Filmi de güzel kitap bitince mutlaka bir gözatın. Hem karşılaştırma imkanı da olur. ![]()
Teşekkürler. Ona da muhakkak bakacağım.
Hemen davranayım ve o klasik soruyu sorayım. ![]()
“İlk üçlemeyi okudunuz mu?” ![]()
![]()
evet evet okudum, merak etmeyin.
O zaman hayırlı yolculuklar ![]()
Lise yıllarıma gittim. 2002 Lise Hazırlık sınıfı derslerde okuyordum bu seriyi. İngilizcem hala bu seri yüzünden iyi değil. ![]()
Askerlik dönemi bitti…
Şu ana kadar büyük hayal kırıklığı yaşıyor ve devam etmekte çok zorlanıyorum.
Tolstoy’ un bu şekilde kumar bağımlısı, cinsel ilişki ve genel ev tutkunu, alkol bağımlısı olmasının yanı sıra, sürekli pişman olan ve kendinden nefret eden dengesiz biri çıkmasını beklemiyordum. Bunlarin yanında nadir de olsa genç kızlara ve hemcinsine ilgisi bende daha büyük şok yarattı. Kendi günlüğünde de belirttiği gibi ;
“Ben Aşağılık, iradesiz, ahlaksızım”
Sıradaki kitabı ;
Sabri Gürses çevirisinden okuyabildiyseniz tebrik ederim. Devrik cümleler, diyaloglarda konuşanın ismini sona eklemeler… Bu sebeple yarıda bırakıp başka çevirilerden okumuştum.
İkinci kitap için bayaği zorlandim evet. Kitabın başlangıcı çok fena kitaba giremedim resmen. Kim kimdir kim konusuyor karman çorman oldu. İlerleyen bölümlerde düzelir gibi oldu sonra yine gitti. Sanki birileri son okumayı parça parça yapıp düzeltmiş gibi.
Üçüncü kitapta sorum yok. Şuan ki derdim Tolstoy ile ilgili öğrendiğim şeyler bende hayal kırıklığı yarattı. Hem okumaya hemde sindirmeye çalışmak oldukça zor. Büyük ihtimal bir süre ara verip kendisini öyle kabul ettikten sonra geri dönücem.
Teşekkürler bilgilendirme için…