Güzel bir hikaye. Ankara sokaklarında çocukluğunu yaşayan küçük bir kızdan başlıyor. Sonrası olaylar olaylar. Çok kalın bir kitap değil. Tavsiye ederim.
@erce Kitap sizi bol bol bahçeliye götürüyor. Gençlik Parkının güzel günlerine. Çay bahçelerine…
Kesinlikle tamamlanması gereken bir seri. Özellikle incelediğim kadarı ile dördüncü kitap seri için büyük bir önem taşıyor. Cennet Mahkumu serinin kapsam olarak en ince eseri olduğu gibi dördüncü kitap The Labyrinth Of Sprits ise serinin en kapsamlı kitabı.
Az önce yayınevine bir mail ile serinin akibetini sordum. Hoş, geçen sene bu zamanlar Rüzgarın Gölgesi kitabından sonraki akibeti de sormuştum fakat cevap alamamıştım.
Umarım arayı çok uzun tutmadan Mart-Nisan ayı gibi son kitabı da bizlere sunarlar.
Bugün biri gelip bana kitap tavsiyesi sorsa kesinlikle ilk sırada tavsiye edeceğim bir yazar ve seri.
90’larda Görsel Yayınlar’ın çocuklar için dünya klasikleri seti vardı. Kaptan Grant, Tom Sawyer, Robin Hood, Mercan Adası, Define Adası… Her biri ayrı bir keyifliydi. Tom Sawyer ateşli hasta iken hastalığımı bile unutturmuştu bana hatta. İçimdeki macera kitapları okuma ateşini ilk yakan bu setti. Kaptan Grant’ın Çocukları’nı iki yıl önce Alfa’dan tekrar okuyunca Verne ateşi tekrar körüklendi. İki yıldır benzer eserleri arayıp duruyorum
İlk çıktığı zaman okumuştum seriyi. Yanlış hatırlamıyorsam 2015. Maalesef detaylı olarak hatırlamıyorum ama oldukça iyi bir seri olduğunu asla unutamam.
“Kitap lan bu, kafadan yirmi… yirmi beş adam rahat okur … lan şu ekmek de kitaba çekecekti ki, hele jambon, kes bir dilim, çek millete ziyafet! bir dilim yirmi… yirmi beş mide! piyangoya gel!..”