Alper Hocam kitabı okuduktan sonra zahmet olmassa kitapla ilgili görüşünüzü alabilir miyim?
Yarıladım sayılır, bence çok iyi bir kitap. Detaya girmeyeyim ama kitap çok fazla konuda spekülasyon yapıyor ve bunu çok iyi yapıyor.
Çok dikkatli okumama rağmen (aynı kitabı bir arkadaşım da okuyor) kaçırdığım bir kaç şey de olmuş.
Teşekkür ederim. Biraz kararsızdım ama sizin yorumunuzdan sonra sepete ekleceğim gibi duruyor
Resimlerin hep Türk çocuklardan alındığını fark ettim fakat kitabın başında kitabın yarışmayı kazananların resmiyle süslendiği yazıyor. Kitabın orjinalinde de sürekli Türk çocukların çizimlerini bastıklarını düşünmüyorum. Orijinalde nasıl resimler kullanıldı bilmiyorum ama yayıncının bu şekilde bir değişime gitmesini doğru bulmadım. Mutlaka izin alınmış veya böyle bir esneklik sunulmuştur belki ama yine de orijinal halini görebilmek isterdim. Bu şekilde bir seçenek sunulmalıydı.
Ekleme: Tahmin ettiğim gibi ödül alanlar yayınlanmış ve ödül alanlara kitaplar gönderilmiş. Orijinal baskı da ciltli ve şömizliymiş.
Ekleme2: Öykü zaten ücretsiz yayınlamış. Bir nevi çocukları sevindirmek amaçlı ortaya çıkmış denilebilir. Bu amaçla yapılan bir çalışmanın telif ücretinin de korkunç olacağını düşünmüyorum zaten ücretsiz yayınlandığı için. Düşündürücü…
Pinokyo en sevdiğim kitaplardan biri
Ufaktan okumaya başladım, ben de severim herhalde. Çocukken hep çizgifilmden gittim
Ben filmini izlemiştim sinemada 2002 yapımı olanı
Tam hatırlamamakla birlikte filmini izlemedim ama belki bilirsiniz Fox Kids vardı. Orada çizgifilmi oluyordu. Oradan izliyordum
Balık ve yunus kelimelerini aynı kapakta görünce “Yunuslar balık değil, memelidir” diyesim geldi. Kitapta yunusa balık denmediğini umuyorum
Aklıma gelmediği için dikkat etmedim buna ama hatırladığım kadarıyla balık demiyor.
Eski bir dostu görmüş kadar oldum
Biraz da Amerikan edebiyatı okuyalım. (Orijinali İngilizce yazılmış metinleri çeviriden okurken, fakülteden edebiyat hocalarımın bir köşeden fırtıp yargılayan gözlerle bana bakacaklarmış gibi hissediyorum )