Burayı bayağı boşlamışım ya. Konu başlığını da ‘‘Klasik Müzik Paylaşımları’’ olarak değiştirdim. Cemiyetsiz daha iyi geldi bana:)
Selamlar, ben kendince klasik müzik dinleyen fakat çok da derine inmemiş biriyim. Bu müziğe olan aşinalığımı daha da ileri götürmek istiyorum , neler dinlememi önerisiniz?
Merhaba. Şimdiye dek kimleri dinlediniz ağırlıklı olarak? Ona göre bir şeyler önerelim. @jackofalltrades
Spotify listem bu şekilde, genellikle bunları dinliyorum.
Listenizdeki isimler ve eserler çok hoş bence. Naçizane tavsiyem, özellikle Bach, Beethoven, Mozart ve Handel için daha yoğun dinlemeler yapabilmeniz olur. Yine Spotify’da diskografilerini tarayabilirsiniz. Mendelssohn, Paganini, Brahms ve Eric Satie gibi isimleri de listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca Khatia Buniatishvili, Ottavio Dantone, Kenneth Gilbert, Sviatoslav Richter (özellikle Handel yorumları için) gibi isimlerin eser ve yorumlarına bakmanızda da fayda var.
Teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz sanatçıları dinlemeye hemen başlıyorum.
Merhaba, klasik müzik dinlemeye doyamıyorum dinledikçe daha fazla dinleyesim geliyor. Başka insanlar bu müzikleri duyunca yüz ifadesi değişiyor. Neden böyle oluyor bir insana nasıl klasik müziği sevdirebilirim bu konuda tavsiyesi olan var mı? Genellikle Chopin ile başlamalarını öneriyorum ama hiç başarılı dinleyici ile daha karşılaşamadım…?
Antonio Vivaldi - Stabat Mater, RV 621
Aslında bana göre bu eseri en güzel seslendiren kişi Philippe Jaroussky. Ancak tüm eserin bir araya getirildiği bir video bulamadım, sadece ilk kısmını ekliyorum o yüzden.