Isaac Asimov Kitapları (İthaki Yayınları)

Peki Çelik Mağaraları okumadan okunabilecek bir kitap mı? Seri işleyişi nasıl birbirinin devamı kitaplar şeklinde mi yoksa her biri bağımsız bir macera tarzında mı?

Seriyi daha tamamlayamadım ben. İki kitabı eksik. O yüzden de okumaya başlamadım kısacası. Seri olduğu için atlayarak okunması tarafı değilim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim @kaanaskin93 :slight_smile:

Ben görmeden Ahmet ( @SJack ) gerekli açıklamayı yapmış.

3 Beğeni

Çelik Mağaralar’da Güneşin Tanrıları kitabının kahramanları ile tanışıyorsunuz. Tek olarak da okunabilir ama alacağınız keyfi katlar sıra ile gidebilirseniz. Harika kitaplardır.

2 Beğeni

Sonsuzluğun Sonu’nu hepsinden önce okusam olur mu? Tek kitap diye biliyorum da

Olur ama vakıf serisini okuduktan sonra okusan daha fazla keyif alırsın bence. Ben Orijinal vakıf üçlemesinde sonra okudum ve her seferinde böyle bir yapı varsa nasıl Vakıf’taki olaylar oluyor diye düşünürken buldum ve sonunda vay be diyerek bitirdim kitabı. İlk Sonsuzluğun Sonu’nu okursanız sadece fazladan bir merak unsurunu yok etmiş olursunuz.

Seriden başka kitaplar basılacak ama Vakıf üçlemesi önceden yazıldığı ve diğer kitaplar çok sonra Asimov’un editörünün ısrar ve verdiği paraya dayanamayarak yazdığı kitaplar. bu sebeple İlk vakıf üçlemesinin ve Galaktik imparatorluk serisini kendi içinde tatmin edici bir sonu var.
Burada verilen diğer kitaplar da basılacak ama ne zaman basılır bilmiyorum. Asimov vakfı ile sıkıntılar vardı en son. ne zaman çözülürse o zaman basacak ithaki herhalde.

Bence buradaki sıra yerine kitapların basım tarihine göre okunmalı.

1 Beğeni

Ben bu ssi almistim buradan, 3 ya da 4 en mantıklı duranı. Diğer serileri henüz basılmadığı için 3. Sırada okurum gibi duruyor. Pdflerini buldum ama pdf sevmiyorum çıkana kadar okumam büyük ihtimal.

(Düzeltme); gerçi Ben Robot hariç robot serisi de çevrilmedi sanırım. Her türlü pdf gibi.

1 Beğeni

Vakıf serisinin diğer kitapları basılacak mı?
Birde galaktik imparatorluk serisi 3 kitapta son buluyor mu?

1 Beğeni

İmparatorluk Serisi 3 kitap diye hatırlıyorum ben. Vakıf Serisi hakkında ise henüz bir şey söylenmedi. İthaki Yayınları Sotu Hattı adlı konuda sözü edildi mi bilmiyorum.

İmparatorluk serisi 3 kitap evet, vakıf evreninin parçası olan bir de robot serisi var 4 kitaptan oluşan. Basılacak denmişti bir takım anlaşmazlıklar vardı ama güncel bilgi için soru hattı başlığında sorabilirsiniz.

Elimde asimov reisin bu kitaplari var.Sizce vakif ve robot serisi tamamlanincami okumaliyim.

1 Beğeni

Vakıf bitti benim de. Robot serisi yok imparatorluğa başlasam mı, başlamasam mı diye kaldım öyle 3 gündür. Bende buraya sormayı düşünüyor idim “robot okumadan onu okusam bisey olur mu?” diye.

1 Beğeni

Atmayın şu oku bak bu zehirli ok bu işte :joy:

Forumda cok tartışıldı ve hala kesin bir sey soylenemiyor malesef. Herkes kendi kararina gore bir sirayla okuyor. Internette ne bulursaniz bu forumda bulacaginiz da ayni. Bana sorarsaniz da tazilis sirasini oneririm.

1 Beğeni

Şu okuma listesine bir göz atabilirsiniz.

6 Beğeni

Asimov için tam bir liste yok sanırım. @Ozgur

2 Beğeni

Asimov’u en üstte görünce bir haber geldi sandım. :grin::grin::grin:

8 Beğeni

Ben de. Aha yeni kitabı çıktı kesin diyerek atladım konuya. :smiley: :smiley:

8 Beğeni

Ben de yurtdışından haber geldi sandım. Fenerliyim ama Bursa’dan gol haberi gibi oldu olay. :joy::joy:

5 Beğeni

Hiç kalpten giden olmadı mı ya? Tüh… :buyucu:

5 Beğeni

Vakif devam geldi sandim.:slight_smile:
xjztz1QgVRv8I

10 Beğeni