Okuduğunuz En İyi Bilimkurgu Hangisi?

Uhmm… Çok fazla okumamış da olsam konuyu görünce aklıma ilk gelen Maymunlar Gezegeni oldu. Beni etkileyip üzerine düşündürtmüştü. Aslında bir de Zaman Makinesi var, o da çok hoşuma gitmişti. Fazla klasik olmuş olabilir bu forum için :sweat_smile:

3 Beğeni

Kitabı senin ve uzun zamandır sık sık kitapla ilgili yazan @Leingrad 'ın övgüleri / basılmasını beklemesi nedeniyle aldım ve bugün yarın başlayacağım.

2 Beğeni

Biz burda klasik okuyanları sevmeyiz. Adımlarına dikkat et. Gözümüz üzerinde xd

2 Beğeni

En son ilkokulda bilimkurgu okudum aslında. Onunda ismini unuttum. Bir kızın ailesi ile dondurulup uzaya bir görev için fırlatılmasını anlatıyordu. Lakin buzları birileri tarafından bilmem kaç yüz sene erken çözülüp öldürüyordu babasını. Kız da çözülüyordu lakin hayatta kalıyordu. Onu bulmaya çalışıyorlardı kitap boyunca. Geçenlerde görmüştüm 2 kitap daha varmış seri devamı.

Belki benim beğendiğim kadar değil ama beğenirsin diye düşünüyorum. Ben de yeniden okuyacağın. Çok uzun zaman oldu okuyalı.

1 Beğeni

Heinlein üç büyük Usta’dan biri olarak kabul ediliyor. Okunmaya değer bir yazar. Ancak ırkçı militarist ve anti-komünist kimliğini eserlerine yansıtması nedeni ile benim okuma listenin hep sonlarında yer almıştır. Metis yayınlarının bastığı Bülent Somay editörlüğündeki Bilim Kurgu Klasikleri serisinin çoğunu okudum. Heinlein eserlerini de en sona bırakarak okumuştum. İtiraf edeyim ki çok beğenmiştim.
Sosyal temaları bilim ve mühendislik ile oldukça yetkin bir biçimde harmanlıyor. Yazım dili de bu yetkinliği perçinliyor. Heinlein eserlerinin bir gelişim çizgisi var. Fikirleri ve duruşu yaşadığı zamanın politik atmosferine göre farklılaşıyor, değişiyor ve gelişiyor. Pek çok konuyu yerleşmiş fikirlere aykırı biçimde ele alarak Muhafazakarlığa karşı bir duruşu var ve “sağ kanattan anarşizme yaklaştığı” söyleniyor.
İthaki Bilim Kurgu Klasikleri içindeki kitaplarını henüz okumadım. İsterseniz Ekim ayı için bir okuma etkinliği yapabiliriz. @Okuryorum

4 Beğeni

Yapabiliriz aslında, ne zamandır aklımda Heinlein, Yıldız Gemisi Askerleri ile Ay Zalim Bir Sevgilidir’i Ekim ayında okuyalım, Yaban Diyarlarda Yabancı için de bakarız ilerisine?

1 Beğeni

Açıyorum o zaman konu başlığını. ’ Robert A. Heinlein Okuma Etkinliği’

3 Beğeni

Okudum ben ikisinide çok iyi kitaplar bekletmeden okuyun derim.

1 Beğeni

Güzel etkinlik olur. Çok merak ettiğim ve okumadığım bir yazar. Sizlerle sindire sindire okumak mükemmel olur.

1 Beğeni

Ben de katılmak istiyorum. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

4 adet gönderi şu konuya taşındı: Robert A. Heinlein Okuma Etkinliği

Cadı af çıkardı. Eski halinize dönebilirsiniz sanıyorum :smiley: Gerçi böyle de güzel :smiley:

1 Beğeni

Önceden de kurbağaydım. Tek farkı insan formunda olmasıydı. :sweat_smile:

2 Beğeni

Okudum tabi, :sunglasses::sunglasses: çok da severim ve türe yeni başlayanlara ilk önerdiğim seri olur, çok eğlenceli ve astrofiziği herkesin anlayacağı kadar basit anlatabilen bir dili var ama diğer 2 kitap aynen dediğiniz gibi felsefi ve sosyolojik derinliği fazla olan kitaplar ve hala kafamı karıştırırlar. :blush:

2 Beğeni

Diğer profilinize alışmışım tanımakta zorlanıyorum :sweat_smile: Hepimiz potansiyel kurbağa adayıyız zaten :smiley:

1 Beğeni

Kendimi tanıyamadığım anlar olmuyor değil hani. :sweat_smile:

2 Beğeni

Bence Tanrı’nın Gözündeki Zerre’ yi siz de okumalısınız. Henüz bitirmedim ama gayet keyifli. Belki de tek sıkıntısı insan dışı karakterleri fazlasıyla insanımsı olması (fiziksel olarak değil). Bu eleştiri Niven için yapılıyordu ama ben anlayamıyordum nedenini, şimdi anladım. Rahatsız edici değil ama örneğin Scalzi’nin dünya dışı canlıları gerçekten dünya dışı canlı hissi veriyorken, Niven’da bu his biraz kısıtlı gibi. Tabii bu benim hissettiğim şu ana kadar. Ama kesinlikle harika bir eser imajı çiziyor.

1 Beğeni

Açık ara Çocukluğun Sonu. (Vakıf ve Dune okumadım henüz.)

Bu arada bugüne kadar okuduğum en kötü bilim kurgu da Yıldız Gemisi Askerleri oldu.
Başlıkta kitap çok fazla konuşulduğu ve kitabı da öven çok fazla yorum gördüğüm için yazma gereği duydum, çünkü ben buradaki bu tür başlıklardan etkilenerek okuma listemi güncelliyorum :slight_smile:
Okuyacak olan insan bir durup düşünsün en azından okumadan önce.

Evrenin Ötesi serisiydi bu galiba, emin olamadım. Zamanında okuyup hiç beğenmemiştim. :sweat_smile: