Kemal Tahir Kitapları

Bu yeni baskı ciltli kitap. Kitapyurdu yanlış girmiş.

2 Beğeni

Sadece ciltli olduğu içinse, ekstra bir şey yoksa içerik olarak o kadar para etmez düşüncesindeyim.

1 Beğeni

Kitapyurdu’nun hatası o zaman. Zaten ben de önce kitabın ciltli olup olmadığına baktım, karton kapak yazdığını görünce acaba ne özelliği olabilir ki diye düşündüm.

1 Beğeni

Sert Kapak olarak sitesinde belirtilmiş, yine de kendi diğer ciltli kitaplarına göre fiyat biraz yüksek gözüküyor, yazılmamış ama belki İvory kağıt kullanılmış olabilir.

2 Beğeni

Doğrusu sitelerine bakmamıştım. Forumdaki link Kitapyurdu’na aitti, onu tıkladım. Ketebe’nin bazı kurgu dışı kitaplarının kâğıt kalitesi (türünü bilmiyorum) çok iyi oluyor. Belki ondan kullanmış olabilirler.

2 Beğeni

Aynı kapakla ciltli olarak başka kitaplarda basmışlar, Ketebe Kült ismiyle dizi olarak devam ediyorlar sanırım. Fiyat politikaları biraz garip geldi bana, 200 sayfa olanla 600 sayfa olan kitabın fiyatı aynı mesela, bu kitaptaysa çok yüksek bir fiyat belirlenmiş. Yani fiyatlar kağıda göre mi baskı adedine ya da satış tahminlerine göre mi, telife göre mi bilemedim.

2 Beğeni

Ciltli fiyatı evet çok yüksek, sadece Ciltli diye o para verilir mi bilmem.
Ama velakin içerik
muazzam güzeldir. Verdiğiniz her kuruşun karşılığını edebi, tarihi bir anlatı ile verir.

2 Beğeni

Türk edebiyatının erken büyüyen yazarlarının başında gelen Kemal Tahir, genç yaşlarında girdiği edebiyat yolcuğunun henüz başlarındayken büyük yazar olmanın bütün işaretlerini verir. Yazarlık dilini ve edebiyatını kurarken pek çok edebi türde denemeler yapan genç yazarın bu faaliyetlerinin bir veçhesini de polisiye edebiyat çalışmaları oluşturmaktadır. Cağaloğlu yıllarında polisiye roman tefrikaları kaleme alan Kemal Tahir, özellikle polisiye edebiyatın tüm dünyada popülerliğini artırdığı 1950’li yıllarda tercüme ve telif eserler yayımlamış, okurun ilgisini kazanmıştır. Bu eserlerin başında da hiç şüphesiz meşhur “Mike Hammer” romanları gelmektedir.
Amerikalı yazar Mickey Spillane’in sevilen karakteri “hususi hafiye” Mike Hammer’ın maceralarına F. M. İkinci müstearı ile yeni bir soluk getiren Kemal Tahir, hem tercümelere önemli derecede müdahalede bulunarak karakteri Türk okuruna sevdirmiş, hem de yazdığı telif kitaplarda karakteri dönüştürerek Türkleştirmiştir. Tüm bunlarla birlikte Mike Hammer karakterine ve romanlarına farklı bir boyut kazandıran Kemal Tahir, polisiye edebiyata da önemli bir katkıda bulunmuştur. Mayk Hammer Mike Hammer’a Karşı adlı bu eserde Kemal Tahir’in polisiye tercümeleri ve telifleri ilk kez bir arada yayımlanmaktadır. Bundan maksat, orijinal Mike Hammer romanları ve yazar Mickey Spillane karşısında Kemal Tahir’in telif metinlerinin edebi ve entelektüel düzeyde gösterdiği başarılı performansın mukayeseli bir şekilde izlenebilmesine imkan vermektir. Bu çalışma ile Kemal Tahir Külliyatı’na yeni bir halka eklenirken, korkusuz ve mert karakterimiz Mike Hammer’ın soluksuz okunacak maceraları da okura sunulmaktadır.

5 Beğeni

Karar Gazetesi’nden Saliha Sultan’a konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Sağlam, Tahir’in 1969 yılında yayımlanan “Kurt Kanunu” romanında Kara Kemal’in ölümünün 1980 darbesinden sonra tahrif edildiğini kaydetti.

Romanın 1972 Bilgi Yayınevi baskısında Kara Kemal’in aslında polis tarafından öldürüldüğü yazılırken 1980 darbesi sonrası yapılan baskılarda bu ölümün yer almadığını belirten…

İlgili kısımlar şu şekilde;

KURT KANUNU BİLGİ YAYINEVİ 1972 BASKISI

1 Beğeni