Zamanında Pegasus’tan çıkan Yaprak Onur çevirisini almıştım. Şimdi İthaki’den Can Kantarcı çevirisi çıkmış. Ben ilk kitabı Pegasus baskısından okusam, sonrasında 2. kitapla beraber İthaki baskısına geçsem olur mu? Sizce yeniden 1. baskıyı İthakiden almaya gerek var mı?
Yaprak Hanım benim gözümde Can Bey’den bariz daha iyi bir çevirmen. Terimlerde çok farklılık olacağını sanmıyorum ama önce Pegasus sonra İthaki okursan attan inme durumu olabilir.
Bende İthaki baskısı var. Sizdekini okuduktan sonra takas yapabiliriz. Ben de Pegasus çevirisini merak ediyordum ama rafta aynı kitaptan iki tane olsun istemiyordum, yer kaplıyor diye.
Pegasus bende mimli bir yayınevi olduğu için çıktığı zaman almamıştım çok fazla seriyi yarım bıraktıklarını okumuştum o yüzden İthaki baskını alacağım. Zaten bundan 1 yada 2 yıl önce ikinci kitabın bandrolünü almıştı Pegasus ama asla basılmadı. Hatta Fitzek’in 1 kitabı 2022de basılmış ama 2024te satışa çıkarmışlar.
rahip bölümünün sonunda hoyt’un bedeninden iki organik haç olduğu meydana çıkıyor, rahip dure’nin haçını kendi bedenine mi alıyor o da yaşamaya devam etsin diye. Bu bölümle ilgili ileride spoiler olmayacaksa cevabınızı alabilirim.
Kitabın albay kısmını okuyorum kitap karakterlerin geçmişlerinin uzun uzun anlatısıyla ilerliyor. Bu kısımda ruhani lider uzaktan nasıl patlatılır onu anlatmış şu anda gerçekleşen savaşta olan şeyler yaşandı. Bunu bilimkurgu olarak değil günümüz dünyasını birebir anlatarak yazmış. Kitap 1989. Elbette böyle şeyler yazan çok bk kitabı okudum daha eskilerini de okudum ama bu tesadüf biraz garip oldu.
Üçüncü bölümü şimdi bitirtim. Burada şair anlatıldı en sevdiğim bölüm bu oldu şimdilik. Yayıncılık sektörü, çok satan yazar olma zorbalığı, ilham perisinin ne olduğu çok iyi anlatılmış.
Dan Simmons beğendiğim yazarlar arasına tepelerden girdi, bu kitabın çevirmeni Yaprak Onur da iyi iş çıkarmış. Pegasus büyük enayilik edip bize de kötülük yapmış yıllarca devamını getirmeyerek.
Dün ikinci kitap da geldi.hep yarım kalır endişesi ile birinci kitaba başlamadım.sizce başlayayım mı artık? Yoksa bir 5 sene daha bekleyip 3.kitabımı beklesem :))