Yok artık. Yıllar önce görüyordum, bu adamın “Şehzadem, devletlüm.” diye elini eteğini öpüyorlardı. Sanırım onun gazıyla kendisini cidden önemli biri zannediyor hâlâ. Neo-Osmanlıcılık enteresan bir şey gerçekten.
Birine kitap okur musunuz diye sormuştum, bana “kitap okumayı pek sevmiyorum, ben daha çok yazıyorum” demişti o geldi aklıma
Buraya da uğramıştı o türden biri. Kullandığı kelimelerin anlamından bihaber ama “Beni kimler kimler övdü” diye kendine değer biçmeye uğraşıyordu.
İnsanlar çok acayip.
Her şeye dantel ören annelerimiz, babaanne, anneannelerimiz, teyzelerimiz… bunu nasıl olup da yapmamışlar.
Türkano mı diyelim biz de.
Kanadalılar, ABD ile olan ticaret savaşı nedeniyle Americano’nun adını Canadiano olarak değiştirdi.
Aydın’da Fenerbahçe taraftarı olan Şeref Bahçe, takımı 84-85 sezonunda şampiyon olunca oğluna Fener ismini koydu.
Çok doğru. Üzerine söylenebilecek hiç bir kelime yok.
Hakan Fidan: “Yarım doktor candan, yarım hoca imandan, yarım stratejik akıl da milletleri bekasından eder.”
Son 1 hafta içinde Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilecekken gümrükten dönen ürünler:
• Kaymak
• Antep fıstığı çekirdeği
• Haşhaş ezmesi
• Kuru incir
• Organik kayısı parçası
• Kimyon tohumu
• Taze biber
• Armut
• Kayısı
Olanlar ile ilgilenmediğine göre el iyi gelmiş herhalde.
TBMM’de gerginlik yaşandığı sırada bir milletvekilinin telefonda batak oynadığı anlar görüntülendi.
Başka bir şeyin emaresi bu ama bu sefer şakasını yapayım.
Danimarkalı komutanlar Erkin Koray’ı duymuşlar.
https://x.com/bosunatiklama/status/1904877301260595481?t=FOXjKSPydoZTxvGn2s6euQ&s=19