Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?

Sene 1994, çatı anteniyle seyrebildiğimiz UHF bandından karasal yayın yapan efsane MTV kanalı Türkiye için zirve dönemini yaşıyordu. Tekno müzik’te Culture Beat, PopR&B’de Madonna, Soul müzikte Tony Braxton, Europop’ta Ace of Base fırtınalar gibi eserken bir Rock grubu bir anda tüm dikkatleri üzerine toplamıştı: The Cranberries.
Grubun “Zombie” şarkısının klibinin MTV’de döndüğü zamanları hatırlıyorum. Muhteşem zamanlardı.
O dönemi yaşayanlar/hatırlayanlar el kaldırabilir mi ?

3 Beğeni
2 Beğeni
1 Beğeni

1 Beğeni

Sabah sabah nasıl da iyi geldi.

1 Beğeni

Yine yardırmış yıkmış ortalığı…

1 Beğeni

Arada bir dinlemek lazım bunları, popüler kültür bayıyor bi yerden sonra abi

1 Beğeni

Popüler kültürden neler dinliyoruz acaba merak ettim :grinning_face::call_me_hand:

1 Beğeni
1 Beğeni

Ağırlıklı olarak Trap türevi zımbırtılar misal şu an dinlediğim örnek olabilir :crossed_fingers:t3:

1 Beğeni

1 Beğeni
1 Beğeni

Dinleyelim. Beyni kemiren düşünceleri savuşturarak yazılan metni tamamlayıp hafiflemenin keyfiyle dinleyelim. Günde defalarca kez, aç karna, tok karna, hatta yarı doygunluk halinde; 70’lerin saykodelik "nugget"larından şaşmayalım. Milenyumun pespayeliğine sırt çevirelim. Dünya çökerken, gerçekliğin dokusu kaçınılmaz bir biçimde yırtılırken, son defa yükselen o ürpertici, kahredici ve kederli seslere kulak verelim.

Sonra ne mi oldu?

Modern Talking. Pop müzik. Uyduruk synth’ler.

Not: Türkiye’de müziği en kaliteli biçimde dinleyebileceğimiz platformlardan biri Deezer. Bütün arkadaşlara öneriyorum. Sponsorluk almadım. Alsaydım Tidal’dan alırdım zaten. Çamur gibi bir ses kalitesine sahip Spotify’dan kurtulmanız için söylüyorum.

1 Beğeni

Hazır işler tıkırındayken kendime verdiğim sözleri tutup eski şarkılara geri dönüyorum.

1 Beğeni

1 Beğeni

Şimdi anlamadım, Modern Talking’e uyduruk synth pop müzik yapan grup mu denildi ?
Eğer öyleyse ilk çıktıkları 1985 yılından bu yana her albümünün parça tesirli bomba etkisi yaratmış bu grubun “Do You Wanna” adlı şaheserlerinden haberinin olmadığını düşündüğüm bir söylem.

1 Beğeni
1 Beğeni

Ama dirisin, ha

1 Beğeni