeytan kapanına Harry ve Ron sıkıştığında Hermione’nin “Odun yok” tepkisine Ron "Büyücü müsün, değil misin? " demişti. Kadınlardan korkulur Hermione bunu unutmamış. Ölüm Yadigarlarında Bağıran Barakaya girerken Ron’un “Keşke Croshanks yanımızda olsaydı” sözüne Hermione aynı tepkiyi verdi. "Büyücü müsün değil misin "
Ron da nostaljik bir hareket yaptı: Wingardium Leviosa
Evet sanırım bitti. Benim aklıma gelen bu kadar