Harry Potter'ın Gerçek Bir Slytherin Olduğunun İnkâr Edilemez 5 Kanıtı

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter'ın Gerçek Bir Slytherin Olduğunun İnkâr Edilemez 5 Kanıtı – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter rüzgârı esmeye devam ediyor. Tor‘da yayınlanan bu makaleyle çok tartışılan bir konuyu yeniden gündeme getiriyoruz. Jill Grunenwald‘ın kaleminden sizin için Türkçeleştirdik! Bu yıl, Harry Potter ve Felsefe Taşı İngiltere’de yayımlanmasının yirminci yılını kutluyor. Ve şimdi, yan, tam yirmi yıl sonra bile hayranlar arasında keskin tartışmalar mevcut: Kim daha kötü; Umbridge mi Voldemort mu? Snape… (DEVAMI…)

Baştan sona katılmıyorum :smiley: Fevri davranıp yanlış çıkarımlar yapsa da, Ginny’i kurtarmak için sırlar odasına, Sirius’u kurtarmak için ölüm yiyenlerle dolu sihir bakanlığına atılmış birinden bahsediyoruz. Salakça mıdır fevri midir o konuda bir şey diyemem ama cesareti su götürmez. Herşeyden önce Slytherinli eski Hogwarts müdürü Phineus ‘En büyük önceliğimiz kendi boynumuzu kurtarmaktır’ demişti slitherinliler hakkında. Harry bildiğimiz gibi kendini defalarca kurban etmeye hazırdı, ve etti de. Ayrıca Harry’nin hırslı olduğu tek alan Voldemortu yenmekti ve biri ebeveynlerinizi öldürmüşse mecbur hırslı olursunuz, kim relax takılabilir ki?

2 Beğeni

Ben de katılmıyorum… Hem de hiçbirine. Çoğunu yazar kişinin kendince yorumladığını kabul edebilirim ancak şu Voldemort ile kan bağı olduğu durumundan dolayı binasının Slytherin’de olması gerektiği fikri çok bağnazca geliyor. Nasıl desem, o zaman Sirius Black’in de bir Gryffindor olması başlı başına bir hataydı. Ya da Albus Severus’un bir Slytherin olması. Gryffindor’da bahsedilen cesaret aslan yüreklilik ben cesurum her şeyi yaparım ayağindaki değildir. Onlar da korkabilir, çekinebilir. Bir Hufflepuff ya da Slytherin ya da Ravenclaw nasıl örnek cesur hareketler sergileyebiliyorsa bir Gryffindor da adaletli, kendini kanıtlama arzusuna sahip ve zeki de olabilir. Bu noktada nerede ayrılıyoruz? Eh, çok basit. Pervasızlıkta. Fevri davranışlarda. Yazıda fevri bir cesurluğun biraz Gryffindor olmama sebebi olduğu bahsedilmiş ancak bunun pek de doğru olmadığını hemencecik kanıtlayayım efendim: Sirius Black. Kuralları çiğneme özelliği neden Slytherin’miş? 7 kitap boyunca Harry’nin bu özelliğinin babası James Potter’dan aldığını okumuşken ve babasının %100 Gryffindor olduğunu bilirken… Harry bana göre seride her zaman tam olarak Gryffindor olan bir karakterdi. Kendini kanıtlama arzusu yıllarca itilip kakılmış olmanın verdiği o hisle gün yüzüne cıkmiştı çünkü artık o dünyadan kopmuş, kendine yeni bir hayat sunuluyordu ve bu hayatında o kişi gibi yer edinmek istemiyordu. Ve elbette Harry Hermione’nin dediği gibi ben kahraman olayım havasındaydı ama basit olam ilk okunduğunda anlaşılan anlamında değildi. Demek istediğim, istediği şey gösteriş değildi. Kendini yapmak zorunda hissediyordu çünkü sevdiği o kadar çok kişiyi kaybetmişti ki bu duyguyu bir daha yaşamak istemiyordu. Bu onun sorumluluğu gibi bir şeydi. Ayrıca o bir Çapulcu kanı taşıyor, lütfen:D İşin şakası bir yana, yazıda buram buram emek var ve baştan sona saygı duyuyorum ancak buradaki çoğu fikrin yanlış yorumlandıği kanaatindeyim çünkü bu iddaları çürütecek çok durum ve kişi var elimizde. Her birey Hogwarts binalarına dair her binadan özelliller taşıyor ama baskın olanı her zaman kendi binamızdır. Ve Harry Potter, bir Gryffindor’du. Seçmen şapkanın belkide en emin yerleştirdiği kişilerden biri. Ve eğer Hermione Granger’ın sırf Çağınin en zeki cadı olduğu için Ravenclaw’da olması gerektiğini soyleyerek baskın Gryffindor özelliklerini görmezden geliyorsak bu Nevile’ı Gryffindor’dan çıkartmamız gerektigi anlamına mi geliyor? (Ah bence Nevile kesinlikle bir Gryffindor ancak bu mantıkta kitapta onu hangi konumlarda ne sıklikla gördüğümüzü düşünürsek öyle olmamalı. Yani, yanlış mantık) Geçen onca yıla rağmen hâla hararetle bu konuları konuşabiliyor olmamız şahane! Bu aileye bayiliyorum<3

