Kitap Hataları: Harry Potter ve Ateş Kadehi

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Kitap Hataları: Harry Potter ve Ateş Kadehi – Fantastik Canavarlar

image

Kitap Hataları serimizde hız kesmiyoruz! Harry Potter kitaplarında yapılan ufak tefek hataları sıraladığımız listemize devam ediyoruz. J.K. Rowling (ve editörleri) hangi detayları gözden kaçırmış, hangi mantıklarda hata yapmış hep birlikte öğrenelim. İşte Ateş Kadehi‘ndeki ufak tefek hatalar! 1 Eylül 1994 tarihi kitapta pazar günü olarak geçmektedir; ancak, kitapta belirtildiği haliyle 30 Ekim 1994 cuma günü… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Bende bir hata yazayım Ölüm Yadigarları kitabı ile ilgili. Lupinin çocuğu Teddy Lupinin trende Victoire ile öpüşüp koklaştığını söylüyordu james sirius. Ama Teddy 19 yıl önce doğmamışmıydı ? Yani Hogwartsa 19 yaşında gidilebiliyormu ?

Sınıfta kaldıysa neden olmasın :smile: Ayrıca değişik sebeplerle okuldan uzak kaldığı bir dönem olmuş olabilir. :wink:

1 Beğeni

Bir açıklama yapılabilirdi :smiley: O zaman

8.bölümdeki hata aslında hata olmayabilir çünkü cincüce ayaklanmaları quidditch dünya kupası tarihine denk gelmiş olabilir bir de bir 5. kitaptan bir hata söylemek istiyorum Dumbledore’un ordusu Domuz Kafası’na buluşmaya gittiklerinde Dennis Creevey daha 2.sınıftı ve 3.sınıftan küçük olanların Hogsmeade’a gitmesi yasak ama tabii Fred ve George ona Kambur Cadı’yı söylemiş olabilir

Bence de o maçlar hata değil, en basiti bir turnuava asla tek maç yapılmaz. Tüm takımlar birden fazla kez yarışır. Yıla göre ve toplam katılımcıya göre hesaplanması gereken bişi maç sayısı.
Benim de kafama takılan şey filmde Harry nin doğun gününden hemen okul açılışına geçiyoruz. arada ki bir ay yok.
Birde kitapta canavar kitabı bir Hagrid gönderdi diyorlar bir kitabı satın almaya gidiyorlar. Orasıda enteresan.

James “Bana Victoire’yi yolcu etmeye geldiğini söyledi” diyor orada. Yani Ted okula gitmiyordu.

1 Beğeni

1-Kovuka dönüşteki arthurun büyüsü hata değil. Harry bakanlık tarafından yakından izlenen biri hele ki siriusun kaçışından sonra. Arthur tabi ki de bakanlığa haber vermek zorunda ki çocuğun evini geçici olara uç uç tozu şebekesine bağlattığına göre vermiş de. Küçük bir ihtimal yamanız über saçma.
2- Dünya kupasının maç sayısı mevzusunda önceki yorumlara katılıyorum. Asla tam olarak bilemeyeceğimiz bir durum hata sayılmaz.
3- Krumun tam dönüşmediği için düşünebiliyordu demek en matıklı açıklama ama bildiğim kadarıyla krumın asıl amacı tam dönüşmekti. Sanırım buradaki hata form değiştiriyor çünkü düşünemeyeceğini bildiği halde tam dönüşmeye çalışmak saçma. Diğer tüm hatalar önemsiz hatalar zaten.

Dördüncü kitabın son bölümünde çok önemli olduğunu düşündüğüm bir hata daha var. Harry okul kapanırken kendi kendine giden arabalardan bahsediyor. Halbuki 5. kitabın başında okula gelirken testralleri görüyor çünkü ölüm gördü. Bu mantıkla 4. yılın sonunda testralleri görmeye başlaması gerekirdi.

Benim anladığım kadarıyla Teddy okula gitmiyor sadece Victoier mıdır nasıl yazılıyorsa onunla vedalaşmak için geliyor. Yani çoktan mezun olmuş. Onunla trenin içinde vedalaşmak istemiş olabilir. Sonra çıkar. :slight_smile: Ben böyle anladım en azından

1 Beğeni

Aynı zamanda Harry annesinin de ölümünü görmüşdü Hatırlamasa da görmüşdü ve testralleri görmesi gerekiyordu. Ama belki de yanlızca hatırladığı ölümler sayılıyordur.