Sene 1994, çatı anteniyle seyrebildiğimiz UHF bandından karasal yayın yapan efsane MTV kanalı Türkiye için zirve dönemini yaşıyordu. Tekno müzik’te Culture Beat, PopR&B’de Madonna, Soul müzikte Tony Braxton, Europop’ta Ace of Base fırtınalar gibi eserken bir Rock grubu bir anda tüm dikkatleri üzerine toplamıştı: The Cranberries.
Grubun “Zombie” şarkısının klibinin MTV’de döndüğü zamanları hatırlıyorum. Muhteşem zamanlardı.
O dönemi yaşayanlar/hatırlayanlar el kaldırabilir mi ?
Yine yardırmış yıkmış ortalığı…
Arada bir dinlemek lazım bunları, popüler kültür bayıyor bi yerden sonra abi
Popüler kültürden neler dinliyoruz acaba merak ettim ![]()
![]()
Dinleyelim. Beyni kemiren düşünceleri savuşturarak yazılan metni tamamlayıp hafiflemenin keyfiyle dinleyelim. Günde defalarca kez, aç karna, tok karna, hatta yarı doygunluk halinde; 70’lerin saykodelik "nugget"larından şaşmayalım. Milenyumun pespayeliğine sırt çevirelim. Dünya çökerken, gerçekliğin dokusu kaçınılmaz bir biçimde yırtılırken, son defa yükselen o ürpertici, kahredici ve kederli seslere kulak verelim.
Sonra ne mi oldu?
Modern Talking. Pop müzik. Uyduruk synth’ler.
Not: Türkiye’de müziği en kaliteli biçimde dinleyebileceğimiz platformlardan biri Deezer. Bütün arkadaşlara öneriyorum. Sponsorluk almadım. Alsaydım Tidal’dan alırdım zaten. Çamur gibi bir ses kalitesine sahip Spotify’dan kurtulmanız için söylüyorum.
Şimdi anlamadım, Modern Talking’e uyduruk synth pop müzik yapan grup mu denildi ?
Eğer öyleyse ilk çıktıkları 1985 yılından bu yana her albümünün parça tesirli bomba etkisi yaratmış bu grubun “Do You Wanna” adlı şaheserlerinden haberinin olmadığını düşündüğüm bir söylem.
Ama dirisin, ha