bilmiyorum ama Dumledore haklı bizi biz yapan yeteneklerimiz değil seçimlerimizdir
ayrıca Neville de cesaretli değil Hermione de çok zeki ne yani rawenclaw mı olsun Neville de hufflepuff mı ? olsun bu mu dur yani !! .

1 Beğeni

kardeş önce düzgün yazmayı öğrenir misin lütfen

Slytherin’lerin kötü olduğunu düşünmek dar görüşlülük denmiş. Fakat Harry’nin Slytherin olduğu düşünüldüğü yazıda Harry oldukça kötü birisi gibi gösterilmiş. Hermione’nin az kalsın Ravenclaw’a gireceği kitapta söyleniliyor. Ayrıca Ravenclaw’lar zekasını derste gösterseydi Cho, Luna, Padma gibi karakterler Hermione’den daha ön planda olup daha iyi notlar alırlardı. Bunları Gryffindor olarak yazıyorum.

Ben Harry Potter kitap serisine yeni bir karakter eklemiş biri olarak söylüyorum(Alice Potter Harry Potter on ikizi) çarpıtma diye buna denir. Zaten Harry Shelterine gitmek istememesi korku belirtisiymişler oymuştu buymuşta. Bir kere Harry Voldemort un gittiği binaya gitmemek için öyle düşündü ve Harry sadece mürver asa ona ait olduğu için kazanmış olsa da bu da korku değil Voldemort aptaldı bir kere akıllı falan değildi. Azıcık aklı olsaydı Harry i o kadar öldürmeye çalışmak yerine Quell midir artık ne pislikse onu yollayıp kehaneti aldıra bilirdi sonuçta o da Harry e dokunamadı yani Voldemort’un ruhu içindeydi o zaman kehanetinde pekala alabilirdi bence şu çok mantıksız Harry mademki annesinin Kalkan’ıyla korunuyordu o zaman -Voldemort’un bunu bilmeside bir ilginç- neden bir damlacık kanla bu kalkan yok oldu anlamış değilim bir damlayla kalkan gibi olan bu koruma azalacağına yok oldu bu mantıksız -sanki büyü mantıklı da diyen birini mi duydum- ama büyü zaten var bu şey bir 40yıl önce mugglelar bilmesin diye çok uğraşıldı ama beceremediler. Alice Potter in güncesi J. K. Rowling tarafından bulundu. Buna imkansız gözüyle bakıyordum çünkü onu oraya saklayan bendim gökyüzü kalbi bulunmadı neyseki. Yasalara karşı gelsem bana birşey yapamazlar koruyucu benim fark etmemeleri sağlandı hele sağhibi öldükten sonra -aslında öldüğü anda- bana doğru süzüldü ve Snape kötü tarafta ve iyi taraftaydı yani bunu tartışmaya gerek yok aslına bakarsanız şuanda Snape buna memnuniyet duyuyor perdenin diğer tarafında ve Sirius ona iyi tarafı tutmalıydın Dumbledore u sen öldürdün şimdi yanına gelmiş kahkaha atıyorsun dediklerini duyabiliyorum Sirius öldükten sonra Alice ve ben onu şey yaptık çaldık Sirius un sesini duyabiliyorduk. Aman neyse mugglelere bu kadar Bilgi yeter sizin şu fetelon lar pek işe yaramıyorum

okumaya üşendim ha bu arada hoş geldin büyülü dünyamıza

Bu video ile yardımcı olduğumu düşünüyorum, gerçek bir araştırma’dan geçmiştir! iyi günler

Harry Potter Slytherin’de Hikaye Nasıl Olurdu?

Harry ye “Cesur değilde aslında fevri” demek çok ayıp olur,Bir Slytherin olarak Harry nin bir sürü hatalar yaptığını düşünüyorum ama,cesur değil demek çok saçma olur,gerçeği görmemek olur.
onun dışında Slytherin olmanın kötü bir şeymiş gibi görülmesinden de son derece rahatsızım.
aslında bu,diğer arkadaşlarında dediği gibi,her insan parça parça her binaya ait özellikler taşıyabilmesi durumu,
yada şöyle bakalım, Cesur olmak bir Gryfindor özelliğidir,hepimiz biliriz ama bu demek değildir ki Gryfindor dışında kimse cesur olamaz.

1 Beğeni