Kitap Hataları: Harry Potter ve Sırlar Odası

Kitaplardak hataları tartışmaya bayılıyorum. Çünkü düzeltilip, muhtemel açıklama bulunup pürüzler gideriliyor.
1-Lily nin büyü dünyası ve muggle ailesi arasındaki ilişki çok garip. Ben petunianın olabildiince mesafeli durup bildiklerini kendine unutturmasına ya da vernon ın gözünde acayip görünmemek için bilmiyor gibi yapmasına bağlıyorum. Burada okul dışında büyü yapılmadığını bilmiyor, felsefe taşında da 9 3/4 peronunu bilmiyor gibi göründüğünü düşünüyorum. Tabi lily söylememiş de olabilir dendiği gibi.
2-mızmız myrtle her zaman tuvalette olmayıp bazen borular içinde gezip bazen de gölün diplerinde felan takılıyor. Ateş kadehinde diğer banyoları da geziyordu hatırlarsanız. Basilisk anlarında muhtemelen tuvalette değildi.
3-Hogwats gibi büyük ve gizemli biryerde tıslama duyulmaz veya umursanmaz. Bence çok doğal sadece harry nin anlam çıkarabildiği için duyması.
4-Hogwartsdaki koruyucu büyüler müdürün yetkisindedir istediği zaman istediğini kaldırabilir. 5. kitapta sadece büyük salon için cisimlenme yasağını kaldırıyordu.
5-sevgililer günündeki asıl hata cüce kavramı. Kitapta geçen bu 'cüce’ler ingilizce versiyonunda da ‘dwarf’ olarak geçiyor ve bir daha hiçbir yerde geçmiyor. Kimdir bunlar nedir hiç kimse bilmiyor daha. Vamprler gibi bazı ırklar hakkında az bilgi verilmesine alışığız ama cüceler hakkında HİÇ bilgi verilmemesi garip.
6-Hogwartsdaki tesisat sistemi, büyücü dünyasının muggle icatlarından yararlanmasının nadir örneklerinden. Bu örneklerin ilki hogwarts ekspresi treninin mugglelardan çalınması ve radyo icadının büyücüler için uyarlanıp büyücü radyolarının üretilmesi. Bu tesisatların da normal muggle tesisatı olmayıp büyülenerek şekil değiştiren veya aşırı geniş borular şeklinde yapılmış olması garip değil bence. Not: tesisatın öncesinde büyücülerin çoğu donlarına edip, yok tme büyüsü kullanıyorlarmış. Rowlingin pottermore yazısında çok olay yaratmıştı bu bilgi

1 Beğeni