İş bankasının ismi Üç Silahşor. Neden ö değil de o diye de karşıma çıkar hep ![]()
Hocam, çoğul eki gereksiz. Olay bu.
Yazardan Monte Kristo Kontu’nu okumuştum 1500 sayfa, toplamda 7 günde bitmişti. Kalınlık gözünüzü korkutmasın.
İsim konusuna gelecek olursak İş Bankası doğru isimle çevirmiş aslında. Türkçede sayı sıfatından sonra çoğul eki gelmiyor. Diğer yayınevleri ise dilde yerleşmiş olduğu şekilde kullanıyorlar, bu kitap belki de 150 yıl önce bu şekilde isimlendirilmiştir. Yani birisi geleneğe göre birisi kurala göre çevirmiş.
Ben de araştırdım şimdi, doğru kullanım İş Bankasının ismi. Hem çoğul eki fazlalık hem de şör yerine şor olmalı. TDK bu şekilde öneriyor.
Saçma sapan ama eğlenceli bir manga serisi, çizimlerde hoşuma gitti. Bugün tek oturuşta üçüncü cilde geldim. Athica bu tasarım işlerini çok iyi beceriyor, söylemeden geçmiyeyim.
Göz ü beğendiniz mi?
Evet, bir oturuşta bitirmiştim çok akıcı bir kitaptı.
Sütçü’yü okumaya devam ederken harika bir kitaba başladım dün gece. Mükemmel ![]()
#bizimbuyukchallengemiz madde-20: Gitmek istediğiniz bir ülke edebiyatından bir kitap ![]()
“Genji’nin Hikâyesi” dünyanın ilk romanı. 11. yüzyılın başlarında yazılmış iki ciltlik bi kitap ![]()
İlk cildi bitirdikten sonra yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Benim de listemde olan bir kitap. Belki okumak için daha öne çekebilirim.
Aslında iki cilt için inceleme yazacaktım ama sizin için kısaca düşüncelerimi paylaşırım tabii ki. Şu an çok güzel gidiyor. Bayıldım.
Çok teşekkür ederim, merakla bekliyorum.
Empire of the Vampire’ın İngilizcesi zor geldi, sonraya erteledim; o yüzden başka bir vampir temalı seriden devam ediyorum.
Bu aralar popüler bir kitap ama biraz iç karartıcıymış sanıyorum. Öyle olunca almaktan vazgeçmiştim. Keyifli okumalar.
Evet, duruma göre biraz da değil, oldukça iç karartıcı olabiliyor ama yazarla tanışmak açısından benim çok hoşuma gitti.