Stephen King Kitapları

Merhaba Stephen king kitaplığı oluşturacağım burdaki kitaplar türkçe cevirisi olan tüm kitaplar değil mi ?

1 Beğeni

Evet buradaki kitapların hepsi Türkçeye çevrilmiş kitaplar. Ancak baskısı bulunmayan kitaplar mevcut. Yani bulman imkansız gibi birşey.

2 Beğeni

Biraz araştırırsa bulabileceğini tahmin ediyorum. Tabii 300-400 TL civarında oluyor genelde baskısı tükendiği için.

2 Beğeni

stephen king dışında önerdiğiniz yazar var mı

Bazı kitapları karaborsada olduğu için Stephen King kitaplığı yapmaktan vazgeçtiğinizi görüyorum. Ancak çoğu kitabının yeni baskısı var. Sadece 3-5 kitabı gerçekten bulunmuyor. Çoğunun yeni baskıları Altın kitaplar yayın evi tarafından yapılıyor zaten.

Bu sorunun cevabı forumda var. Korku gerilim türünde Stephen King dışında yazarlar var ama Stephen King üzerinde ve daha iyi yazabilen korku gerilim yazarı bulabilir misiniz bilmiyorum.

Altın kitaplar 2019 yılında King okurlarını memnun etti bence uzun zamandır baskıları olmayan iki kitabı tekrar çıkardılar. Eksik olanları da zamanla basarlar diye düşünüyorum. King kitaplığı kurmaya başlasanız zaten 50-60 kitap var onları toplad okudum diyene kadar bence eksikler tamamlanır.

1 Beğeni

yok efendim karaborsadan dolayı vazgecmek değil,
ben sadece ekstra olarak soruyorum

Bu türde yazan, yazmış birçok başarılı yazar var. H.P Lovecraft, Edgar Allan Poe, Bram Stoker, Clive Barker gibi. Polisiye gerilim dalında da yazan yazarlar var Jean Christophe Grange, Tess Gerritsen, Mort Castle, Harlan Coben, S.J Bolton gibi ama hangisi size daha çok hitap eder bilmiyorum.

2 Beğeni

Başka sansür uygulayacakları birşey var mıdır bilmiyorum. Örnekte konuşma bölümlerinde kırpmalar var, küfürler “lanet olsun” a çevrilmiş hatta bazı yerlerde kullanılmamış bile. Çevirmeninin Gönül suveren olduğu tüm kitaplar böyle sanırım. Çünkü vakıfı da onun çevirisi ve ingilizcesi karşılaştırmalı okudum. Bir dönem sanırım altın kitaplar küfüre izin vermiyorlardı. Kendi açımdan “bir anlatıyı yazarın anlattığından daha yumuşak hale getirme” olayını sansür olarak görüyorum. Belki tam karşılığı değildir haklısın o konuda. :sweat_smile:

@fortknoxt ilk mesajdaki liste tüm kitapları içeriyor mu ? Son birkaç tablom daha kaldı eğer tam ise türkçe karşılıklar için bunu kullanayım :love_you_gesture:t2:

1 Beğeni

Liste Türkçeye çıkmış tüm kitapları içeriyor. Eksik kalan olduğunu düşünmüyorum. Kullanabilirsin.

1 Beğeni

merhaba Stephen King kitaplığına başladım bugün 3 kitap ile, size sorum şu : kitaplarda hangileri seri hangileri diğer kitabın devamıdır.Kara Kule serisi dışında

Bay Mercedes-Kim Bulduysa Onundur-Son Nöbet (Sanırım Yabancı kitabı da bağlantılı)
Medyum-Doktor Uyku
Yaratık-Düzenleyiciler
Rüyalar ve Karabasanlar 1-2-3 serisi

5 Beğeni

Yabancı doğrudan bağlantılı değil, Bill Hodges üçlemesinden bir karakter dahil oluyor ama üçleme ile ilgili 1-2 küçük spoiler var. Üçlemeden sonra okunursa hem Bill Hodges’ten spoiler okunmamış olur hem de Yabancıya dahil olan karakterin ( 2021’de bu karakterin yeni kitabı gelecek) gelişimi okunmuş olur.

Yukarıda yazanlara ek olarak;

• Tılsım sonrasında Kara Ev
1 Beğeni

Bilgi için teşekkürler. Üçlemeyi daha yeni bitirdim ve Yabancı’yı devam kitabı sanıyordum. Aslında King’in her kitabında diğer kitaplara ve karakterlerine göndermeler var. Küçük küçük de olsa yapıyor bunu King. Aslında bu ayrı bir başlıkta incelenmeli bana kalırsa.

2 Beğeni

Üçlemeyi okuduysanız biliyorsunuzdur üçleme bitmesiyle başka bir yere evriliyor. Yabancıya dahil olan karakter ile Bill Hodges 4 kitap çıkacak. Okumayanlar olduğu için açık yazamıyorum ama siz anlamışsınızdır. Belki devam kitabı demek doğru olmayabilir ama Bill Hodges ile bağlantılı yan kitap denilebilir.

