Kitabı bitirir bitirmez yorum yapacağım
Çok iyi kitap ya. Daha 60.sayfadayım ama oldukça bilgi verici, sıkmıyor da.
Yoldayken okudum. Yol bitmedi ama kitap bitti. Çok beğendim. Mehmet Rauf kaleminin polisiye yönünü okumak mükemmeldi. Keşke daha uzun olsaymış Devamı (Kan Damlası) yanımda, akşam da ona başlarım
Arka manzara içimizi kanattı…İyi okumalar.
Teşekkür ederim. Bugün de dönüş yolundayım. Tatil bitti
12 günde %25 okuyabilmişim ve yavaşlığın yarısı zamansızlıktan olsa da kalan yarısı da kitabın bana kendini okutmak için pek çaba göstermemesinden.
Önce spoilersız TL:DR;
Yazarın betimleme sevdası takdir edilesi olsa da ben çok başarılı bulamadım. Kelime seçimleri biraz zorlama gibi, hiç karşılaşmadığım çok kelime var. Hani ayrı bir hava da katmıyor, neden böyle bilmiyorum.
Konu aşırı klişe, aynı settingi defalarca okudum, fark yaratacak bir güzellikle de henüz karşılaşmadım ama devam etmeyi düşünmüyorum. Space opera olduğu için okumak istiyordum ama eleman uzaya daha yeni çıktı, sabrın varsa ilerleyip devamını görebilirsin.
Okumayacaksan açabilirsin.
Hadrian Marlowe aile sevgisi nedir bilmeyen bir genç ve despot, soylu ve hırslı babası tarafından sürekli hor görülüyor. Ayrıca ondan genç ve çok daha iri yarı, ayrıca babasının acımasızlığına da sahip bir erkek kardeşi var ve kimin varis olacağına dair Hadrian’ın kafasında hep tilkiler dönüyor. Dune’daki mentatlara -fazlasıyla- benzer scholiast’lar var, bizim elemana da bir nevi baba figürü olarak yaşlı Gibson var, scholiast. Babası Hadrian’ı Chantry (Ortaçağ kilisesinin dünyanın yaşanmaz hale gelmesinden 16000 yıl sonraki hali; engizisyon, işkenceciler, saçmasapan bir inanç sistemi, kafirlik falan mevcut) ye engizitör olmaya yollamak istiyor. kaçma planları falan derken 185 sayfa bitmiş bile.
Teknoloji çok kısıtlı bir biçimde sadece Chantry’nin kontrollünde, soylular ne kadar güçlüyse o kadar gen terapisi alıyor, yüzlerce yıl yaşıyor, çabuk iyileşiyor vs. vs.
Biraz kast sistemi, ayrılıkçılar, ezilenler vs derken dünyası iyi hoş ama hiç mi yenilik olmaz be kardeşim. Hayır aksiyon görene kadar sabredeyim diyordum ama Hadrian’ın dünyayı yeniden keşfeden tecrübesiz ve atarlı ruhuna daha fazla katlanamadım. ha diyeceksin bu kadar mı kötü? hayır, ortalama bir kitap ama bir yanım da goodreads’deki puanları boşa değildir belki diyor. Maks 6/10 benim gözümde.
Youtuber larda acayip seveni var, bir sürü videoda Christopher Ruocchio ve Sun Eater serisi övgüsüne denk gelmemek imkansız Senin seveceğin bir seriye benziyordun
.
Çok emin olmamakla birlikte arasıra önüme denk gelen videolardan anladığım, daha ileri kitapları daha çok tutup sevilmiş gibi. Belki ileride açılıyordur yani, ama benim çok da dikkatimi verdiğim bir seri değildi o yüzden tam hatırlayamadım.
Belki de ben beklentiyi yüksek tuttum biraz ama yazarın prosesi bana uymadı. Bir de ergen ana karakter görünce tüylerim dikiliyor.
Bence @Urahara okur yine de.