Okuyorum (Görsel Başlık)

25 Beğeni

20 Beğeni

İlk Victor Hugo kitabım. Umarım bir okuma sırası yoktur.

21 Beğeni

Sanırım 8 ay sonra ilk kez kitap okuyorum. Eğer bu zinciri kırarsam bir daha da “birkaç gün ara vereyim ya” demeyeceğim.

24 Beğeni

23 Beğeni

Şimdiye kadar çok övüldüğü kadar yok muş. İyi ki tüm seti almamışım…

1 Beğeni

Hocam, keyifli okumalar dilerim. Çeviri ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Akıcı mı? Terimler falan nasıl? Genel olarak.

3 Beğeni

Kaçlara geldin? İlk kitabın ortalarında başlıyordu tempolu kısımlar diye hatırlıyorum.

2 Beğeni

Şampiyonluk sebebi ile henüz 150 leri geçtim ama 150 sayfayı öyle boş bos okuyormuşum gibi geldi. Çeviri özellikle özel isimlerde çok konsantrasyon bozucu…yakmaç makmaç one yaa :smiley: “Devam pişman olmayacaksın” dersen sana güvenim tam :smiley:

4 Beğeni

Daha başındaymışsın, devam devam :smiley:
Öyle üstün bir edebi eser değil ama okuması çok keyifli, temposu çok yüksek, bikaç plot twistle falan bayağı eğlenceli. Yani “Devam pişman olmayacaksın”. :slight_smile:
Son kitabı bekliyorum 2. üçlemeyi okumak için, elim de kaşınıyor hani.

3 Beğeni

Daha başlamamış kitap :smile: Devam devam :smile: .

2 Beğeni

Pegasus’un 6 yı çıkaracağına dair ümidim sıfır. Yazar yedinci ve son kitabı çıkarmak üzere. 6 yı çıkarsa bile 7 yi iki senede anca çıkarır. Tabi hakları devretmezse veya başka yayınevine geçmezse.

2 Beğeni

Kitabın çevirisini gayet iyi buldum ve fantastik bir eserde okuduğumu gayet iyi anlayabilme izlenimini veriyor; bu bakımdan akıcı bir yazım dili kullanılmış diyebilirim. Kitap içinde 200. sayfaya geldim ve elle tutulur bir yazım hatalarıyla karşılaşmadım. Düzgün bir çeviri, edit ve redakte işi olduğunu da belirtmek isterim @AkilcelenKitaplar :pray:t2: Terimler konusunda İngilizce aslına pek bakma şansım olmadı ama TR de anlaşılır kolay duran terimler mevcut. Örneğin; Gölge, Cevher, İdare, Yetenekli, Kâhin vs… (Yer, kıta ve fantastik karakter isimlerini ayrı tutuyorum)

4 Beğeni

Anladım.Yayınevinden çıkan Brandon Sanderson’ın Savaşkıran kitabını okuyup çok beğenmiştim bu anlamda. Hatta tek iyi çeviriye sahip kitabı olduğunu düşünüyorum. Aynı çevirmenin üzerinde çalışması umudumu arttırdı. Malumunuz günümüzde özenle yapılan hazırlık süreci pek kalmadı.İngilizce baskısı ile birlikte alıp karşılaştırmalı okumayı planlıyorum.Çok teşekkürler detaylı cevabınız için.

2 Beğeni

21 Beğeni

O kadar çok merak ediyorum ki anlatamam. Ama alsam okumayacağımı biliyorum. Ulysses ve Yapraklar Evi’nin yanında durup çürüyecek. Yorumunuzu esirgemeyin.

2 Beğeni

Her kitabın bir okunma zamanı vardır, böyle düşünmeyin bence. Bir gün okursunuz elbette. :slight_smile: Çok güzel gidiyor, bilinç akışı türünde yazılmış bir kitap olduğu için seveceğimi biliyordum zaten. Tabii ki yorumlarım. :cherry_blossom:

2 Beğeni

13 Beğeni

Gecikmeli de olsa ufaktan başlamak lazım artık :slightly_smiling_face:

27 Beğeni

20 Beğeni