1 Beğeni

Romanları

İlk Baskı Orijinal Adı Türkçe Çeviri Seri
1974 Carrie Göz
1975 Salem’s Lot Korku Ağı
1977 The Shining Medyum
1978 The Stand Mahşer
1979 The Dead Zone Çağrı
1980 Firestarter Tepki
1981 Cujo Kujo
1982 The Dark Tower: The Gunslinger Kara Kule 1 : Silahşör Kara Kule 1
1983 Pet Sematary Hayvan Mezarlığı
1983 Christine Christine
1984 The Talisman Tılsım Tılsım – Kara Ev
1985 Cycle of the Werewolf Kurtadamın Döngüsü
1986 It O
1987 The Eyes of the Dragon Ejderhanın Gözleri
1987 The Dark Tower: The Drawing of the Three Kara Kule 2: Üç’ün Çekilişi Kara Kule 2
1987 Misery Sadist
1987 The Tommyknockers Şeffaf
1989 The Dark Half Hayatı Emen Karanlık
1990 The Stand: The Complete & Uncut Edition Mahşer ( Tam Metin)
1991 Needful Things Ruhlar Dükkanı
1991 The Dark Tower: The Waste Lands Kara Kule 3: Çorak Topraklar Kara Kule 3
1992 Gerald’s Game Oyun
1993 Dolores Claiborne Dolores Claiborne
1994 Insomnia Uykusuzluk
1995 Rose Madder Çılgınlığın Ötesi
1996 Desperation Yaratık
1996 The Green Mile: The Two Dead Girls Yeşil Yol 1: İki Ölü Kız Yeşil Yol 1
1996 The Green Mile: The Mouse on the Mile Yeşil Yol 2: Ölüm Hücresindeki Fare Yeşil Yol 2
1996 The Green Mile: Coffey’s Hands Yeşil Yol 3: Coffey’nin Elleri Yeşil Yol 3
1996 The Green Mile: The Bad Death of Eduard Delacroix Yeşil Yol 4: Ölümün En Kötüsü Yeşil Yol 4
1996 The Green Mile: Night Journey Yeşil Yol 5: Gece Yolcuları Yeşil Yol 5
1996 The Green Mile: Coffey on the Mile Yeşil Yol 6: Coffey Yeşil Yolda Yeşil Yol 6
1997 The Dark Tower: Wizard and Glass Kara Kule 4: Büyücü ve Cam Küre Kara Kule 4
1998 Bag of Bones Kemik Torbası
1999 The Girl Who Loved Tom Gordon Tom Gordon’a Aşık Olan Kız
2000 The Green Mile: The Complete Serial Novel Yeşil Yol (Tüm Seri) Yeşil Yol Tüm Seri
2001 Dreamcatcher Rüya Avcısı
2001 Black House Kara Ev Tılsım – Kara Ev
2002 From A Buick 8 Buick 8
2003 The Dark Tower: The Gunslinger (Revised)
2003 The Dark Tower: Wolves of the Calla Kara Kule 5: Calla’nın Kurtları Kara Kule 5
2004 The Dark Tower: Song of Susannah Kara Kule 6: Susannah’nın Şarkısı Kara Kule 6
2004 The Dark Tower Kara Kule Kara Kule 7
2005 The Colorado Kid Colorado Kid
2005 Salem’s Lot Illustrated Edition
2006 Cell Cep
2006 Lisey’s Story Bir Aşk Hikayesi
2008 Duma Key Duma Adası
2009 Under the Dome Kubbenin Altında
2011 11/22/63 11/22/63
2012 The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar Kara Kule 4.5
2013 Doctor Sleep Doktor Uyku
2013 Joyland Eğlence Parkı
2014 Mr. Mercedes Bay Mercedes Bill Hodges Üçlemesi 1
2014 Revival Diriliş
2015 Finders Keepers Kim Bulduysa Onundur Bill Hodges Üçlemesi 2
2015 Joyland Illustrated Edition
2016 End of Watch Son Nöbet Bill Hodges Üçlemesi 3
2017 Sleeping Beauties Uyuyan Güzeller
2018 The Outsider Yabancı
2019 The Institute

RİCHARD BACHMAN

Yıl Orijinal Adı Türkçe Çeviri Türkçe Kitap
1 1977 Rage- Emin değilim ama Ceset kitabında olan Hiddet isimli uzun öykü olabilir
2 1979 The Long Walk Uzun Yürüyüş Azrail Koşuyor
3 1981 Roadwork Ateş Yolu
4 1982 The Running Man Azrail Koşuyor Azrail Koşuyor
5 1984 Thinner Falcı
6 1985 The Bachman Books
7 1996 The Regulators Düzenleyiciler
8 2007 Blaze Yüzyılın Suçlusu Blaze

