Ben henüz bitirmedim ve bitirdiğimde o kadar iddialı olur muyum bilmiyorum ama kesinlikle çok önemli bir kitap. Defalarca okunabilecek bir kitap. Daha başlarında sayılırım ve nasıl oldu da bu zamana dek okumadım diye hayıflanıyorum.
Bu kitap belki bildiğin üzere yayımlanmak için yazılmış bir kitap değil. Doğru düzgün ne kadar kitap olduğu bile tartışmalı. Roma’nın "Beş İyi İmparator"undan sonuncusu Marcus Aurelius’un kendi günlüğü. Ama “Bugün Germenlerle savaştık, yarın köprüyü geçeceğiz,” şeklinde günlüğü değil. Akşam kendi başına kaldığı zaman gün boyu düşündüklerini, insan olmaya, yönetmeye, doğaya, insan ilişkilerine yönelik düşüncelerini yazdığı bir kitap. Dolu dolu.
“Başkalarına karşı tahammüllü, kendine karşı ise katı ol.” “Dünyadaki hiçbir çıkar, verdiğiniz sözü tutmamaya veya kendinize olan saygınızı kaybetmeye değmez.”
Merhaba tekrar, bugün itibariyle ikinci kürümü de aldım. Rahatsızlığımı öğrendiğimden beri elimden geldiğince on-yirmi sayfa okuyarak üç adet kitap bitirebildim. Bu motivasyonla Faulkner okumak istedim. Herkese keyifli okumalar, sağlıklı günler
Merhaba, teşekkür ederiim hoş buldum. Biraz iyi görünce kendimi hırslandım. Kitap harika, her haliyle harika. Abartıldığı kadar zorlandığımı da düşünmüyorum. İlk bölümü anlamakla, hafızayı biraz zorlamakla üstesinden geliniyor. Bana her açıdan dokundu, hüzünlü bir tarafı da var. İyi olabilirsem detaylı şekilde bahsedeceğim. Sevgilerr…
Umarım daha iyi olursun Zorlanan ve yarım bırakan çok o yüzden elim gitmiyor. Hafızayı açan, ruha dokunan kitapları da seviyorum. Bu kısa yorumunuz bile etkili oldu. Teşekkür ederim Sevgiler
Ben de şaşkınım doğrusu. Aylardır elime almak gelmedi içimden, beklentim az olduğu için beğendim belki de. Tabii daha başlardayım. Sonra neler olur bilmiyorum