Sosyal Medya Platformlarında İlgi Çeken Yorumlar

Kitap kampanyaları başlığında mı paylaşmalıydım. :slight_smile:

2 Beğeni

İdefix’te de %50 indirimde Fol.

1 Beğeni

Şimdi baktım %35’e çekmişler :grimacing:

:slight_smile:

9 Beğeni
4 Beğeni

Kötü espri sever ve sıkça yaparım. Ama bu kötü bile değil. :innocent:

1 Beğeni

Tam İrlanda fuck off’u. :smiley:

7 Beğeni

Belki bilenler vardır diye sorayım istedim.

Bu video gerçek mi?
Sakallı şapkalı şahıs Maocu mu?

2 Beğeni

Aklıma alttaki karikatür geldi nedense. :sweat_smile:

11 Beğeni

4 Beğeni

6 Beğeni

https://twitter.com/HerGunBirDozz/status/1465419535373250572?s=20

15 Beğeni

Retweetlenen görsel:

12 Beğeni
9 Beğeni

En başta nasıl kabul ettiler o ismi onu öğrenmeyi daha çok isterdim.

5 Beğeni

Dünya bu derece birbirinden haberdar değildi, bilmiyor olabilirler. Belki bilen varsa da bizde bu kelime kullanılmadığı için önemsemediler.

Aslında Cumhuriyet’e kadar bizde köle ve köle pazarları var ama Avrupa ya da Amerika da olduğu gibi tam olarak toprağa bağlı bir kölelik düzeni yoktu.

Artık durumlar değişti Eti hem dünya da bir çok ulusal pazara girdi hem de ülkemizde Afrika kökenli yasal ve yasadışı olarak gelmiş çok sayıda siyahi var.

1 Beğeni

Ben İspanyol olsaydım ya da anadilim İspanyolca veya Portekizce olsaydı ve Avrupa’nın kendi yalama olmuş hassasiyetleri yüzünden kendi dilimdeki “Siyah” (negro) kelimesini hiçbir yerde kullanamasaydım, "Avrupa’nın ayrı hassasiyetlerinin ayrı … " diye girerdim konuya.

Adamlar “Türk” denilince bizi alenen deveye binen fesli bedeviler olarak yaftalarken biz adamlara yaranmak için tarihin hiçbir döneminde aşağılama olarak kullanılmamasına rağmen kendi dilimizdeki Zenci kelimesini kendimiz sansürleyip bisküvi isimlerini bile değiştiriyoruz.

Sosyo-Kültürel eziklik bu olsa gerek.

18 Beğeni

Umarım şakadır. :sweat_smile:

6 Beğeni

@Bunn-Y

• ilave olarak bazı kelimeler zamanla daha farklı ve yoğun bir anlam kazanıyor.
    Hababam sınıfında öğretmenler tanışırken hocalardan biri Mahmut Hoca’ya " Ben İsmet, Kürt İsmet" der. Bugün bu sahne çekilse lakap olarak değil ayrı bir kimlik olarak anlaşılır.

Negro kendi başına bu anlamı taşımadı. Zamanla anlamı biraz daha ağır ve derin bir hal aldı öyle ki bir çok siyahi bu kelimeyi art niyet olmadan kullanıyordu.
image

2 Beğeni
10 Beğeni