Yine başlamakta geç kaldığım bir seriye başlıyorum
Narnia Günlüklerine kısa bir ara
“İnsan bakmasını bilirse hayat yeterince zengindir.Görmekten aciz birinin Paris’e yada Londra’ya gitmesi bir işe yaramayacaktır.”
Çapraz okuma yapıyorum. Don Quijote’yi sakin bir tempo ile okumaya devam ederken, Ana’yı da okuma sürecime katmak istedim.
Anketimi kazanan bu tuğlaya, bayram tatilim başlayana kadar yavaş yavaş giriş yapayım dedim. Çapraza da bir iki kitap almayı düşünüyorum. Oy veren herkese teşekkür ederim (tabii şimdilik, kitap ilerledikçe iyi niyetlerimi de iletebilirim).
Zekasını beğendiğim güzel insanlardan Gökhan beyin alanında uzman ve ileri gelenlerden topladığı cevaplar ile oluşturduğu kaliteli bir derleme. Sanırım 30 a yakın kişinin görüşlerini içeriyor.
Gökhan şen in kendi kısmını ve ekonomi alanını keyifle okudum, ufak ufak sanayi politikalarına geçeceğim. Üst üste okumuyorum, boşlukta bir görüş bir görüş şeklinde dikkatimi verebileceğim anlarda bakınıyorum 5-10 sayfa aralıklarında sürüyorlar zaten.
Bir gün arabayı tamire götürmüştüm. Uzun bir onarım macerasından sonra teslim almaya gidince arabanın önünde -ki plakasının JM olması nedeniyle kendisine Jamaikalı derdik; bir önceki arabamızın plakası CAP’tı Cabbar derdik, ondan önceki SF idi ona da SeFa derdik- Jameikalı’nın hemen önünde “artık değiştirme zamanı geldi” demiştim. Genç teknisyen ciddi ciddi kulağıma eğildi ve “Sakın kulağı duymasın” deyin" dedi. Şaşkınlıkla yüzüne bakınca “Eğer duyarsa alınır ve küser o zaman daha çok problem çıkarır” dediydi. Şimdi sizde kocaman kitaba Tuğla dediniz, “Sakın kulağı duymasın” deyiniz…
Sakın kulağı duymasın o zaman. Örnekler harika yalnız… Kitabın ilk bölümünü bitirdim ve neden okuyanların zorlandığını anladım. Gerçekten çok fazla bilgi yüklü, resmen her şeyi araştırma, google’dan bakma isteği doğuruyor. Şu ana kadar baya beğenecekmişim gibi hissediyorum, bakalım.
- cilt o kadar kötüydü ki araya neredeyse 10 tane kitap sıkıştırdım. Şimdi 2. bir şans verip 2. cilt’e başladım ve yaklaşık 300 sayfa kadar okudum. İlk kısma göre çok çok daha iyi olduğunu gözlemledim. Şimdiye kadar okuduğum en geç açılan kitaplardan birisi olmuş. Gerçi henüz tam olarak açıldığını da söylemem.
Foucault Sarkacı 4 yıldır listemde olan bir kitaptı ve okumaya bir türlü fırsat bulamamıştım. Bayramda @Okuryorum’un okuma planını aynen deruhte edeceğim. Ayrıca kitabı yarım bırakan bir çok kişi olduğunu gördüm, bununla ilgili bir etkinlik yapabilir miyiz? Ne dersiniz?