Harry Potter Karakterlerinin Mitolojideki Yansımaları

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Karakterlerinin Mitolojideki Yansımaları – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter serisini yazarken Rowling birçok şeyden esinlendi. Elbette bu esin kaynaklarının bazıları mitolojik temellere dayanıyor. Karakter isimlerinden olaylara kadar etkileyen bu geniş edebiyatın izlerini her yerde görmek mümkün. Peki hep birlikte MuggleNet‘in ortaya çıkardığı bazı benzetmelere göz atmaya ne dersiniz? Harry Potter’da, üç başlı köpekten Remus Lupin’in adına kadar mitolojiye göndermeler her yerde var.… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Gerçekten muhteşem ve profesyonel bir içerik olmuş,çok beğendim.Tüm samimiyetimle söylüyorum ki siteniz harika,özellikle bu seferki konuya bayıldım.
Tebrik ederim,Fantastik Canavarlar olarak en sevdiğim ve en sık uğradığım Harry Potter forumusunuz Yalnız merak ettiğim bir şey var,her içeriğin sonuna koyduğunuz Evapsie ne demek?

1 Beğeni

harika hermione nin ismi yunan mitolojisine dayanıyor hermes ten geliyo

Harry nin dünyasında merlin zaten çok çok eski bir büyücü,zaten merlin diye bir büyücü varmış.çok açıkça farkedilen benzerlikler değilde,şunların benzerlerini bulalım hadi denmiş gibi geldi bana.

Zaten harry potter olsun, game of thrones olsun, yüzüklerin efendisi olsun hepsi mitolojiden ve eski zamandaki savaş, kahramanlardan esinlenerek yapıldı. Hepsi de uymuş :slight_smile:

Athena. Sabah sabah aşık olduk yine.

Evapsie: Kişiyi bir yerden alıp başka bir yere götüren büyü. :slight_smile:

Hipogrif var mitolojide sık geçen bir yaratıktır.

Hermione aynı zamanda Helen’in kızının adıdır. İlyada’da geçer.