Hayat Felsefesi Olabilecek Sözler

Kabaca “Eğer bir işi mahvedeceksen bunu öyle kötü yap ki, insanlar bunun nasıl mümkün olabileceğini merak etsinler.” gibi bir anlamı var. Çok hoşuma gitti :smile:

9 Beğeni

Kişiliğimde güçsüz gördüğüm her şeye çok takılır, bunları düşünerek yaşadığım anı kendime zindan ederim. Yine böyle bir günde Stendhal - Kırmızı ve Siyah kitabında şöyle bir söze denk geldim. Keşke felsefe olarak benimseyebilsem.

2 Beğeni

Yavaş gitmekten korkma, sabit kalmaktan kork.

2 Beğeni

Bu babamın felsefesi olabilir gerçekten. Okuduğum andan beri bütün yaşadıklarımın tek cümlelik özeti gibi olduğuna kesin emin oldum.

2 Beğeni

Bir kaç yıl önce arkadaş meclisinde biriyle dalga geçilirken bir arkadaş “herkesin bi derdi var, bırakın adam eğlensin” demişti. O an aydınlanma yaşamıştım, o zamandan beri -nerdeyse- kimseyi yargılamıyorum.

3 Beğeni

“Hayalleri olanlar değil
Hayalleri ölenler uyuyamaz”

Erkan akagündüz e ait “ilk acım değilsin” kitabından alıntıdır. Hoşuma giden, yıllar geçmesine rağmen unutamadığım bir sözdür.

“Sen acı çekiyorsun diye, hayat durup sana yol verecek değil”

Doğan cüceloğlu’dan duyduğum bir roportaj sırasında kenara not ettiğim bir sözdür.

Muhtemelen aklıma geldikçe ekleme yapmaya devam edeceğim, o kadar çok şey var ki bu başlık altında toplanacak, bazen ufacık bir çocuğun herkese göre saçma sapan gelen bir cümlesi bile hayat felsefesi yerine geçiyor.

Dipnot : ha bir de sevdiğim beğendiğim, yıllar öncesinde facebook’da büyüklü küçüklü harflerle paylaştığım ;
“En büyük uyuşturucudur ; uykusuzluk” cümlesi var. Gerçek uykusuzluk yaşamış olanlar anlar bunu :slight_smile:

1 Beğeni

Şu an hiç etkileyici gelmiyor bu söz. Hayat değiştiriyor insanın düşüncelerini.

Sosyal medyada gördüm. Kimin söylediğini bilmiyorum ama şu anki hoşuma giden söz;

Yeni hayat felsefem; “Anlamasan da olur. Kimse anlamasa da olur. Gerçek hürriyet budur. Ben anlıyorum. Anlatamasam da olur.”

1 Beğeni

Ana rahminden geldik pazara,
Bir kefen aldık, döndük mezara.
Yunus Emre

2 Beğeni

‘‘Güzellik, fazlalıklardan arınmışlıktır.’’

[Michelangelo?]

1 Beğeni

Dünkü halini geç, yarın ki halinle yarış

1 Beğeni

“Geçti mâzi, çekme istikbâle gam.
Gün bu gün, sâat bu saat, dem bu dem.”

1 Beğeni

“Nihayetinde önemli olan, yolculuğun kendisi.”
Ursula K. Le Guin

4 Beğeni

“Her zaman iyi olmaya çalışan biri, iyi olmayan çok sayıda insanın arasında bir yıkıntı olmaya mahkumdur.”

Niccolo Machiavelli

Hiç bir kitap mutlu olmayı öğretmez.
mutluluk bir bilgi olsaydı! o zaman mesele kalmazdı.

Mihail Yuryevic Lermontov

en sevdiklerim bunlar

2 Beğeni

Kalk da yürü. Yoluna devam et. Mükemmel iki bacağın var, değil mi?
Çelik Simyacı mangasının 1. cildi

Sorgulanmayan yaşam yaşamaya değmezdir.
Sokratesin Savunması

“Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır!”
Necip Fazıl Kısakürek (Az önce ekmek almaya giderken çöp kutusunu görmemle aklıma geldi bu sözü de bir ara çok seviyordum)

Son olarak şimdi aklıma gelmese de uzun zaman önce okuduğum Halil Cibran’ ın kitaplarında hayat felsefesi olarak benimsenebilecek çok fazla söz vardı.

2 Beğeni

Muhteşem bir söz, ne kadar doğru !..

1 Beğeni