Kötü Büyüleyici Çiçek Perileri (Ay Savaşçısı Öç Arkı)

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/kotu-buyuleyici-cicek-perileri/

image

Haruka, Michiru, Setsuna, Hotaru ve Beruche, Sonsuz Botanik Bahçesi’ne gitmeye karar vermişlerdi. Bahçede dolaşırken Haruka, soğukkanlı bir şekilde “Eski düşmanları kim yeniden diriltmiş olabilir.” diye söylenirken Setsuna ona “Bizde bilmiyoruz. Kai, bu konuda araştırmalara başlamış.” diye yanıt vermişti. Haruka, yumruğu sıkıp ciddi bir ses tonuyla “Bu bekleyiş bir zaman kaybıdır. Kai’nin dışında bizde bağımsız araştırmalara… (DEVAMI…)

Sonunda zaman bulup okuyabildim(İki gün önce gördüğümde zaman ayıramadığım için hayıflanıyordum :smiley:). Biraz anime vari bir anlatımı var hikayenin tabi .Sadece bu bölüm okudum belki kafa karışıklıklarım ondan kaynaklanıyordur. Biraz karakterler kim ne yapıyor zorlandım. Dev bir pokemon savaşı gibi geldi ilk aşamada.

Şimdi bir de bu periler uçuyor mu? nasıl hareket ediyorlar. Ne düşünmeliyiz falan oralar biraz oturmadı kafamda. Yani resimde tabi periler var, periler de uçan küçük yaratıklardır normalde ama bu otomatik kabulleri yapmak yerine eğer böyle bir durum varsa hafif nüanslar görmek isterdim. Bir perinin “ayağa kalkması” ne demek mesela? Bir şeyler kafamda canlanıyor ama bence biraz daha doldurulabilir. Bir peri mesela sinirlendiğinde vücut hareketi olarak ne yapar. Hızlı hızlı şu kara sinekler gibi uçtuğunu hayal ediyorum nedense :smiley:

İsimler güzel ama takip etmesi zor açıkçası. Konuşmalar gayet güzel. Konuşma aralarından karakterler biraz daha hareket edebilirler. Saçlarını falan düzeltsinler, bari kıyafetleri falan dalgalansın da biz biraz o konuşmaları o arada sindirelim :smiley:.”

Bana sailormoon’u hatırlattı doğal olarak . Anime gibi yazılmış Türkçe içerik okumamıştım iyi oldu :smiley:. Eline sağlık, kolay gelsin!

1 Beğeni

Ellerine emeğine sağlık :wave: Öykünün girişinde birkaç yazım hatası mevcut eminim sen de sonradan okuduğunda fark etmişsindir anlamayı güçleştirebiliyor. Onun dışında önceki yoruma katılıyorum. Karakterler çok fazla ve sanırım hayran kurgu olduğu için karakterleri okuyucuya tanıtma/gösterme gereği duymamışsın ancak olayı ve kahramanları tanımayan okuyucu için bu işi çok zorlaştırıyor.
Selametle :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

İmla hataları olması normaldır çünkü son iki gün kala gönderdim. Haberim olsaydı Murat Kaya Beşiroğlu editörlük fırınından çıkarıp gönderecektim. Bu haliyle seçkiye koyan Kayıp Rıhtım ailesine teşekkür ederim. Hayran kurgu (fan fiction) okurları karakterleri rahatlıkla bilirler. Özellikle Ay Savaşçısı animesi hayranları… Acemi bir kalemdir. Zamanla gelişeceğime inanıyorum…

Qələminizə qüvvət. Uğurlar!:blush::blush::smiley:

1 Beğeni

Təşəkkürlər edirəm…

Merhaba BledaKai,

Eğlenceli bir metin. Çok karakter ve arkada bir evren var. Ben o sebeple sadece gördüklerimi anlayabildim. Ancak yorum cevabında belirtmişsiniz, zaten meraklılarının bildiği karakterlermiş.

Yine animede kullanılan bir format belki ama "miş"li geçmiş zaman "di"li geçmiş zamanı tamamen ikame ettiğinde yazının genel havası biraz basitleşiyor olabilir. Ama söylediğim gibi; bu bir tür gereğidir. Onu rezerv tutuyorum.

Bir power rangers ambiansı var ama şaka bir yana.

Sadece tüm söylediklerim içinde -tür bileşenleri de dahil- tek ciddi eleştirim, metnin koşuyor olması. Bir şey okumadım da bir çatışma tasvirini ve çatışmanın sebebini bilenlerin aralarındaki anlık iletişimi okudum gibi.

Bölüm 2’de görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum. İleride basarsam Bahire Alp gibi manga editörleri ve animeye aşina editörlerince düzenlemeler yapacağım. Eksikliklerimi biliyorum. Ay Savaşçısı novelaları Türkçeye çevirilseydi en azında bölümü yazarken dikkatli olurduk.

1 Beğeni