Sosyal Medya Platformlarında İlgi Çeken Yorumlar

17 Beğeni

18 Beğeni

Kartal mı ne kartalı? O süper Konyalı.

7 Beğeni

Mevlana gördüm ben de. Tek fark bana Quidditch oynuyor gibi geldi. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Bende de çamaşır makinesi bozukluğu var, çalışırken ara ara evin içinde gezmeye çıkıyorum. :slight_smile:

12 Beğeni

Bendeki de elektrik süpürgesi bozukluğu. Ara sıra çalı süpürgesi sanıp uçmaya çalışıyorum. :buyucu:

6 Beğeni

:slight_smile:

https://twitter.com/cocuktrr/status/1435703513435234313?s=19

12 Beğeni
10 Beğeni
13 Beğeni
4 Beğeni

Belki çok önemli değil ama filmlerde kitaplarda çok nadiren denk geldiğimiz yerçekimi, o gezegenin doğal ortamına (gazlar vs) uygun evrimleşmiş canlıların olduğu anlatıları daha çok seviyorum.

4 Beğeni

Ben de. Hard sci-fi yazarları bu konuya genelde özen gösteriyorlar.

Robert L. Forward’ın Dragon’s Egg romanında bir nötron yıldızında (yerçekim kuvveti dünyadakinin 68 milyar katı) yaşayan ve mecburen ancak birkaç milimetreye kadar büyüyebilen akıllı canlıların medeniyet kurma çabası konu ediliyordu. Böyle zorlu bir ortamdaki doğa yasaları canlılar için çok değişik sonuçlara yol açıyordu; mesela bu canlıların gözleri 100 mikrometre büyüklüğünde olduğu için sadece morötesi ve X-ışını tayfını görebiliyorlardı. Ayrıca genel ve özel görelilik kuramları yasalarınca bu arkadaşlar insanlardan milyonca kez daha hızlı gelişip (baskın güçlü etkileşim sebebiyle kimyasal süreçler dünyadakinden bir milyon kat daha çabuk vuku buluyorlardı), milyonlarca kez daha hızlı düşünüyorlardı. Böyle sağlam düşünce deneyleri sunan kitapları seviyorum.

10 Beğeni

Doğduğum günden bu yana ben.

5 Beğeni

21 Beğeni
13 Beğeni
4 Beğeni

16 Beğeni

Yorum faydalı oldu mu?

21 Beğeni

:smile_cat:

15 Beğeni

Yeni bir güncelleme yapayım o zaman.

Merhaba oyununuz çok güzel zira ben bu oyunda karpuz olmasını hiç uygun bulmadım karpuz yuvarlak olduğu için insanların cinsel dürtülerini açığa çıkarıp onları tahrik ediyor lütfen oyunda karpuz yerine limon gibi daha ahlaklı meyveler kullanın teşekkürler.

Herkes bir meyve yazarsa böyle devam ettiririz. :slight_smile:

2 Beğeni