Eğer bilmiyorsanız forum üyelerinden @Everfever kitabın editörü @YaprakOnur ise çevirmeni. @YaprakOnur’a mayıs ayında buradan sormuştum ve alttaki cevabı almıştım. Galiba son açıklama bu. Eğer @YaprakOnur veya @Everfever bize son durumla ilgili bilgi vermezse tabi.
Bu seri tamamlanmazsa sıkıntı yaratırım.
Witcher için de kazanın ateşini harlar mısınız?
Bu konuda bir şey yapmayacağım. Witcher alamadım, alamıyorum, alamayacağım… Sizlere bol şans.
Witcher kitaplarını bizi çok bekletmeden basıyordu Pegasus ama 8. kitapla ilgili hiç bir şey olmasa bile bir şeyler oldu, basılmadı.
Bu ekonomik düzende her şeye her şey olabilir.
Son kitabın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Hatta son kitabın başına gelenlerden iki sezonluk dizi çıkar, Emmy alır.
Basmayı planladığınız yeni fantastik eserler var mı Kemal Bey? 2022’de şöyle güzel bir bomba da siz patlatsanız keşke.
Hyperion devamını bekliyoruz sabırsızlıkla.
Kendi kitabımı basacağım! En bombası o olur bence
@Gelu Hyperion’un devamı bu yıl içinde (muhtemelen sonbahar gibi) gelecektir.
Bu yıl pegasustan beklediğim kitaplar :
Witcher’ın ve Temeraire’nin son romanları,
Hyperion serisinin devamı,
Hançer ve Sikke serisinin devamı,
Kızıl Kraliçe’nin Savaşı serisinin devamı.
Hyperion devam kitabı ne zaman gelecek acaba? Hançer ve Sikke kitabının ilk ikisinin kitapyurdu satış adedi Hyperion’dan daha az. Hyperion kısa süre önceye kadar bayağı az satmıştı aslında. Şimdi bakınca biraz daha sattığını gördüm.
Edit: Yanlış hatırlamıyorsam 2 ay falan önce baktığımda 90 küsür olan satış adedi 250 civarına fırlamış. İlginç bir artış.
Kızıl Yükseliş (Pierce Brown) Serisinin 6. kitabının çıkmasına neredeyse 1 ay kaldı ama bizde hala 5. kitap çevrilmemiş.
Hala çevirilip yayımlanacak mı yoksa tamamen bırakıldı mı seri ?
Umut verici o tarih bandrol alınma tarihi ise 11 gün önce olması garip ama yanıtladığın için teşekkürler
Karanlık Çağ’ı bir türlü çıkartamadılar bu kadar uzun sürede de bir kitap çıkmaz mı arkadaş 2019’da çıkmış kitap aradan 4 yıl geçmiş. Yazık verdiğimiz paraya. Bir daha asla tercih etmeyeceğim yayınevi. Okuyucuya saygısızlık oluyor artık. Sayenizde seriyi unuttum.
Bir şey sormak istiyorum.
Wulf Dorn’un L’ossessione kitabını çevirecek misiniz acaba?
Diğer (neredeyse) tüm kitapları yayınlanmış ama bu kitap yayınlanmamış. Uzun zamandır bu kitabın çevrilip yayınlanmasını bekliyorum da, acaba bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Benim için gerçekten önemli, cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Ne kadar önemli olabilir ki? Kitap nihayetinde.
Bu adam Alman olduğuna göre kitabın özgün adı bu olmayabilir.
Siz kitabın İtalyanca baskısını soruyorsunuz.
…
Özgün adı Trigger II - Das Böse kehrt zurück. Ülkemizde Psikiyatrist adıyla yayımlanan kitabın devam kitabıymış. Ha bu yüzden sizin için çok önemli. Şimdi anladım.
Hyperiondan da umudu kestim artık.telifi ithaki ye mi geçmişti sanki?
Uzun zamandır Pegasus yayınevinden kitap okumamıştım. Şu an Sebastian Fitzek’ten Terapi’yi okumaya başladım. İlk sayfayı çevirince tam üç kez yanlışlıkla çift sayfa mı çevirdim diye kontrol ettim ama tek sayfaydı. Fiyat politikası, devam etmeyen seriler vs yayınevinin eleştirilecek çok fazla şeyi var fakat basım kalitesi konusunda Türkiye’nin açık ara en iyileri. Kalitesiz işçilikleri aynı fiyata satanlardansa, en azından verilen paranın boşa gitmediğini görmek güzel his. Aydınger kağıdı gibi arkasını gösteren incecik kitap sayfalarından sonra çok iyi geldi böyle kaliteli, ucuza kaçılmamış işçilik görmek. Teşekkürler Pegasus.