Keşke hangi kitap olduğunu da görseydik
Yorum alabilir miyim??
Daha başlardayım. Yarısına gelirsem en azından daha uygun bir yorum yapabilirim. Şimdilik bir şey demem doğru olmaz.
LXI - Karamazov Kardeşler Bundan sonra şömizlerini de fotoğrafa koyarım…
Hüseyin Rahmi Gürpınar hiç okumadığım bir yazardı. Başlamak için Heybeliada’yı seçtim. Kitabın arkasındaki kadrajda Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi var. Heybeliada Ruhban Okulu’na çıkarken çektim.
Okumadığım Türk yazarlar kervanında Sait Faik’te bulunmaktaydı. Bu sebeple sonra Burgazada’ya Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni, adanın şahane doğasını ve yapılarını görmek için gittik.
Her iki yazarın müzesine de giremedik. Gürpınar müzesinin kapalı olduğunu bilerek gittik. Ama Sait Faik sürpriz oldu. Resmi tatillerde müzeler hep açık olur ama kapalı olmasına anlam veremedim. Elimizde hiç Abasıyanık’ın kitabının olmadığını farkedip yolumuzu biraz uzatsakta Kadıköy’e yol aldık. Burgazada’nın imbikten geçirildiği Son Kuşlar ile Burgazada’da bir sokak ismi olarak karşıma çıktığı için Sarnıç’ı Kadıköy İş Bankası Kitabevi’nden aldım. Her iki yazarın da kitaplarının tamamını bitirip müzelerini hakkıyla gezmeyi düşünüyorum.
Batı Sahili Yıllıkları 1: Marifetler - UrsUla K. Le Guin
Çocuklar kendilerine anlatılan şeyleri görebilirler.
Çakmaktaşı ile çelik yıllarca yan yana durur da en ufak bir kıpırtı olmaz, ama birbirine sürtersen kıvılcımlar saçarlar. İsyan anlık bir şeydir, birden ortaya çıkar, bir kıvılcım, bir ateş gibidir.
Yazarın okuduğum 7. ve 8. kitapları. Polisiye türüne, cinayet ve seri katillere meraklı olduğum için bu kitapları çerez niyetine okuyorum. Kitaplar vasat diyemem ama çok da iyi değiller. Kitap bazında tek tek not vermeyeyim, yazarın elinden çıkan kitaplara ortalama notum 7/10. Böyle şeylere meraklıysanız kesinlikle tavsiye ederim