Ben bu kitabı okumaya çalıştım ama çok sıkıcı geldi ilk öyküler. Sonra da devam edemedim. Sizin yorumunuzu merak ediyorum ama.
Kitabı bitirince bir yorum yaparım. Ancak okuduğum kadarıyla şunu diyebilirim. Okunsa da olur okunmasa da.
Bir Noel Şarkısı - Charles Dickens (Bilgi)
Hep izledim ama okumak nasip olmamıştı.
“Yaşlı Marley tıpkı bir kapı çivisi kadar ölüydü.”
Çok sevdiğim bir eser. Sinemaya uyarlanan çok fazla çeşidi var. İzlediniz mi bilmiyorum ama 2009 Animasyon uyarlaması ve 2019 da çekilen Steven Knight imzalı 3 bölümlük uyarlaması çok başarılı.İyi okumalar.
İkisine de bakacağım teşekkürler.
Ekleme: Animasyon olanı izledim. Favorilerimden kendisi. Bütün karakterler öyle tam ki… Ötekini izlememişim. Okuduktan sonra bakacağım.
(“Bilim üretilmeyen ülkede bilimkurgu da üretilmez” deniyor olsa da, bilim üretmeyi bilimkurgu üretmeye koşut gören bu görüşten ziyade, bilim üretmenin de belirleyicisi olan esas unsurun, "bilimin yakın coğrafyamızda, kültürümüzde ve gündelik hayatımızdaki yeri ve payının üzerinden değerlen dirme yapmamız gerekir. Bu kriterle değerlendirip sorumuzu “Türkiyede edebiyatın hangi alanı daha gelişmiştir?” diye evirirsek, yanıtımız kaçınılmaz olarak “Politik kurgu” olur.
…
Bu tespit ve düşüncelerim nedeniyle, Kızıl Sürgün’de “bilim kurgu” ile “politik” romancılığın yerel bir sentezini yapmaya çalıştım. Olayları geçmişte ya da gelecekte değil, alternatif bir evren ve tarihte, günümüz insanıyla kurguladım.
Kızıl Sürgün bilimkurgusal bir zemin olarak Mars yaşamını ve ülkelerin oradaki örgütlenmelerini konu alsa da, esasında okuduğunuz Ömür’ün öyküsüdür ve bilimkurgu Kızıl Sürgün’de sadece arka planı oluşturur. Bu haliyle sadece bilimkurgu okurunun değil, bilimkurguya uzak edebiyat okurunun da ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Umarım yanılmamışımdır. )
Tevfik Uyar
Kısa roman veya uzun öykü olarak başarılı bulsam da yazarın yukarıdaki sonsözünün altını doldurabildiğini düşünmüyorum.
Ömür’ün kişisel hikayesini ve her musibette bir hayır bulabilmesini okumak isterseniz bir şans verebilirsiniz.
Kitapla çok alakasız bir şey soracağım. Yazının arasına şu çizgiyi nasıl çekiyorsunuz? Bütün her şeye baktım yok, yapamadım bir türlü.