ÖYKÜ KİTAPLARI

1978 Night Shift Hayaletin Garip Huyları
1982 Different Seasons Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli
1985 Skeleton Crew Sis
1990 Four Past Midnight Gece Yarısını Dört Geçe
1993 Nightmares & Dreamscapes Rüyalar ve Karabasanlar
1999 Hearts in Atlantis Maça Kızı
2002 Everything’s Eventual Karanlık Öyküler
2008 Just After Sunset Karanlık Çökünce
2009 Stephen King Goes to the Movies
2010 Full Dark, No Stars Zifiri Karanlık Yıldızsız Gece
2015 The Bazaar of Bad Dreams Kabuslar Pazarı
2022 If It Bleeds - 2022’de çıkacak

Kısa Romanlar - Uzun Öyküler (Novellas)

Yıl Orijinal Adı Türkçe Çeviri Kitap – Türkçe
A Very Tight Place
Elevation
Gwendy’s Button Box Gwendy’nin Düğme Kutusu
N
1980 The Mist Sis Sis
1982 Apt Pupil Yetenekli Öğrenci Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli
1982 Rita Hayworth and Shawshank Redemption Esaretin Bedeli Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli
1982 The Body Ceset Ceset
1982 The Breathing Method
1990 Secret Window, Secret Garden Gizli Pencere Gizli Bahçe Gece Yarısını Dört Geçe
1990 The Langoliers Umacılar Gece Yarısını Dört Geçe
1990 The Library Policeman Kütüphane Polisi Gece Yarısını Dört Geçe
1990 The Sun Dog Güneş Köpeği Gece Yarısını Dört Geçe
1994 Blind Willie Kör Willie Maça Kızı
1999 Hearts in Atlantis Atlantis’de Kupalar Maça Kızı
1999 Heavenly Shades of Night Are Falling Gecenin Göksel Tonları Düşüyor Maça Kızı
1999 Low Men in Yellow Coats Sarı Giysili Alçak Adamlar Maça Kızı
1999 Why We’re in Vietnam Niçin Vietnam’dayız? Maça Kızı
2015 Blockade Billy Barikat Bily Kabuslar Pazarı
2015 UR Ur Kabuslar Pazarı

KURGU DIŞI

Yıl Orijinal Adı Türkçe Çeviri Yayınevi
1981 Danse Macabre Ölüm Dansı Sayfa 6
1988 Nightmares in the Sky
1994 Mid-Life Confidential: The Rock Bottom Remainders Tour America With Three Chords and an Attitude
2000 On Writing: A Memoir of the Craft Yazma Sanatı Altın
2005 Secret Windows: Essays and Fiction on the Craft of Writing
2005 Faithful - Beyzbol üzerine
2013 GUNS - Amazon kindle versiyon olarak yayınlamış

Bir de kısa öyküler var ama tam oluşturmadım o listeyi, oluşturduğumda eklerim.

@Ozgur sana yardımcı olayım, benim excelde tuttuğum listeyi paylaşayım eksik, fazla, yanlış varsa sen derleyip toparlarsın.

15 Beğeni

Üçleme hakkında pek bir şey söylemek istemiyorum açıkçası. Spoiler olur mu bilmiyorum ama son kitabında King’in polisiye tarzını bir kenara bırakıp Göz romanını yazdığı tarza neden dönüş yapmış bu beni üzdü.

1 Beğeni

Kötü karakterin “süper gücü” için diyorsun bunu herhalde ama aslında bu güç ya da özellik doğaüstü bir güç değil, günümüz bilimi için imkansız olsa da geleceğin biliminin olanaklı gördüğü bir durum.

Ekleme: @Montana fark etmişsindir, King galiba ilk kez Amerikan arabaları yerine başka bir ülkenin arabasına bu seride anlamlar yüklüyor. “Mercedesli katil” King romanlarında arabalar önemli yer teşkil ediyor. Örnegin Amerikan arabaları hep övgü alır, King’in karakterleri Asya arabalarını sevmezler vb. Bir gün belki birileri King’in kitaplarından yola çıkarak King’in arabaları diye bir inceleme yapabilir. Yapan olsa çok da iyi olurdu.

Bazen King kitapları ile ilgili bir yerlerde yorumlar, incelemeler okurken, okuduğum kitaplarında dünya kadar şeyi kaçırdığımın farkına varıyorum. Yurt dışında muhtemelen çok sayıda incelemeye konu olmuştur ama dil bilmediğim için bunları kaçırıyorum ben.

3 Beğeni

Evet ilk defa oluyor bu. Övgüyle bahsediyor hatta Mercedes’in kapıları zorla açılamaz, motorları sağlamdır gibisinden övgüler var içerikte.

Normalde Buick 8 veya Christine romanlarında Amerikan arabalarından vazgeçmezdi.

Tabii orijinal dilinde belki daha fazla gönderme vardır ancak çeviri kitaplarda da rastlanıyor. Mesela Bay Mercedes’in bir sayfasında Pennywise’dan bahsediyor.

Not: Bay Mercedes 66. sayfa.

1 Beğeni

merhaba ejdehanın gözleri kitabı için hangi yayınevini tercih etmeliyim,
inkilap mı
sayfa 6 mı ?