Kitap Önerisi (Anket)

@Seroo @Raven teşekkürler çok güzel görünüyorlar. :slightly_smiling_face:
Kan kardeşi Ö.Seyfettin’in miydi? Azerice çevirisini okuyup çok beyenmiştim.

Naçizane görüşüm, büyük klasiklerin çocuk versiyonlarını(kısaltılmış versiyonlarını) okumamaları gerektiği yönünde. Bence biraz daha bekleyip sefiller, siyah inci, beyaz diş, don quijote, notre dame’ın kamburu vs gibi kitapların tam versiyonlarını okumaları daha iyi olur. Daha ileriki zamanda, bu müthiş eserlerin konusunu, sonunu bilmeden okununca, çok ama çok daha etkileyici olacaktır. Bunlar yerine şeker portakalı, küçük prens, momo gibi daha o yaş gruplarına yönelik eserler tercih edilmeli diye düşünüyorum. Saygılarımla…

1 Beğeni

Teşekkürler. :blush:

1 Beğeni

Arkadaşlar burada önerdiklerinizin çoğu ilkokul kitapları değil mi? Ortaokuldakiler için George Orwell, Aldous Huxley, Stefan Zweig ve Neil Gaiman’ı çok öneririm. Bu yazarlar hem hayal gücünüzü çok geliştirecek, hem de kafanızı açacaktır. Çizgi roman tarafında ise ingilizceniz varsa Spider-Man, X-Men, Fantastic Four (Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko ve John Romita dönemleri) hem iyi zaman geçirtir hem de insanlarla olan ilişkilerinize yeni bakış açıları getirmenizi sağlar. Aynı zamanda For All Seasons, Year One, N52 Batman’i, The Long Halloween, Red Son vb. efsanelerle de DC tarafına giriş yapabilirsiniz. Vertigo/Image’ı ise daha sonra okursunuz.

5 Beğeni

Yoruma katılıyorum ve de ekliyorum henüz ortaokuldaki biri için klasikleri tam metinden okumak biraz sıkıcı olabilir. Ama kısaltılmış baskı da ayni tadı vermez tabi ki bu yüzden Harry Potter, Percy Jackson serilerinden başlamanı öneririm. Ek olarak Spiderwick Günceleri, Narnia, Talihsiz Serüvenler Dizesi de olabilir.

1 Beğeni

Ben Şeker Portakalı diyorum.Daha okumadım, ama güzel kitap olduğunu söylemişlerdi.Hercai’ni bitirib sonra mutlaka okuyacağım. :slight_smile:

2 Beğeni

Küçük kadınları sectim

Diğer önerilen kitapların çoğu ilkokul düzeyi bence. En iyi ihtimal 6. Sınıf :wink:

En son Pal Sokağı Çocukları’nı okudum, ama kaç yaşında olursa olsun herkese tavsiye ederim :slight_smile:
Bu anketi ne zaman açdım hatırlamıyorum bile :smile:

3 Beğeni