Fikirlerini paylaş mutlaka hocam, gaza getirir belki beni de. İsmet önermişti özellikle severim diye. ![]()
Tabi ki hatta tecrübelerimle gerçek hayatla bağdaştırabileceğim kısımlar var sebebini de bitirince yazayım spoiler olmasın bu detay ![]()
Kitapları mı, kahve fincanlarınızı mı daha çok sevdim bilemedim doğrusu. İyi kitap ve iyi kahve benim bilebildiğim en iyi eşleşmedir. Her ikisininde en iyilerini dilerim. Afiyetler, iyi okumalar
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için ![]()
Bir de kedim vardı, ama o aile evinde olduğu için ayrı kaldık, elimde kitabımla kahve içerken kucağıma gelip mırlamak en sevdiği aktiviteydi ![]()
Kitap ve kahve ikilisine kedi de eklenince çok güzel şeyler oluyor doğrusu. İnsana huzur veren öğeler bunlar, bilhassa şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey.
İyi okumalar ve güzel günler diliyorum ben de ![]()

Aynen böyle… ![]()
Öncelikle söylemeliyim ki en sevdiğim kahramanlardan biridir Cyrano de Bergerac, Ve asıl yazmak istediğim kitap ortak paydamızdır ama kitabın yanına ince belli bardakta “ÇAY” daha çok yakışır bence. (Bunu kişi başı çay tüketiminde 1. almamıza büyük emeği geçen Aziz Hayri söylüyor)
Doğal olarak forumdaki diğer arkadaşlara soruyorum.
Kitap okurken çay içmeyi mi tercih edersiniz Yoksa kahve içmeyi mi? (umarım anket açmayı başarırım)
- Kitabın yanına Kahve yakışır
- Kitabın yanına çay yakışır
Ah! Tam isabet oldu bu doğrusu
Cyrano de Bergerac’ı yıllar önce ben de okumuş ve çok beğenmiştim. Ama kitabını bir arkadaşım almıştı ve bir daha gelmedi ![]()
Şimdi baktım İş Kültür de basmış ama stoklarda bulunmuyor. Tekrar basar mı acaba?
Kesinlikle
Bu kitap da çok hoş ama içinde beni derinden sarsan olaylar vardı. Hâlâ unutamıyorum ![]()
Ne diyeceğimi bilemez hale geldim birden. Cyranoyu da, kahveyide çok severim hangisine cevap vermeliyim önce…
Cyrano hemen basılmaz sanırım. Ben bir zamanlar TRT de yayınlanan dahil tüm uyarlamalarını da izledim sıkı bir tutkun olarak. Gerard Depardieu’nun canlandırdığı Cyrano bence hala en iyisi. İzlemenizi tavsiye etmekten kendimi alamıyacağım.
Çay konusuna gelince, kimse yakışmaz diyemez bence. Eşimle tanışıncaya dek kahve içmezdim hiç. Sonra yavaş yavaş içmeye başladım. Sonra hakkında bir şeyler öğreneyim derken, çok şey öğrenmişim.
Başlangıçta sadece Türk Kahvesi diye başladım ama artık çeşitli demleme yöntemleriyle yaptığımız kahveler içiyoruz. Hala bilebildiğim en iyi eşleşme diye düşünüyorum, kırklı yaşlarına gelene dek sadece çay seven biri olarak.
Cyrano sevenler, kahve sevenler ve kedileri sevenler dostlarımızdır, kapımız her zaman açıktır onlara. Kitap okumak için huzurlu bir ortam, iyi çay, iyi kahve ve bunların kaçınılmaz sonucu bitmez sohbetler bizden. Bekleriz…
Neden anketin toplamı %100’ü geçiyor? ![]()
Ben de zaten yıllar önce Depardieu’nün oynadığı filmi izledikten sonra kitabını almıştım
Ve evet, film çok güzeldi.
Rol ona verilince hiç sevinmedim, hayalimdeki cyrano’ya çok uzaktı. Amaa, ruh o ruhtu. İşte buydu Cyrano…
Kişiden kişiye göre değişir. Nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle yapın. Ben kahve tercih ederim ama genelde uzanarak okumayı tercih ettiğim için pek kitabın yanında bir şey tüketmiyorum ![]()
Benim oyum herkesin oyu ile eşit mi ayıp ediyorsun. Koskoca benden bahsediyoruz ![]()