Rick Riordan Kitapları

Son seri haricindeki tüm kitapları okumuş biri olarak izlenimlerim:
Percy Jackson ve Olimposlular: Yunan mitolojisi hakkında çok doyurucu, sonunu merak ettiren karakterlerle dolu, kesinlikle sürükleyici kitaplar, tek eksi yanı çocuksu kalması olabilir.

Olimpos Kahramanları: İlk serinin aksine ilk 3 kitapta karakter sayısının azlığından dolayı sürükleyiciliğini kaybetmiş, Yunan mitolojisi hakkında yine çok doyurucu, daha az çocuksu kitaplar. Beş kitap boyunca hiçbir haz almasanız dahi 5. kitabın son 4 sayfası için kesinlikle okunabilir.

Kane Günceleri: Bence Rioridan’ın baş yapıtları olan Mısır mitolojisi hakkındaki bu üç kitap, size kendisinin ardından Mısır mitolojisi hakkında 10 kitap daha okutabilecek sürükleyicilikte ve dolu dolu. Mitolojik unsurlar çok iyi işlenmiş ve kesinlikle okunmalı, ancak yine biraz çocuksu (Biraz argo ve cinselliğe ihtiyaç var.)

Magnus Chase ve Asgard Tanrıları: Benim diğerlerinden daha yetersiz bulduğum bu seri açıkçası, beni İskandinav mitolojisine doyurmadı. Bunda büyümemin ve çocuksu olay ve nesnelerin gözüme çarpması önemli bir etken olabilir ancak,ben bu seriden yeterli hazzı alamadım.Daha iyi işlenebilirdi, yine de okunabilir bir seri olduğu kanaatindeyim

11 Beğeni