Wilbur Smith çevirilerinde atlanmış paragraflar mı varmış hocam? Agatha Christie’leri biliyordum ama Wilbur Smith ile ilgili bilgi gözümden kaçmış. Şaşırmadım ama. Sonuçta Altın Kitaplar ![]()
Bahsedilen kitapta 200 sayfa hocam, sen düşün. Suveren kardeşler ve Harmancı abi işbirliğiyle. ![]()
Ah, Harmancı abinin hayranıyım zaten hocam ![]()
E Suveren kardeşler de bu konuda meşhur zaten. Ah Altın Kitaplar ah.
Bu arada bahsedilen kitap hangisi?
Nehir Tanrısı. Wilbur abinin yaşlanmaya ve biraz cozutmaya başladığı eser. ![]()
Serinin ilk kitabında, daha birincide cozuttuysa yandık o zaman diğer kitaplarda ![]()
Nehir Tanrısının orijinal dilinde olan baskı büyük boy küçük puntolu, Altın kitapların Türkçe baskısı küçük boy büyük puntolu. Yani fark 200 sayfadan çok çok fazla. Benim elimdeki orijinal baskıda 1 sayfalık metin Türkçe baskısında yaklaşık 2 sayfaya tekabül ediyor. Kısaca Türkçe baskıda kitabın yaklaşık 3’de 2’si yok. Kalan 3’de 1’i de DJ Mehmet Harmacı çevirisi. Altın kitaplar rezil kepaze etmiş güzelim seriyi. Ben de ilk 3 kitabı bilmeden Türkçesinden okumuştum, sonradan çok pişman oldum.
Bir eseri katletmek buna denir sanırım.
Cozutmadan kastım kötü yazması vs değil ama, adam yaşlandıkça kitaplarındaki cinsellik dozunun artmasından dolayı öyle dedim. ![]()
Hımm evet…
O zaman tekrarlıyorum,
Daha ilk kitaptan böyle ise…![]()
![]()
Çünkü daha ilk 60 sayfada sağlam detaylar vardı😄
Karavan Adam’ın önerilerinde görmüştüm. Listeye ekledim. Öyle kaldı, bekliyoruz almayı
İyi okumalar size.
Okuduktan sonra birkaç cümlecik de olsa düşüncelerinizi yazabilir misiniz mümkünse?
Tabiki, bitirince yazarım mutlaka.
Dune son kitap bildiğini okumaya devam etsin. Ben farklı diyarlara yelken açıyorum. Forumda birisi önermişti. Umarım Dune gibi değildir. ![]()
2020’de ilk iki kitabı okuyup 3. kitapta ara vermiştim. Sonra bir daha devam edemedim bir türlü. Şimdi seriye devam etmek için pek çok şeyi hatırlamadığımı düşündüğündüğümden en başa dönüyorum. ![]()
Rıhtımdan @_OZ 'un öykü kitabı. Aynı zamanda çekiliş hediyesi ![]()
Mükemmel
iyi okumalar