John Grisham Kitapları (Remzi Kitabevi)

indir

BİYOGRAFİ (Kaynak: Remzi Kitapevi)

John Grisham, 8 Şubat 1955 tarihinde Jonosboro, Arkansas’ta doğdu. Babasının işi nedeniyle sıkça taşınmak zorunda kalan Grisham bir süre Mississippi’de de yaşamıştır. 1981 yılında Mississippi State Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamlar ve aynı yıl içinde Renee Johnes ile evlenir. Siyasi açıdan girişimler yapan ve aynı zamanda avukat olarak çalışan Grisham, 1983 yılında Mississippi House of Representatives’e seçilir. Aynı dönemde hiç bir zaman bitmeyecek iki kitap yazmaya başlar. Bir yıl sonra üçüncü bir kitabı yazmaya başlar, ancak onu 1986 yılında bitirir. Kitabın adı “Jüri” idi. Zorlu bir yayınevi arayışından sonra Nisan ayında Wynwood Press kitabı yayınlamaya kabul eder. Bir yılda sadece 5000 adedi satan kitap, yazmayı bırakmak için yine de bir sebep oluşturmuyordu. 1988 yılında piyasaya çıkan “Şirket” adlı kitabı ise büyük bir başarıydı. Paramount Pictures kitabı senaryolaştırmak için $ 600.000 ödedi. Bu romandan sonra her kitabı başarı kazanacaktı. Yılın yarısını yazmakla geçiren Grisham, diğer yarısını da oğulunun basketbol takımı ile ilgilenmekle geçirir. Medyadan fazla hoşlanmıyor, sakin yaşamayı tercih ediyor ve inançlı bir baptist’tir.

ÇIKAN KİTAPLARI

  1. Boyalı Ev
  2. Çınarlı Yol
  3. Davacı
  4. Davet
  5. İtiraf
  6. Kaçırılan Kız
  7. Kardeşler
  8. Küçük Avukat
  9. Maden
  10. Masum Adam
  11. Müşteri
  12. Ortak
  13. Pelikan Dosyası
  14. Sakin Cennet
  15. Sanık
  16. Sokak Avukatı
  17. Son Jüri Üyesi
  18. Şirket
  19. Tazminat Kralı
  20. Temyiz
  21. Tuzak
  22. Vasiyetname
  23. Vurguncu
  24. Yağmurcu
  25. Muhbir
  26. Dalavere
  27. Hesaplaşma
  28. Adalet Peşinde

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18 19 20

21 22 23 24 25

26 27

EN SON ÇIKAN

28

5 Beğeni

Oh isteğim yapılmış yeni fark ettim. Çok teşekkür ederim. John Grisham ile ortaokul da Boyalı Ev kitabı ile tanıştım. Yaz ayları köyde geçen ben için Amerika taşrasında geçen roman beni çok etkilemişti. Daha sonra okuduğum Sokak Avukatı kitabı ise hayatımı değiştiren romandır. Başta pek kabullenmesem de genellikle ana kahramanı avukat olan romanlar yazan yazar benim meslek seçimimi de bilinçaltından etkiledi. Şu an işini severek yapan 4 yıllık avukatım. :slight_smile:

Kitaplarını kesinlikle öneririm oldukça sürükleyicidir de. Son olarak bazı eksik kitaplarını söyleyeyim eklerseniz çok daha güzel olur :
-Juri (https://www.babil.com/juri-kitabi-john-grisham)
-Çaylak (https://www.babil.com/caylak-kitabi-john-grisham)
-Adalete Susayanlar (https://1000kitap.com/kitap/adalete-susayanlar--34670)
-Gaz Odası (https://1000kitap.com/kitap/gaz-odasi--22806)

4 Beğeni

Yeni kitap

1 Beğeni

Yeni

1 Beğeni

Serhat,
Pelikan Dosyası isimli kitap elinde mevcutmudur. Cevabın evet ise sana bir mesaj atacağım.

Malesef o kitap elimde yok. Daha doğrusu almaya fırsat olmadı daha :man_facepalming: :man_facepalming: :man_facepalming:

kardeşler

Vakti zamanında (lise zamanları olması lazım), sıfır kitap alacak param olmadığı zamanlar yani Kadıköydeki bit pazarından Müşteri adlı romanın kapağı çok dikkatimi çekince satın alıp okumuş çok beğenmiştim. Hatta bu kitabın filmi de çekilmiş.
Aynı hevesle Kardeşler ve Ortak adlı romanları almış , okumuş, giden zamanıma üzülmüştüm. Nedenini hiç hatırlamıyorum ama diğer 2 kitap hiç güzel anı bırakmadı bende.

Ben son kitapları hariç John Grisham’ın tüm kitaplarını okudum. Müşteri en iyi kitaplarından biridir. Kardeşler benim de sıralamamda en sonlarda yer alır. Ortak kitabı ise başı sıkıcı ama sonrasında açılan bir kitaptır. Bir şans daha verirseniz Yağmurcu, Adalete Susayanlar,Boyalı Ev ve Sokak Avukatı kitaplarını gönül rahatlığıyla öneririm.

1 Beğeni

Öneriler için çok teşekkür ederim. Hukuk konulu kitap ve filmleri seviyorum. Önerdiğiniz kitapları deneyeceğim.